reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze piersi - siara, laktacja, karmienie itd.

reklama
bedyta, to jakaś bzdura, nie wierz w to. Światowa organizacja zdrowia poleca karmienie piersią przez dwa lata! ciekawe skąd ta połozna czerpie takie rewelacje?

Zacytuję:
"Zważając na unikalną wartość pokarmu kobiecego oraz naturalne procesy związane z żywieniem człowieka, Światowa Organizacja Zdrowia zaleca, aby niemowlęta były karmione wyłącznie mlekiem matki do szóstego miesiąca życia. Wyłącznie oznacza w tym wypadku bez dopajania, dokarmiania czym innym niż matczyny pokarm.Jako najbardziej odpowiednie dla prawidłowego rozwoju dziecka uznano karmienie piersią kontynuowane do drugiego roku życiai uzupełniane przez miejscowe produkty żywnościowe. Pokarmem uzupełniającym nie są w tym wypadku mieszanki następne, a potrawy bezmleczne węglowodanowo-jarzynowe, owocowe lub mączno-mięsne".
Rezolucja WHA 47,5 1994

Polecam lekturę strony Komitetu Upowszechniania Karmienia Piersią

dzieki za rady:-) :-)

jestem juz spokojna,zwlaszcza, ze wrocilismy wlasnie od pediatry. lekarka powiedziala,ze miala tak samo ze swoim dzieckiem,:-) ze chcialo pic tylko z 1 piersi i nie pomogly ani grozby ani prosby i karmila 1 piersia przez pol roku!!!:szok:

powiedziala,ze idzie wykarmic 1 cycem malucha zwlaszcza,ze za 2 tyg kazala wprowadzic zupki a mala przystawiac do tej znienawidzonej piersi, bo jak jesczez cos leci to jest szansa na powrot laktacji:-)

pytalam o te granulki, to powiedziala,ze po tej wysypkowej akcji z herbatka lepiej sie wstrzymac:-)

gdy zobaczyla, ze maluch ma ciemieniuszke to jednak odradzila melko modyfikowane, bo ciemieniucha oznacza duze ryzyko wystapienia alergii pokarmowej:baffled:

maluch wazy 7650 i to dobry znak:-) :-)

Ciesze sie, ze sie uspokoilas, a Majeczka widac rozwija sie super - no, no - waga imponujaca :-)
Pozdrawiam

bedyta, to jakaś bzdura, nie wierz w to. Światowa organizacja zdrowia poleca karmienie piersią przez dwa lata! ciekawe skąd ta połozna czerpie takie rewelacje?

Zacytuję:
"Zważając na unikalną wartość pokarmu kobiecego oraz naturalne procesy związane z żywieniem człowieka, Światowa Organizacja Zdrowia zaleca, aby niemowlęta były karmione wyłącznie mlekiem matki do szóstego miesiąca życia. Wyłącznie oznacza w tym wypadku bez dopajania, dokarmiania czym innym niż matczyny pokarm.Jako najbardziej odpowiednie dla prawidłowego rozwoju dziecka uznano karmienie piersią kontynuowane do drugiego roku życiai uzupełniane przez miejscowe produkty żywnościowe. Pokarmem uzupełniającym nie są w tym wypadku mieszanki następne, a potrawy bezmleczne węglowodanowo-jarzynowe, owocowe lub mączno-mięsne".
Rezolucja WHA 47,5 1994

Polecam lekturę strony Komitetu Upowszechniania Karmienia Piersią

Dzięki Leika, też mi się wierzyć w to nie chciało, w sumie to mogłam zapytać skąd się tego dowiedziała:laugh2:

no i stalo sie ....... moje obawy zaszly w czyny.......powoli trace mleko w drugiej piersi:-( dzis poilismy mala mlekiem Nan ha 2:baffled: wypila z ledwoscia 40 ml, ale byla juz spokojniejsza

te budzenie sie co godz. w nocy to lekarka powiedziala,ze pewnie z glodu.....no wiec kazde dziecko jest inne i moje nie wykarmi sie z 1 piersi:-(

szkoda, ale tak jak Leyna ciesze sie,ze chociaz tyle czasu udalo mi sie ja karmic,.,,

Radaktorka moze jeszcze sie cos ruszy i mleko bedzie a jak nie to tez nie ma co rozpaczac na butelce tez dzieci sie chowają zdrowo tak jak moje:-) i jakos jest..pozdrawiam:-)

Redaktorka nie mow jeszcze hop ...moze sproboj tych granulek o ktorych dziewczyny pisza????? moze podzialaja

kiedys pilam herbatke na laktacje i mnie uczulilo na ponad miesiac:baffled: , wiec z lekarka zdecydowalysmy, ze lepiej sobie darowac .....:sick:

dla mnie juz jest obojetne czym karmieoby tylko mala byla zdrowa i nie glodna;-)

reklama
Do góry