reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze nowo narodzone maluszki

reklama
Witam dziewczyny!

Pewnie niektóre z Was mnie pamiętają, pisałam z Wami od czasu do czasu w trakcie ciąży. Jednak z braku czasu nie byłam na bieżąco i wypadłam z obiegu. Piszę w tym wątku, gdyż chyba najwcześniej z lutowych dzieciaczków przyszła na świat moja córcia bo jeszcze w starym roku :szok:, termin miałam na 1.02. Amelia przyszła na świat 30.12.2013 o godz.10:12 w 35t2d ciąży z wagą 2470g i 51cm więc całkiem dorodna jak na ten tydzień ciąży. Cztery dni była w inkubatorze, po 14 dniach wypisali malutką ze szpitala, tak długo bo zbijali żółtaczkę wcześniaczą, poza żółtaczką i początkowym problemem ze ssaniem jest okazem zdrowia. Ze względu na tydzień ciąży - wcześniak na 19.03. jesteśmy umówieni do poradni neonatologicznej i pozostaniemy pod jej opieką. Malutka jest przekochana, podobnie jak Natan Darii ma burzę czarnych włosków. Od powrotu do domu udało nam się przejść na pierś :tak: i obecnie maleńka waży 2640g a w dniu wypisu w poniedziałek miała 2450g więc widać, że cycuś służy :tak:. Braciszek też zakochany w małej, wyrzuca pieluszki, ciągle chciałby ją przytulać i z zainteresowaniem asystuje przy czynnościach pielęgnacyjnych. Córeńka jest naszym cudem, gdyż wiedziała kiedy się ratować (pękł pęcherz płodowy), gdy ją urodziłam okazało się, że miała węzeł prawdziwy na pępowinie, możecie wpisać sobie w google, na pępowinie stworzył się supeł gdyby się zacieśnił...:-:)no: nie chcę nawet myśleć. Lekarz stwierdził, że matka natura wiedziała co robi.

Daria i Kesti Gratuluję maluszków! Niech zdrowo rosną. Daria kiedy wypuszczą synka do domku?
Kerna Jest mi ogromnie przykro z powodu Twojej niewyobrażalnej straty, nie rozumiem dlaczego cud narodzin skończył się tak tragicznie... Światełko dla Twojego Aniołka [*] wierzę, że Twoja córeczka czuwa nad całą Twoją rodziną. Dużo sił i ukojenia dla Ciebie, które na pewno znajdziesz w swoich kochanych dzieciach.

Nasza córeńka:

Załączniki

• DSC00024.jpg
    DSC00024.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 176
ajentka no jasne ze Cie pamietamy :tak: Coreczka jest cudna :-D super ze wsio z nia wporzadku ;-) fajnie ze braciszke taki zakochany w siostrzyce i ze tak ci pomaga :tak: ojj to faktycznie małą wybrałą dobra pore na wyjscie na ten świat !!! najwazniejsze ze wszystko skonczyło sie dobrze i ze mała zdrowo rosnie :tak: zagladaj do nas czesciej tzn w miare mozliwosci :-D

Ajentka przecudna malutka :-) I rzeczywiście włosków ma dużo :tak: Cieszę się, że mimo tak szybkiego przyjścia na świat wszystko z nią w porządku i oby nadal zdrowo się chowała :tak:

reklama
Do góry