reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jelsa ja mam często takie uczucie jakbym okres miała dostać. Ostatnio coraz częściej w sumie. Na badaniu byłam w ostatni czwartek i szyjkę miałam 3,3 cm czyli wszystko ok. Kiedyś pytałam mojej lekarki o co chodzi z tym uczuciem, to mi powiedziała, że to przez rozciąganie się macicy i mam się nie martwić - to normalne.
Jednak jeżeli masz uczucie, że mimo wszystko jest coś nie tak, idź do lekarza i sprawdź to. Tak jak napisała Twilight "lepiej przyjechać raz za dużo niż raz za mało" :tak:

Dziś idziemy do kina na American Pie :-)jednak pytanie, jak 2h siedzenia zniesie mój kręgosłup, który niestety w tej ciąży jest bardzo kapryśny i w dodatku okopywany w dolnej części przez moje dziecię :-p(bo nadal się nie odwróciła...)

reklama
A ja sie cuje dziś fatalnie....zawsze uwielbiałam goraczki opalanie a teraz 2dzien słonca i mam dość:baffled::baffled:
Nogi mnie bolą a ja sama nie wiem co bym chciała robić:baffled::baffled::baffled:

Czuje sie taka do du.....!!:crazy:

Jelsa ja bym poszła do lekarza.....

Ja mam wrażenie, że przyplątało mi się jakieś cholerstwo.... Grzyb pewno... Mam dużo śluzu, przeważnie jak chodzę, czasem galaretowaty... Czop to nie jest... Nie piecze, no ale jednak jak są grudki, to już trzeba sprawdzić... Ehhh muszę lecieć do lekarza niech jakiś posiew robią, bo tu wszystko na życzenie, nic sami od siebie nie zrobią :baffled:

Mysza ja też mam dużo śluzu...i czasem taki galaretowaty czy własnie to czop nie mam pojecia bo moja 1ciaża i sie na tym nie znam...zapytam lekarza w środe....

Mysza a ja z kolei mam na odwrót, nic się niby nie dzieje a jakoś tak mnie piecze czy swędzi. Zrobili mi posiew z szyjki (masakra), wymaz z pochwy i kto wie co jeszcze i nic czyściutko. Lekarz mówi, że to alergia prawdopodobnie i musiałam przejść na środki do prania dla dzieci. Masakra w tej ciąży.

Dziś juz czułam sie lepiej, cały dzień leżałam i wstawałam naprawdę tylko do kibelka, poobserwuję się jeszcze i w razie co to do szpitala na przebadanie pojadę,
dzięki dziewczyny

Jelsa dobrze, że cały dzionek przeleżałaś i sobie odpoczęłaś :) zdrówko najważniejsze, a dzidzia niech siedzi w brzuchu jak najdłużej :)

Dziewczyny, czy wy też macie wrażenie, że wzrok wam się pogorszył? Ja mam zalecone okulary do pracy przy komputerze, ale tak bez komputera to było normalnie. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że chyba nie tylko do kompa są mi potrzebne... Gdzieś czytałam, że tak się dzieje w ciąży i po porodzie wzrok wraca do wcześniejszego stanu. Jednak zastanawia mnie, czy któraś z was to u siebie zaobserwowała?

też czytałam nt pogorszenia wzroku i powrótu po porodzie. U mnie się sprawdziło z pierwszą córcią...
Niestety stopy też rosną i nie zawsze wracają do poprzedniego rozmiaru:)... z Nati jedna girka została rozmiar 40 druga 39:),....i kup sobie babo wygodne pantofelki:D

U mnie się pogorszył i to sporo, to co widziałam normalnie teraz już nei widzę :no:
Też czytałam, że po porodzie wzrok wraca do normy i mam nadzieję, że nikt siętu nie myli w tej kwestii ;)

reklama
Mi się oczy szybciej męczą, w okularach źle się czuję po kilku godzinach. Czasem jak coś oglądam albo czytam pojawiają mi się mroczki przed oczami albo obraz robi się częściowo zamazany. Wtedy po prostu muszę poleżeć z zamkniętymi oczami. Wcześniej tak nie miałam.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry