reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze poporodowe samopoczucie, ile wagi gubimy? :)

reklama
Skakanka no właśnie, tylko większość małych dzieci boi się jednak zamoczyć głowę. Znasz może jakiś sposób na to by przezwyciężyć u nich ten strach?

Monika np mój chrześniak się boi, robi koncert na basenie jak ma iść pod prysznic albo jak mu się nalej do oczu jak sie pluska..A sposob to najlepiej przez nasladownictwo rodzicow w kapieli np:-D;-)no i zbytnio nie cackac sie przy kapieli z myciem wlosow,zeby sie czasem do oczek nie nalalo.Pamietam jak jeszcze bylam w ciazy z Natalka i bylam u kolezanki, kapala synka, mial wtedy roczek, myla mu wlosy i namoczona gabka z gory mu splukiwala a mu sie lalo do otwartych oczu i luzik:-)Natalka dzis sama chciala sobie wlosy umyc;-) kladac sie na wodzie, jakbym jej nie podtrzymala pod plecami to by sie przytopila.Tak samo robi brr pod woda i dzis sie troche napila..nieuniknione przy nauce plywania;-)

Skakanka z tym spłukiwaniem głowy to faktycznie dobry pomysł - trzeba przyzwyczajać od maleńkiego. Moja siostrzenica kiedyś zobaczyła u babci jak się leje woda z prysznica, a miała wtedy ok roczku, i tak się tego szumu wystraszyła, że mimo iż teraz ma ponad 4 lata to nie cierpi pryszniców. A wsadzić ja pod prysznic na basenie to makabra. Pamiętam, że jak siostra jej głowę myła jako niemowlakowi to też zawsze starała się, by woda jej do oczek nie naleciała.

Jeremi nie boi się wody, nawet leżąc na brzuszku czasem walnie główka w taflę wody i nie płacze tylko robi wielkie zdziwione oczy :-) Ponadto ciapla strasznie wodą i często gęsto sam sobie nachlapie do oczu - nie robi to na nim wrażenia.

Karlam, Aph ... jest basen w Gliwicach, na który można się z maluszkami wybrać, najlepiej w niedzielę na 10.00 bo o 9.00 sa zajęcia dla niemowlaczków i podgrzewają wodę do 37 stopni. Koszt na 3 osoby to ok 22 pln

Kurcze, ale mnie dziś brzuch boli :sick: Jakbym była w ciąży to powiedziałabym, że się poród zaczął ;-) Ale tak na poważnie, to czy po urodzenia dziecka pierwsza @ jest bolesna? Co prawda jeszcze jej nie dostałam, ale ten ból to chyba ją zapowiada :-( Wcześniej miałam zawsze bolesne @. Tyle się nasłuchałam, że po porodzie już tak nie boli i się tym cieszyłam, a tu chyba lipa :-:)wściekła/y:

MariaOla a ktory to basen? Ten na ul. Mewy, czy na Warszawskiej? Bo slyszalam, wlasnie tez o ktoryms z nich, ale zapomnialam ktory to byl :zawstydzona/y:

Jeremi nie boi się wody, nawet leżąc na brzuszku czasem walnie główka w taflę wody i nie płacze tylko robi wielkie zdziwione oczy :-) Ponadto ciapla strasznie wodą i często gęsto sam sobie nachlapie do oczu - nie robi to na nim wrażenia.
no i spoko:-)
Monika wspolczuje bolesnych miesiaczek...:-(

reklama
Do góry