reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Obawy

a ja mam okropne bóle głowy i nie wiem, jak mam sobie z tym radzić :sick: "jak nie urok, to ..." objawy przeziębienia na szczęście zniknęły, ale głowa mi w końcu odpadnie :( czy macie jakieś wypróbowane sposoby, żeby się tego pozbyć? (bólu, nie głowy;))

reklama
nie chcę ryzykować z lekami, a nawet sen tu nie pomaga, bo nie mogę zasnąć; chyba że wiecie o istnieniu czegoś zupełnie nieszkodliwego dla maleństwa???

Kochasek ja się poddałam :zawstydzona/y: Jak już mnie tak maksymalnie dopada, że nic nie działa (nawet leżenie po ciemku w wietrzonym, zimnym pokoju) to biorę apap. Lekarz stwierdził, że to dla dziecka mniej złe niż moje długotrwałe męczenie się :baffled:

esia dzięki :) jaką dawkę apapu bierzesz??? w pon zadzwonię chyba do gina i spytam co i jak

Kochasek ponieważ biorę rzadko, zazwyczaj pomaga już 1 tabletka - ale gdy miałam zapalenie wiązadeł nerwowych (cholernie bolesne :baffled: ) to brałam sporo i zawsze po 2 tabletki, bo nie działało...
Lekarz powiedział mi, że apap jest najlepszy i najbezpieczniejszy dla kobiety w ciąży - dlatego tylko to biorę.

a miałyście już siarę? bo ja jakoś się martwię,że u mnie z tym cicho...

Wracajac do bolu glowy-mozna brac paracetamol w kazdej postaci czyli apap, panadol, acenol, tylenol itd. Poza tym mozna tez brac leki homeopatyczne. Ja tez mialam pare razy straszny bol glowy ale przechodzil po obudzeniu sie na drugi dzien. Jak nie mozecie wytrzymac to lepiej wziac paracetamol niz narazac dzidzie na stres zwiazany z bolem.

reklama
Na ciążowe bóle głowy polecany jest imbir, świezo starty na tarce i zalany gorącą wodą, można dodać cytryny do smaku.
A jeśli chodzi o piersi... moje nie są już ani nabrzmiałe, ani gorące, ani specjalnie wrażliwe... takie jak przed ciążą tylo że większe, i przyznam szczeże że mnie to martwi. jak jest u was? też normalnie czy jakby do produkcji?

Do góry