reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze podwójne wózki

No a wlasnie graco jak pani w sklepie zlozyla to nie moglam domknac bagaznik bo brakowalo z 10 cm.Jeszcze jakby to bylo z 5 to jakos bym docisnela ta klape ale nie dalo sie.Byl jeden graco troszke mniejszy po zlozeniu ale siedzenie z przodu nie rozkladalo sie a Ania czesto jeszcze spi w wozku.Plus byl dosc waski i taki...klekoczacy.Mam stary model galaxy-nie wiem czy w nowszych jest moze troche wiecej miejsca ale moj ma 15 lat.
Tu wlasnie wyboru zbytnio nie ma w podwojnych wozkach.A wada takich wozkow jeden za drugim jest to ze noworodek moze byc tylko do przodu wlozony, chyba ze sie kupi wozek za £700 co niestety odpada bo auto za tyle kupilam.Moja kolezanka kupuje wlasnie wozek za £750 ale ona bedzie rodzila blizniaki wiec na dluzej jej taki wozek starczy.
Znalazlam tu jeszcze na Ebayu wozek First Wheels co wyglada w miare OK-bede musiala go gdzies na zywo obejrzec.Peg perego u nas nie ma wcale.
Ach ciezko z tymi wozkami naprawde.

reklama
polgielka w peg perego możesz noworodka położyć w każdym siedzisku... myśmy przynajmniej tak robili - spacerówka jest obszerna, budka głęboka, więc nie było problemu
oboje dzieci może wygodnie sobie spać
krzesełka się ściąga i można ułożyć w różnych pozycjach (więc w bagażniku nie powinno być problemu), ale koniecznie musisz sprawdzić w Waszym bagażniku ;-) w każdym razie do forda mondeo kombii i opla zafiry się zmieści :-p
pozdrawiam

Mialam Ford Mondeo kombi wczesniej i tam WSZYSTKO sie zmiesci.Ale w galaxy to jest tak ze na wyskokosc i szerokosc jest spoko-ale na grubosc czyli od tyl siedzen ostatnich do klapy bagaznika jest tylko 45cm..a malo ktory wozek podwojny tak sie sklada.Sciaganie siedzenia tez za bardzo tego nie ratuja bo stelaz jest duzy i wlasnie ciezko wcisnac np siedzenie i gondole w bagazniku tez.
Peg perego u nas w sklepach nie ma (chyba ze pod inna nazwa)-na ebayu widzialam ale troche za daleko zeby tam jechac tylko po to zeby sie okazalo ze nie zmiesci sie.Planuje cos do konca Marca kupic....okaze sie co hihihi.

witam
Przepraszam ze sie wbijam w wątek ale szukam siedziska duo seat do wozka mutsy. Gdyby ktoras mamusia chciala odsprzedac to prosze o kontak.
pozdrawiam

Witam. Jestem tu nowa. Mam "rocznikowe bliźniaki". Szymuś ze stycznia, Asia z grudnia. Mieszkam w starym budownictwie, schody kręte. Mam wózek wielofunkcyjny - czyli ciężar i parasolkę-porażkę(dałam 250 zł, a normalnie co rusz coś w niej szwankuje). I jeździliśmy na dwa wózki. Dziś kupiłam na Allegro.
Opis jest taki:
wózek Santos przeznaczony dla dzieci "rok po roku". Tylne siedzenie rozkłada się do pozycji leżącej, jest przeznaczone dla młodszego szkraba. Przednie - do półleżącej. Każde siedzenie posiada budkę chroniącą przed deszczem i słońcem. w tylnej budce jest "okienko", przez które można obserwować malucha. obie budy można zdjąć, gdy są niepotrzebne.Pod wózeczkiem znajduje się koszyk na zakupy. Wózek posiada folię przeciwdeszczową.

Teraz dopiero trafiłam na to forum. czy ktoś miał podobny wózek? I co może więcej o nim napisać

Załączniki

• 912278287.jpg
    912278287.jpg
    42,3 KB · Wyświetleń: 115
Hallo... mam ten wózek. Jak mi go przysłali, był złożony.. od razu rozłożyłam... i nie umię złożyć z powrotem. Tak się cieszyłam z tego wózka na wyjazdy, a teraz nici, bo nie włożymy go do auta rozłożonego. Może któraś z Was ma podobny i mi pomoże

Hihi, całkiem niechcący udało mi się. To takie proste, że aż mi głupio, że do tej pory nie udało mi się

Ostatnia edycja:
witam sie w tym watku po raz pierwszy! ...
chcialabym poprosic o polecenie jakiegos wozka dla dzieci rok po roku... na 0m+ i 15m+ ... zastanawiam sie, czy wogole sa takie dostepne wozki blizniacze w ktorym bedzie z jednej strony spacerowka a z drugiej gondola? nie orientuje sie zbytnio, a gdzies nie gdzies widzialam cos takiego... szukam solidnego ale zarazem nie drogiego modelu ktory mozna polecic...
czy moze przy takiej roznicy wieku juz nie warto kupowac podwojnego wozka?
z gory dziekuje :)

Ostatnia edycja:
Asheara o użyteczności podwójnego wózka decyduje starsze dziecko ;) czy chce jeździć, czy nie ;) u mnie niecałe 12 mesiecy różnicy i wózek bliźniaczy służył nam przez rok po czym synek stanowczo wózkowi powiedział NIE ;)

co do wózka z typową gondolą, to znam jeden ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: DUETTE SW z Navettą dla noworodka dostawa w Polsce 0zł
co prawda cena nie jest za niska....
myśmy akurat nie kupowali gondoli, ale siedzonko spacerowe jest dość głębokie i odpowiednie dla noworodka - myśmy tak jeździli... (cena spada prawie o 1000zł)
teraz sprzedałam wózek znajomej, która urodziła bliźniaki i też jeździ z nimi od pierwszych dni spacerówkami... :)

reklama
patrz wyżej, ja kupiłam na Allegro taki za 140 zł, sprawdza się super, jest lekki, wszędzie wjadę, skrętne koła, bardzo ułatwiają jazdę,
Uważam że nie ma co nowego kupować - chyba że cię na to stać

Do góry