reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

A my byliśmy dziś na cmentarzach z Wojciaszkiem i o dziwo całkiem łądnie to zniósł. Najbardziej mu się podobało wieczorem, jak się znicze paliły. Nosiliśmy go w nosidełku na brzuchu, a on tylko partrzył i patrzył... :)

reklama
Fusik zdrowiej szybciutko
a co do butli to próbowałaś róznych smmoczków? bo ja dałąm jedna butle i płakała nie chciałą wcale zassac a jak przelałam do drugieej to zjadła wszystko

Dziewczyny doradzcie - poszukuję jakiejś superowej zabawki edukacyjnej dla dziewczynki na prezent z okazji skończenia roczku - chyba, że macie inny pomysł (ciuszki odpadają). Może wśród Waszych znajomych, rodzin jest coś takiego sprawdzonego, co się spodoba?

AniaS, Ty masz hopla na tym punkcie - może pomożesz?;-)

ja niestety nie mam pomysłu nawet dla Oliwki chciałabym kupić coś takiego super ale nie wiem co by jej sprawiło radosć i przy okazji było by dobre do rozwijania różnych umiejętności
ale jak pójdziesz do sklepu to napewno Ci doradzą co jest dobre dla rocznego dziecka

fajny ten piesek co kasia pokazała u nas w sklepie też taki był i chciałam go kupić ale mi odradzili bo powiedzieli ze jest jeszcze za mała
ale na roczek to jest w sam raz

Właśnie wróciliśmy od lekarza- W aptece jak zwykle zostawiliśmy ponad 200 zł (szok szok szok- jakie to wszystko drogie)- no coż- ...

ale tak- Mała zaszczepiona:)- zdrowiutka- waga i dł odpowiednia- czyli rozwija sie wzorcowo!
Waży 6,8 kg i jesł dł 68 cm:)

Dziewczyny, czy może któraś z Was jest z Zielonej Góry i doradzi mi jakiegoś dobrego pediatrę... Mój jest tragiczny, miałam z nim już akcję w sprawie podawania małemu nowych pokarmów, a teraz doszedł problem przyrostu wagi. Marcinek jest ciągle tylko na piersi (ew. dostaje coś do picia) i pomimo strasznego ulewania od początku ładnie przybierał na wadze - ok. kilograma na miesiąc. Ostatnio przybrał 750g, ale to normalne, że od 4 miesiąca przyrost wagi jest mniejszy, generalnie chodzi o to, żeby dziecko podwoiło swoją wagę urodzeniową do końca 6 miesiąca (Marcinek dokonał tego na początku 5 miesiąca:-) ). No a nasz "wspaniały" pediatra uznał, że dziecko za mało przybiera na wadze, pewnie go głodzę, bo mam za mało pokarmu i powinnam zacząć go dokarmiać mlekiem modyfikowanym! Tak nawiasem mówiąc, to od początku mam za dużo pokarmu, muszę nawet przed każdym karmieniem odciągać trochę, bo mieliśmy już małe problemu z tego powodu. Tak więc bardzo zależy mi na znalezieniu jakiegoś kompetentnego lekarza:baffled:

reklama
Asia, faktycznie jakieś dziwne teorie ma ten Twój lekarz.
Mam koleżanke w Zielonej Górze, ale też chce zmienic lekarkę, bo jest mało "pomocna" - po 3 pytaniu najchętniej wyprosiłaby ją z gabinetu, żeby więcej głowy nie zawracała:baffled:

Do góry