reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mi w szkole rodzenia też fajnie się ćwiczy :) potem można sobie w domku czasami porobić ćwiczenia :) potem czuje się odprężona ...

ja za to od 2-3 dni jestem taka bez życia, nic mi się nie chce...siedze na tyłku , humor skacze raz super a zaraz najchętniej bym się poryczała , B. myśli że jest jakiś powód a powodów nie ma ,tylko mam ochotę sobie płakać ... albo jestem strasznie niemiła i się na tym łapie :confused:

reklama
Ja miałam załamkę taką, wstawałam o 10 a już o 12 byłam bez sił i okazało się, że mam anemię. Odkąd biorę żelazo jest trochę lepiej, choć uważam, że nie nic mi tak humoru nie poprawi jak zmiana otoczenia i na to czekam:tak:

A mi lekarz na wizycie powedzial ze mam nie dzzigac a ja wzielam sie za pranie wkladu do poscieli małej i ochraniacza i to recznie teraz mnie boli wszystko:(((
Jaka ja głupia bo lekkie to nie było;/

Dziewczyny macie jeszcze mdłości? Od kilku dni mnie męczą( dzisiaj miałam bliższe spotkanie z kibelkiem) i nie wiem czy się tym przejmować czy po prostu dzidzia mi uciska na żołądek:confused:

justa ja mam mdłości całą ciążę od czasu do czasu, musiałam odstawić wszystkie witaminy, bo po nich jest gorzej. Teraz się nasiliły, ale gdzieś czytałam że mogą wrócić w trzecim trymestrze. Lekarz kazał się nie głodzić i dbać o to żeby poziom cukru we krwi nie spadał, jeść mniej a częściej i lekkostrawnie. U mnie jest gorzej przy zgadze i jeszcze przez katar, który mam w ciąży cały czas i czasem mi to świństwo spływa do gardła. Najgorzej wymiotować przy zgadze, to tak jakby ktoś wlał kwas solny do przełyku.

Dzięki dziewczyny bo juz się zaczynałam bać:-( Też mam zgagę, zawsze na wieczór:no: I katar też od poczatku ciąży, najgorzej jak się położę spać...

U mnie to samo z mdłościami. Ostatnio nawet jak byłam z mężem na spotkaniu z architektem w sprawie naszego budującego się domu to nagle zrobiłam się zielona mój A. na mnie a ja nawet nie przeprosiłam tylko w te pędy do łazienki - na szczęście zdążyłam. Na początku wymioty to wina hormonów głównie silnego wzrostu Beta hcg a teraz to po prostu zwykły ucisk żołądka który oprócz nieszczęsnych zgag powoduje również nudności i wymioty. Jak się brzuchol obniży przed porodem to nam to przejdzie - na chwilę bo później może się znowu zdarzyć przy rozwieraniu szyjki - no cóż taki żywot ciężarnej z żygusiem za pan brat :-D:eek:

reklama
A ja ostatnio w ogóle nie mam apetytu... wręcz się zmuszam do jedzenia jak już odczuwam głód, najlepiej mi wchodzą rzeczy płynne ostatnio nie rozstaję się z maślanką i jogurtami pitnymi. A rano muszę wypić kakao. Mam lekkie wyrzuty, bo nie jem nic wartościowego:no:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry