reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Moja córka je codziennie tak samo ze zmianą obiadków tylko!
9- mleko modyfikowane Bebiko 2 , 120 ml
12 obiadek 190 gr (obiadki po piątym i od 6 miesiaca)
14 Mleko 120ml
16 deser gruszki Williamsa
16.30 chrupki kuk, czasami biszkopcik
17 mleko 120 ml
20 kaszka na mleku modyfikowanym 200 ml
2 nad ranem 120 ml mleka!

reklama
Nie widziałam programu,ale nie mogę sobie wyobrazić 8 letniego dziecka jak ciągnie cyca:no: Mam kuzynkę,która ma 8 letnią córkę i jest większa od matki. I jak karmić takiego smoka? to jest nie normalne. Ja też planuję karmić do roku, góra 1,5.:-)

Ta 8 letnia dziewczyna wyglądała dla mnie na 13 lat i gadała że jak urosną jej piersi to będzie sobie ssała, takie karmienie nie jest powszechne i ciekawe czy koleżanką mówi że ssie pierś.

Ja juz powoli nie nadążam za Karolinką. Jej ulubiona zabawa od paru dni to skakanie na główkę:-D Siedzi i nagle podskakuje i ląduje na czworakach. Chwile się pokręci w kółko i z powrotem siada i tak w kółko. A ja muszę jej pilnować żeby guza sobie nie nabiła. Od tego gonienia za nią zaczęłam chudnąć:wściekła/y:Uwielbia jeszcze klęczeć:-D Też gada jak katarynka, zaczyna nawet śpiewać;-)Potrafi dawać jeszcze cześć:tak:Też jestem z niej dumna:-)

Iiwka jak to Ci się mleko przepaliło? :szok: Nie znam tego określenia . oże przypaliło :-D.
Bo wiesz,babcia wie najlepiej,że jak się jakiś większy wysiłek zrobi to mleko się przepalić może(moja teściowa tak gadała i przez to pokarm mi zanikł),zamiast wspierać to jeszcze dołują i weź człowieku nie popadnij w depresję popordową:wściekła/y::no:.

Bo wiesz,babcia wie najlepiej,że jak się jakiś większy wysiłek zrobi to mleko się przepalić może(moja teściowa tak gadała i przez to pokarm mi zanikł),zamiast wspierać to jeszcze dołują i weź człowieku nie popadnij w depresję popordową:wściekła/y::no:.
nawet nie wiedzialam:sorry2: , ja tam smigalam zaraz po porodzie , nosilam sama wszystko, biegalam po schodach:-p , i jakos nie przepalilo mi sie:baffled: karmilam mala do 3 miesiaca samym cycem a pozniej mieszalam juz ze sztucznym , dzis daje tylko noca czasem cyska i nad ranem wisi na nim przez sen :rofl2:.

strasznie mialas:crazy:, ja mialam lekka depreche po porodzie ....i nie mile ja wspominam :no::-:)-(ale jest juz po :tak:

To ze mleczko moze zaniknac od stresu, to slyszalam, ale nie wiedzialam,ze od wysilku takze.:confused:

reklama
Do góry