reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze Obawy

Podobno do dentysty można chodzić przez cały okres ciąży a najlepiej 1 wizyta na trymestr czyli 3. Trzeba jednak poinformować dentystę o ciąży. Nawet można podawać środki znieczuleniowe-domiejscowe-gdzieś to czytałam ale nie wiem gdzie. Poszukajcie sobie w googlach

reklama
Co wiecie na temat tyłozgięcia macicy? Dziś gin mi powiedział, że mam takowe i dlatego bardziej odczuwam zmianę plastyczności macicy (czyt. boli bardzej). Ja właśnie szukam na necie informacji, ale są różne opinie niektóre kobiety dostały coś na podtrzymanie a inne nic. Ja dostałam no-spe co też mnie dziwi bo w ultce piszą, że to nie wskazane w ciąży. Nie wiem co myśleć....

Blanes nic nie wiem o tylozgieciu niestety ale wiem na 100% ze no-spa jest dozwolona w ciazy - dawki zaleza od lekarza.
do dentysty chodzilam w ciazy ale tylko na kontrole bo wszystko bylo okay - tylko pod koniec mialam bardzo slabe dziasla czasem krwawily. ogolnie dobrze poszlo bo zadnego zeba nie stracilam :)))

Blanes nie wiem co to tyłozgięcie ale ja mam przodozgięcie i lekarz na 1 usg musiał sobie poszukac trochę pęcherzyka i wygonać tak tym urządzeniem:-) chyba zaraz poczytam o tych dwóch "zgieciach" choć lekarz nic nie mówił że to niepokojące-podszedł sobie do tego jak na porządku dziennym wieć chyba ok:-) co do nospy, to się nie stresuj-na wielu ulotkach napisane jest że nie można w czasie ciąży a lekarze przepisują. To jedynylek rozkurczowy, który lekarze swobodnie przepisują i podają pacjentkom nawet po 4 razy dziennie jak tego wymagają na oddziałach położniczych. Głowa do góry!!
Hmmmm mnie coś dzisiaj gardło boli i mam czerwone, wiecie co mogę wziąć albo jakie domowe sposoby???

Dziewczyny pomocy!!! właśnie wróciłam od lekarza i okazało się że są jakieś szmery w płucach i dostalam antybiotyk-Amotaks Dis. Bardzo się boję, żeby to nie zaszkodziło dzidzi. Muszę leżeć w łóżku i nie wychodzić na dwór. Prosze poradźcie coś. Bardzo sie boję.

Napewno nie przepisałby Ci leku który nie jest niezbędny, ani takiego który może wam zaszkodzić. Ja bym jeszcze poszła wcześniej do gina żeby on to zatwierdził, nic się nie stanie jak zaczniesz kurację np jutro, a będziesz spokojniejsza jak się zobaczysz z ginem. Głowa do góry.

reklama
Do góry