reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pociążowe boje i przeboje z wagą oraz figurą

a tam bra tak mi się wydaję że te nasze mamuśki to poprostu w genach mają brak empatii dla swoich córek :) - po porodzie!!!
MI zostało właśnie jakieś 5-7 kg (w zależności od wagi ;) do wagi z przed ciąży czyli 58 kg - co wcale się nie przekłada na to że moge zmieścić się w swoje spodnie przed ciążowe - zawsze nosiłam 34/36 a tu niestety młody rozepchał mamie biodra, a kebsy rozepchały tyłek i w zadne się nie zapne !!! dobrze że chociaż poślady upchne ! ;) Nic się nie przejmuję bo idzie lato, w upały się w dzinach nie chodzi, przynajmniej ja tego nie praktykuje.
Co do chudnięcia to zauważyłam, że metodycznie spadam - spodnie kupione 2 tygodnie temu już są za lużne i smętnie zaczynają wisieć co mnie cieszy ;) góra po za giga biustem wróciła do normy wszytskie bawełniane topy wchodzą, ale tylko te z dekoltem, po te pod szyję - prawie pękają pod pachami ;)

reklama
Ja się ważę w piątki. Mam nadzieję, że teraz znów będzie mniej. Jak są takie upały to nie chce mi się jeść :(

a mi zostało 5 kg do wagi sprzed ciąży :-)
sama widzę że chudnę w oczach i wszyscy mi to potwierdzają!
To chyba dzięki tym ograniczeniom pokarmowym, ale o posiłki dbam by nie stracić pokarmu dla mojego małego terrorysty :-)

bra Ty się nie przejmuj, ja usłyszałam tydzień po porodzie, że mam wielki brzuch i muszę się pasem obciskać, bo tragicznie to wygląda. Oczywiście poparła to argumentacją, że ona jak wyszła ze szpitala to nie miała wogle brzucha(jakoś nie wierzę:p)
A poza tym to Steczkowska 3 tygodnie po porodzie występowała w tv i nie miała brzucha(nie ma to jak logika- ja tydzień po porodzie i przykład ,że ktoś nie miał 3 tyg. po:D).
Co do stanu obecnego, to wszystko jest jak przed ciążą.Pomijając wałeczek nad blizną po cc.Ponoć do 4mcy może się wchłaniać..dokumentacja foto;)

Załączniki

• brzus 003.jpg
    brzus 003.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 37
  • DSC00560.jpg
    DSC00560.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
jejku dziewczyny a ja przez pierwsze 2 tyg chudłam dosc szybko, a teraz juz poltora tygodnia praktycznie waga stoi w miejscu. i zostalo mi jeszcze 11kg !!! widocznie to co mialo spasc juz spadlo a teraz pozostalosci po ciasteczkach lodach i innych tego typu smakolykach :/ i brzuch wisi, chce kupic sobie pas poporodowy ale nie moge sie zdecydowac jaki. pewnie gdzies juz byl ten watek ale nie moge znalezc .. dajcie mi linka jaki wy kupilyscie ?

Ja weszłam dziś na wagę i mam tylko 2 kg więcej niż na starcie. W sumie, to mogłyby zostać:-), tylko trochę za dużo skóry mam na brzuchu i jakoś nie mogę wygospodarować czasu na ćwiczenia:baffled:

Dziewczyny podziwiam te które chudną, mi za bardzo nie zależy żeby starcić moje cenne kilogramy bo zawsze byłam za chuda i chciałabym żeby mi zostało to co mam i powiem wam że nawet za bardzo nie muszę się starać bo ja wciąż jestem głodna:tak:, chyba odbijam sobie to że w ciąży musiałam być na diecie cukrzycowej i teraz sobie pozwalam :-).Tak strasznie chce mi się słodkiego a lody to jadła bym tonami a nigdy za bardzo nie przepadałam za nimi.
Miałam jeszcze spytać jakich "cudów" uzywacie do smarowania brzucha ??? Może któraś ma jakąś magiczną miksturę???

cudów nie ma:-D wszystko to pic na wodę;)
ale wsmarowałam już w siebie żel poporodowy Musteli, a teraz używam kremu ujędrniającego Nuxe- to głównie w brzuch.Fajny jest też balsam Palmer'sa ujędrniający(moja koleżanka stosowała przy diecie odchudzającej i naprawdę ma skórę w niezłej kondycji a schudła duużo)

Jaipur nie żartuj cuda się zdarzają:-), trzeba wierzyć:-)
Ten z musteli też miałam i teraz mam dylemat właśnie co kupić może spróbuję Palmersa

reklama
Mi po porodzie zeszło 9 kg z 18, a teraz od miesiąca bez zmian. Karmię piersią, zaczęłam robić brzuszki, ale co prawda z moim małym nie udaje mi się regularnie no i waga stoi.
Obżeram się lodami, więc może to jest powód :-D

Do góry