reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze podwójne wózki

Ja mam Tandem de Luxe firmy Kees i jest o.k. a koła są piankowe i wcale nie małe, chyba nawet większe niz w Graco. Ma dobra amortyzację, jest zwrotny, choć wiadomo prowadzenie takiego wózka rozni sie od pchania pojedyńczego, niestety cudów nie ma.

reklama
Bieta możesz napisać swoje wrażenia i odczucie co do jakości materiałów w wózku Kees? Na zdjęciach wygląda na trochę tandenty, ale to może moje subiektywne odczucie, nie widziałam go na żywo :-(
Jakie są do czyszczenia? Wystarczy przetrzeć mokrą gąbką czy zabrudzenia bardziej wnikają w materiał?

Jaki jest materiał w graco w porównaniu do Kees Tandem?

Będę wdzięczna za opinie :-)

Jeżeli chodzi o materiał to jest dość dobry,gruby i nie ma problemu z wyczyszczeniem czegoś. Niestety nie wiem jak to wygląda w porownaniu z Graco bo ja nie miałam okazji widzieć Graco. Przed zakupem do końca miałam dylemat czy kupić Graco czy Kessa. Ani jednego ani drugiego przed kupnem nigdy nie widziałam, dla tego czytałam wszystkie opinie nia ich temat. Przeczytałam cały ten watek i trochę niepochlebnych opini było o Graco co skłoniło mnie poniekąt, ze kupiłam Kessa ale ciągle zastanawiam sie czy dobrze zrobiłam. Kess ma moim zdaniem trochę za nisko budę w przednim siedzisku co sprawia ze starsze wieksze dziecko ma tą bude nad samą głową. Ja nie miałam możliwości nigdzie sprawdzić żadnego podwójnego wózka bo ja mieszkam w małym miasteczku i tu ani w sklepach tego nie ma ani nikt takim wózkeim nie jeździ. Najlepiej sprawdzić te wózki. Jak nie ma możliwości w sklepie to po prostu zaczepiając uzytkowników takich wózków na ulicy.

mam dylemat i 7 miesięcy na rozwiazanie go. Jak mi się urodzi drugie dziecko to synek będzie miał 2 latka . Pomyślałam że może wystarczy mi z początku chusta dla niemowlaka i tak do jesieni wytrzymamy a potem sie okaże czy potrzebny podwójny czy nie. choć z drugiej strony chusta??!! czy one napewno są takie wygodne dla dziecka? jak wy sobie poradzilyście

Ja mam chustę i dużo korzystałam, zwłaszcza w domu jak córeczka miała jakieś 3-4 miesiące i miała taki okres, że ciągle chciała być na rękach (wystraszona po hałasach związanych z tynkowaniem domu). Ale przyznam, że na dłuższą metę nie wyobrażam sobie polegać tylko na chuście. Na długie dystanse jest niewygodna i na zakupy, zwłaszcza jak trzeba nieść jeszcze torbę, torebkę itp. Chusta moim zdaniem się sprawdza np. na spacerach górskich, gdzie nie wjedzie wózek, na jakiś nierównościach, na krótkich dystansach i w domu.

my od urodzenia Olka używamy takiego wózeczka PEG PEREGO DUETTE SW i jestem bardzo zadowolona. prowadzi się go super ze względu na kierownice.... aż żal mi się robi jak starszy synek powoli zaczyna protestować, że nie chce jeździć w wózeczku :-(
dużą zaletą tego wózka jest możliwość różnego zamontowania siedzonek
tapicerka mało się brudzi
dzieciaczki nawet w kombinezonach mają mnóstwo miejsca (a do małych nie należą);-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej jak Ci się sprawuje ten wózek?
Kupiłaś go w sklepie firmowym?
ja kupiłam na allegro. Wyszlo duzo taniej niż w sklepie. Dla mnei jest super tylko ciężko pod kraężnik podjechać. No i błoto czy śnieg i już sie nei da jechać, bo razem z dzieciakami za ciężko

Do góry