reklama
basiekkk
Fanka BB :)
w ciąży to i ja mogłabym być :-) <można było jeść wszystko bezkarnie;-)>, ale ten poród noł way
A tak na poważnie to chyba w moim przypadku musi minąć trochę czasu, zanim zdecyduję się na 2 dzidzię, nie mówię, że od razu 15 lat , ale co najmniej 2 ;-)no chyba, że zaliczę wpadkę
A tak na poważnie to chyba w moim przypadku musi minąć trochę czasu, zanim zdecyduję się na 2 dzidzię, nie mówię, że od razu 15 lat , ale co najmniej 2 ;-)no chyba, że zaliczę wpadkę
Majowa Mamusia
Ja mogę i w ciąży chodzić i rodzić (bo w moim przypadku każdy poród to pewna cesarka) Chcę mieć drugiego bąbelka, ale na razie musze skonczyc studia i popracować troszkę, a na drugie maleństwo mam jeszcze duużo czasu, bo dokładnie za 2 tygodnie kończę 22 lata, więc zobaczymy co los przyniesie:-)
Hope
podwójna mama :-)
Hope nie przesadzaj, może jeszcze będzie kinder-niespodzianka;-) Ponoć ciąża po 40 odmładza(jeśli się nie zemrze w komplikacjach ciążowych i okołoporodowych)- jakbym miała mieć trzeciego glutka to akurat to będzie opcja dla mnie.
Jak i dla mnie, jeśli trzecie to tylko z wpadki Ewentualnie jak wygram w totka to wcześniej
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
ja w ciąży to nie mogę chodzić bo mnie za bardzo ta ciąża mdliła i "bolała" , ale z brzuszkiem ciążowym tak
no i rodzić mogę zwłaszcza duże dzieci;-)
no i rodzić mogę zwłaszcza duże dzieci;-)
karolq8
No tak Kamcia mialas maly brzuszek to cie tak nie meczyl no i w ciuchy sie miescilas ja to sie ciesze ze moge teraz wygladac jak ludz
lepidoptera
Ja łykam codziennie Pharmaton matruelle - nie jest tani, ale można wyczaić w necie okazje cenowe. Nie mam zbytnio urozmaiconej diety, dlatego staram się pamiętać o witaminach. Może dlatego włosy dopiero teraz troszeczkę zaczynają mi wypadać (normalna ilość), bo w ciąży i niemal do tej pory na grzebieniu nic nie zostawało. Skóra też bez zmian.
Okresu ani widu, ani słychu - z jednej strony mnie to cieszy, bo bardzo długo krwawiłam po porodzie, ale z drugiej, gdybym miała już normalne cykle łatwiej byłoby mi sie obserwować, a tak to nie mam pojęcia jak to z tą płodnością u mnie teraz jest. nie chce mi się w to wgłębiać... M na razie cierpliwie czeka.
Hope - jesli dobrze pamiętam jestesmy prawie rówieśnicami, a ja dopiero zaczynam moją przygodę z macierzyństwem;-)
Okresu ani widu, ani słychu - z jednej strony mnie to cieszy, bo bardzo długo krwawiłam po porodzie, ale z drugiej, gdybym miała już normalne cykle łatwiej byłoby mi sie obserwować, a tak to nie mam pojęcia jak to z tą płodnością u mnie teraz jest. nie chce mi się w to wgłębiać... M na razie cierpliwie czeka.
Hope - jesli dobrze pamiętam jestesmy prawie rówieśnicami, a ja dopiero zaczynam moją przygodę z macierzyństwem;-)
persefona
Ja mimo młodego wieku (25 lat) już chyba nie chciałabym mieć więcej dzieci. Mam w tej chwili parkęi mi wystarczy. Za to innego zdania jest mój mąż Ale tak serio,to chyba wystraszyłam się tym drugim porodem (był cięższy,boleśniejszy,dłuższy i bardziej niebezpieczny od pierwszego). Ciąża druga jednak była lżejsza od pierwszej (w pierwszej męczyły mnie kolki nerkowe i cały czas wymiotowałam) ,więc się wyrównuje;-)
Co do okresu-chciałabym dostać,bo po pierwsze też mnie ciekawi jak to teraz z ta moją płodnością jest (mój M już nie czeka, u nas już życie intymne kwitnie ponownie;-)), a po drugie mam tabletki anty YAZ, które mam brać od pierwszego dnia okresu,a go jeszcze nie widać
Co do okresu-chciałabym dostać,bo po pierwsze też mnie ciekawi jak to teraz z ta moją płodnością jest (mój M już nie czeka, u nas już życie intymne kwitnie ponownie;-)), a po drugie mam tabletki anty YAZ, które mam brać od pierwszego dnia okresu,a go jeszcze nie widać
Hope uczyniłam ten wielki wysiłek i odszukałam w wątku "przedstawiam się" Twój wiek.Do 40 kobito to Ty jeszcze możesz 7 glutów urodzić a nie tylko babcia na horyzoncie za lat naście.
Ok, a tak trochę w temacie, to nie wiem jak to jest z tym okresem po porodzie- czy jest normalny,czy mniej obfity,ale (przypomniało mi się),że w zeszlym tygodniu przez parę dni wystąpiło plamienie,ale brunatne.A dzień przed rozpoczęciem- coś mnie zakłuło, mam nadzieje,że to nie spirala wbiła się w powłoki brzuszne
Ok, a tak trochę w temacie, to nie wiem jak to jest z tym okresem po porodzie- czy jest normalny,czy mniej obfity,ale (przypomniało mi się),że w zeszlym tygodniu przez parę dni wystąpiło plamienie,ale brunatne.A dzień przed rozpoczęciem- coś mnie zakłuło, mam nadzieje,że to nie spirala wbiła się w powłoki brzuszne
Ostatnia edycja:
reklama
Hope
podwójna mama :-)
Jaipur to się kolejna fasolka zagnieżdżała
Wiek wiekiem ale trzeba pamiętać, że ja nie bezproblemowa, co prawda może i zachodzę szybko ale potem toczy się jak po grudzie, dwa, że ja już mam dwa pisklaki i szczerze mówiąc kasy na trzeciego brak Jedyne wyjście to wpadka, wtedy człowiek musi sobie jakoś poradzić albo pogodzić się z biedą.
Z kalendarzyka małżeńskiego znam najwięcej dzieci Na drugim miejscu przerywany, potem spiralne a na końcu tabletkowe
Wiek wiekiem ale trzeba pamiętać, że ja nie bezproblemowa, co prawda może i zachodzę szybko ale potem toczy się jak po grudzie, dwa, że ja już mam dwa pisklaki i szczerze mówiąc kasy na trzeciego brak Jedyne wyjście to wpadka, wtedy człowiek musi sobie jakoś poradzić albo pogodzić się z biedą.
Z kalendarzyka małżeńskiego znam najwięcej dzieci Na drugim miejscu przerywany, potem spiralne a na końcu tabletkowe