reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze podwójne wózki

Graz ja wkleiłam linka tak żeby pokazać o jaki wózek mi chodzi. Pewnie też bym się najpierw rozglądała za używanym...
Kuzyn mojego męża ma dzieciaki z taką różnicą jak u nas będzie, starsza ma 2 latka a pcha się do wózka i dopiero teraz decydują się na kupno podwójnego bliźniaczego a do tej pory radzili sobie na 2 wózki (głęboko-spacerowy i parasolka) albo wychodzili z 1 wózkiem co kończyło się tym, że starsza jechała w wózku a młodsza na rękach :/

Ale to zależy od starszego dziecka, czy chce jeździć itp.

Maks_olo w tym co wkleiłam linka przednie siedzenie rozkłada się do pozycji półleżącej a to z tyłu dla maluszka całkiem na płasko.
Kinia już od dawna nie śpi w wózku, jest jej niewygodnie tak przypiętej i nie lubi płasko na plecach, woli na boku ;-)

Teraz mamy spacerówkę Coneco Traper rozkładaną na płasko i jeszcze ani raz jej nie rozłożyłam całkiem do pozycji leżącej!

reklama
Tosiaczku ja na miejscu Twojego kuzyna na pewno nie kupowałabym podwójnego wózka, kiedy starsze ma 2 latka... no chyba, że nie chce chodzić na nogach kategorycznie :-p
jak jesteśmy na dworzu, to Maks idzie na nóżkach - w razie długiego spaceru i bólu nóżek wykorzystujemy wózek pojedynczy (na zdj.)
nie żałuję, że sprzedaliśmy już podwójny wózek, bo nie wyobrażam sobie jechać bliźniakiem i jeszcze Maksia za rączkę trzymać, a tak jest przez większość bycia na dworze;-)
w takim wypadku, jeśli Kinia nie śpi w wózku, to taki wózek by się spisał
ale ten mi się bardziej podoba ;-)
www_e-graco_pl WOZEK GRACO STADIUM DUO 2010 HIT (1033727162) - Aukcje internetowe Allegro
albo ten
www_e-graco_pl WOZEK QUATTRO DUO 3xKOLOR w 24h (1031164751) - Aukcje internetowe Allegro
a ten!!! nowy i taniocha!!!
Promocja! GRACO GIANNI Wozek QUATTRO TOUR DUO (1037695829) - Aukcje internetowe Allegro

Tosiaczku ja na miejscu Twojego kuzyna na pewno nie kupowałabym podwójnego wózka, kiedy starsze ma 2 latka... no chyba, że nie chce chodzić na nogach kategorycznie :-p
jak jesteśmy na dworzu, to Maks idzie na nóżkach - w razie długiego spaceru i bólu nóżek wykorzystujemy wózek pojedynczy (na zdj.)

tak myślisz? to może i mi nie będzie podwójny potrzebny... starszy będzie miał 2 lata prawie skończone....

Maks_olo no właśnie córcia kuzyna w ogóle nie chce chodzić na nóżkach, od razu wchodzi do wózka, jest płacz itd. Jego żona ma trudności sama wyjść, bo starsza się wyrywa i ucieka, nie chce chodzić za rączkę...
Także dużo od dziecka zależy.

Ja też myślę na razie nie kupować, bo gł. koło domu będziemy a mieszkamy w domu prywatnym. Zobaczymy jak Kinia się będzie zachowywać.

Dominiko, uważam, że nie potrzebny, ale wszystko zależy od dziecka - Maks teraz znowu zaczął w wózku jeździć, ale za rączkę też chodzi, więc mamy 2 pojedyncze wózki i dajemy radę ;)

No na pewno, jak na spacery masz jeszcze kogoś dorosłego, aby pchał ten drugi wózek.
Ja mam - mamę - ale wolę sama pchać wózek, ona swoje lata już ma

moja mama bardzo lubi pchać wózek i nie uważa tego za coś starsznIie ciężkiego...
nawet nie wiesz jaka Babcia czuje się wtedy szczęśliwa i potrzebna :) nawet jak mieliśmy wózek bliźniaczy, to ona pchała, bo CHCIAŁA :)

tak myślisz? to może i mi nie będzie podwójny potrzebny... starszy będzie miał 2 lata prawie skończone....

A ja przy moejej różnicy wieku nabyłam wózk podwójny :tak: Na poczatku mmyslałam że jakoś pójdzie, ale po 2 miesiącach użerania się, z pojedynczym wózkiem i dostawka, kupiłam sobie emmaljunge twin cerox i to był starzał w 10, spacery znowu stały się przyjemnością :tak:

Teraz kupiłam sobie uzywany twin club, mala siedzi a starsza stoi na wbudowanej podstawce dla strszaka, te doczpianie jak dla mnie to porażka :no:

Wózk jeden za druigm to też porażka jak cięższe dziecko siedzi z przodu :no:

Teraz pojawił śie świetny wozek, ale trzeba go sobie z usa sprowadzić :tak: aczkolwiek, zanlazlam już sprzedawcę który to zrobi :-p

Joovy Caboose Ultralight

Pozdrawiam :-)

ostatnio i ja zaczęłam się zastanawiać nad takim wózkiem ....
w sumie jak nasze maleństwo się urodzi bedzie zima więc Gabi będzie jeżdzic na sankach ;) z resztą mamy 2 wózki bo wymienialiśmy wózek czołg na lepszą lekką spacerówkę ... ale pytanie jak przyjdzie wiosna Gabi będzie miała 2 latka ... czy będzie sama już chodzić ?? czy będzie problem ?? to mnie zastanawia ...

reklama
ostatnio i ja zaczęłam się zastanawiać nad takim wózkiem ....
w sumie jak nasze maleństwo się urodzi bedzie zima więc Gabi będzie jeżdzic na sankach ;) z resztą mamy 2 wózki bo wymienialiśmy wózek czołg na lepszą lekką spacerówkę ... ale pytanie jak przyjdzie wiosna Gabi będzie miała 2 latka ... czy będzie sama już chodzić ?? czy będzie problem ?? to mnie zastanawia ...

Witam, mnie jeszcze nie było :-)
Moja starsza miała 2 lata i miesiąc jak urodziła się młodsza. Mamy jeden wózek, pojedynczy, bo Mania oprotestowała jeżdżenie jakieś pół roku wcześniej - zdecydowanie woli pchać wózek niż w nim siedzieć. Pewnie teraz czasem by posiedziała, ale dla tego "czasem" szkoda mi kupować wózek. Ku mojej wielkiej radości zaczęła nawet grzecznie chodzić za rączkę lub przy wózku, choć dotąd też wolała chodzić swoimi ścieżkami, innymi niż moje.

Każde dziecko jest inne, u mnie zwykły wózek w zupełności wystarcza choć jakby był z dostawką, jak pisze MAMA HELENKI, to pewnie Moda bz skorzystała. Za to przyda mi się nosidełko, bo Anielka waży coraz więcej, a Mania jeszcze schodzi i wchodzi za rękę po schodach na 3 piętro...

Do góry