reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze problemy zdrowotne, wizyty u lekarza

Aaa czyli jednak mialam nosa ;-)
A ja zaczelam miec problemy z nogami...zauwazylam, ze po calym dniu na wieczir strasznie mi puchna nogi...ogolnie niby juz wrocilam (prawie) do swoich wymiarow tzn. nogi mam juz ladne i to do tego stopnia, ze zasowam juz w spodnicach i sukienkach no i zauwazylam ze rano wygladam naprawde fajnie, a wieczorem jak zaloze ta sama kiecke to nogi mam tak przeokrotnie grube, ze w legginsach wstyd wyjsc, a teraz sibie siedze rano i znowu mam chudziutkie i zgrabniutkie nogi...w sumie cale dnie siedze przy biurku to nie ma co sie dziwic, ale przed ciaza tak nie mialam...i teraz nie wiem czy mam te nogi czyms smarowac czy tylko wystarczy je w hydromasazer wsadzac na wieczor? Nie bola mnie, zylakow nie mam, a nawet rozstepy zaczely sie wchlaniac, na lewej nodze juz ich prawie nie widac...

reklama
Mandrzejczuk- myślę że mogłabyś używać jakiś tych specyfików na opuchnięte nogi i poobserwować bo chyba sam masaż nie pomoże , a słuchaj kochana te rozstępy to specjalnie czymś traktowałaś ???

niczym rozstepow nie tykalam, w ciazy wydalam tyle kasy na kremy zapobiegawcze a i tak wylazly, wiec teraz sie obrazilam na farmaceutow i niczym nie smaruje chociaz slyszalam ze masc cepan jest dobra, bo na blizny i tak mam chec ja kupic. Ale zauwazylam, ze w miare jak chudlam to sie zmniejszaly...teraz cycki mam mniejszze juz 2 rozmiary niz podczas karmienia i wogole nie widze rozstepow ktore mialam wokol calych brodawek, jak sie przyjrze to widze tylko 3 blade kreseczki, wiec doszlam do wiosku, ze jak mialam skore naciagnieta na nogach i cycCH to bardziej bylo je widac...
no al eoprocz dolegliwosci z nogami doszly u mnie wzdecia...zjadlam wczoraj salatke grecka i tak mnie wywalilo, ze wygladalam jak w ciazy...patrze, ze znowu powrocil moj problem ze wzdeciami i ku***a przytylam 1kg!!!!!!!!!! To wszystko przez ta czekolade!!!

Dziewczyny pomóżcie! Nie brałam nigdy tebletek anty (oprócz 2 m-ce cerazette) i teraz dostałam YAZ. One bierze się wedłuch schematu strzałek i oczywiście sie do tego stosuję,ale dzisiejsza tabletka wpadła mi do zlewu!!!:szok: I próbowałam znaleźć odpowiedź w necie ale nie umiem nic znaleźć. Wzięłam więc następną. Tabletka zgubiona była pierwszą tabletką z drugiego rzędu (czyli ósmy dzień). Dobrze zrobiłam?

Persefona z tego co wyczytałam to pierwsze 24 tabsy mają ten sam skład a 4 ostatnie nie zawierają hormonów. Jeżeli tak to spokojnie. A w ulotce nie napisali nic? Ale myślę że nic się nie stało.

Dzięki marzenka za odpowiedź. Własnie gdzieś doczytałam na jakimś forum o tym samym problemie i dobrze zrobiłam. Ulga:-) W ulotce właśnie pisze tylko o pominięciu (zalecają szybko zażycie pominiętej), a o zgubieniu i "wypadkach" nic;-)

Ja po wizycie u dentysty. Po ogólnym przeglądzie ząbki mam ok i nie trzeba nic robić. Do kontroli za jakieś pół roku mam podejść :):) Jedynie ten stan zapalny przy ósemce. Przepłukała, dała maść do smarowania i skierowanie do chirurga. Powiedziała że to ode mnie zależy czy ją zostawię czy wyrwę.

Joluś ja się pozbyłam dwóch górnych ósemek jeszcze w ciąży i powiem Ci że nie żałuję. One zawsze się szybko psują i jak jest stan zapalny w ich okolicy to może przejść na inne zęby, więc wywaliłam je i mam z głowy. Powiem Ci też że wyrwanie ósemek naprawdę nie boli jest bardzo szybkie (moja dentystka mówi że wychodzą jak po masełku... :-D) ale zrobisz jak uważasz, ja teraz mam wizytę w środę...

Karolka ja mam jedną dolną usuniętą i wyrwanie to pikuś w porównaniu z tygodniowym cierpieniem po usunięciu!!!!

reklama
Dolne ósemki "lubią" dać w kość po usunięciu. Górne podobno mniej. A moja dentystka kiedyś mi powiedziała, że dopóki ósemka zdrowa to warto zostawić bo cyt: "nigdy nie wiesz, który ząb będzie Twoim ostatnim" :D:D:D

Do góry