reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze problemy zdrowotne, wizyty u lekarza

reklama
w ciąży to i ja mogłabym być :-) <można było jeść wszystko bezkarnie;-)>, ale ten poród noł way :cool2:
A tak na poważnie to chyba w moim przypadku musi minąć trochę czasu, zanim zdecyduję się na 2 dzidzię, nie mówię, że od razu 15 lat , ale co najmniej 2 ;-)no chyba, że zaliczę wpadkę :-D

Ja mogę i w ciąży chodzić i rodzić (bo w moim przypadku każdy poród to pewna cesarka:-D) Chcę mieć drugiego bąbelka, ale na razie musze skonczyc studia i popracować troszkę, a na drugie maleństwo mam jeszcze duużo czasu, bo dokładnie za 2 tygodnie kończę 22 lata, więc zobaczymy co los przyniesie:-)

Hope nie przesadzaj, może jeszcze będzie kinder-niespodzianka;-) Ponoć ciąża po 40 odmładza(jeśli się nie zemrze w komplikacjach ciążowych i okołoporodowych:D)- jakbym miała mieć trzeciego glutka to akurat to będzie opcja dla mnie.

:-D:-D:-D:evil:

Jak i dla mnie, jeśli trzecie to tylko z wpadki :-p Ewentualnie jak wygram w totka to wcześniej:cool2:

ja w ciąży to nie mogę chodzić bo mnie za bardzo ta ciąża mdliła i "bolała" , ale z brzuszkiem ciążowym tak :-p
no i rodzić mogę :-D zwłaszcza duże dzieci;-)

Ja łykam codziennie Pharmaton matruelle - nie jest tani, ale można wyczaić w necie okazje cenowe. Nie mam zbytnio urozmaiconej diety, dlatego staram się pamiętać o witaminach. Może dlatego włosy dopiero teraz troszeczkę zaczynają mi wypadać (normalna ilość), bo w ciąży i niemal do tej pory na grzebieniu nic nie zostawało. Skóra też bez zmian.
Okresu ani widu, ani słychu - z jednej strony mnie to cieszy, bo bardzo długo krwawiłam po porodzie, ale z drugiej, gdybym miała już normalne cykle łatwiej byłoby mi sie obserwować, a tak to nie mam pojęcia jak to z tą płodnością u mnie teraz jest:sorry:. nie chce mi się w to wgłębiać... M na razie cierpliwie czeka:sorry:.
Hope - jesli dobrze pamiętam jestesmy prawie rówieśnicami, a ja dopiero zaczynam moją przygodę z macierzyństwem;-)

Ja mimo młodego wieku (25 lat) już chyba nie chciałabym mieć więcej dzieci. Mam w tej chwili parkęi mi wystarczy. Za to innego zdania jest mój mąż:-p Ale tak serio,to chyba wystraszyłam się tym drugim porodem (był cięższy,boleśniejszy,dłuższy i bardziej niebezpieczny od pierwszego). Ciąża druga jednak była lżejsza od pierwszej (w pierwszej męczyły mnie kolki nerkowe i cały czas wymiotowałam) ,więc się wyrównuje;-)
Co do okresu-chciałabym dostać,bo po pierwsze też mnie ciekawi jak to teraz z ta moją płodnością jest (mój M już nie czeka, u nas już życie intymne kwitnie ponownie;-)), a po drugie mam tabletki anty YAZ, które mam brać od pierwszego dnia okresu,a go jeszcze nie widać:sorry:

Hope uczyniłam ten wielki wysiłek i odszukałam w wątku "przedstawiam się" Twój wiek.Do 40 kobito to Ty jeszcze możesz 7 glutów urodzić:-D a nie tylko babcia na horyzoncie za lat naście.

Ok, a tak trochę w temacie, to nie wiem jak to jest z tym okresem po porodzie- czy jest normalny,czy mniej obfity,ale (przypomniało mi się),że w zeszlym tygodniu przez parę dni wystąpiło plamienie,ale brunatne.A dzień przed rozpoczęciem- coś mnie zakłuło, mam nadzieje,że to nie spirala wbiła się w powłoki brzuszne:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Jaipur to się kolejna fasolka zagnieżdżała :-D:-p

Wiek wiekiem ale trzeba pamiętać, że ja nie bezproblemowa, co prawda może i zachodzę szybko ale potem toczy się jak po grudzie, dwa, że ja już mam dwa pisklaki i szczerze mówiąc kasy na trzeciego brak :sorry: Jedyne wyjście to wpadka, wtedy człowiek musi sobie jakoś poradzić albo pogodzić się z biedą.

Z kalendarzyka małżeńskiego znam najwięcej dzieci :laugh2: Na drugim miejscu przerywany, potem spiralne a na końcu tabletkowe :-p

Do góry