reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Mój syneczek ma humorki. Czasami ledwo mnie pogilga przez cały dzień a czasami jak nie pociągnie z kopa! Różnie to bywa. Faktycznie, te mocnijesze kopniaczki bywają nieprzyjemne, aż mnie podnosi z krzesła czy z łóżka :-D, ale mimo tego bardzo je lubię.
Zauważyłam, że jak tak mocniej kopie to lubi się wtedy pobawić ze mną w pukanie w brzuszek, zawsze mi odkopuje w tym miejscu gdzie zapukam. Może też ma lepsze i gorsze dni?
A najbardziej lubię obserować jak brzuszek od tych kopniaczków się unosi. To słodkie!!!

reklama
moja corcia to tak mocno kopie ze hoho !!!! wyczowam nawet jak porusza raczkami i nozkami to bardzo mile uczucie moj maz tez juz bardzo wyraznie czuje swoja corcie ! mi ruchy nie sprawija bolu no moze raz mala tak mocno kopnela ze zabolalo , ale poza tym to uwielbiam to uczucie kiedy ona sie porusza super sprawa!

Mój synek zazwyczaj jest w miarę delikatny, tylko czasami mamusi nie oszczędza jak przykopie, chociaż to na szczęście nie boli, ale takie dziwne uczucie jakby chciał mi coś z brzucha wykopać. Wtedy podskakują gazety i książki delikatnie oparte na brzuchu:-))) Ale najlepsza zabawa jest wieczorem, jak próbuję zasnąć, on się wtedy wierci w najlepsze i ostatnia rzecz na jaką ma ochotę to odpoczynek!!!

Hej mamuski :-)
My czekamy na Szymka, wiercipetka niezle daje czasem popalic , ale czasem caly dzien prawie nic dopiero pod wieczor zaczyna baraszkowac.
Ostatnio odczuwam niezbyt mile uczucie jak maly sie wierci , jakbym miala w srodku wszystko obolale, jak kopnie rowniez zaboli.
Ale ciesze sie ze sie rusza i wiem ze wszystko jest ok.
pooooooooooozdrawiam wszystkie mamcie;-)

Muszę coś "nasmarować w tym wątku bo ostatnio te ruchy to obłęd-też tak macie...po kilkanaście razy dziennie i to tak żwawo, intensywnie jak by jakiś "obcy przemieszczał się pod skórą" mnie to cieszy, wiem że jest bardzo aktywne;-)

marika - mam takie same odczucia, maluch znowu rusza się bardzo dużo i często, ale tym razem więcej się przemieszcza i wypycha niż kopie, raz mam wielką gulę po lewej raz po prawej stronie brzucha, zresztą cały czas mam niesymetryczny brzuch :baffled: śmiesznie to wygląda. Często też brzuch faluje a mój M. się pyta jak ja to robię, dowcipniś :happy:

ja tez mam takie uczucie a i brzuch u mnie tez czesto faluje. Nawet nie wiem kiedy moj synek spi i odpoczywa- jest taki aktywny. Jedyne co mi sprawia troche bolu to to jak wpycha sie pod prawe zebro i zaczyna sie tam wiercic. No i ostatnio zaczyna mocno mi uciskac na pecherz co tez jest troche bolesne i dokuczliwe przy chodzeniu. A tak to jest wszystko ok. Pozdrawiam

reklama
Ruchy są ekstra najlepsze takie kiedy wypycha taką gulke i jeżdzi po całym brzuchu. :-)Mój dzidziuś także bardzo aktywny aż cały brzuch mi pływa, podnosi sie, opada, podskakuje. Musze przyznać że niektóre ruch potrafią być aż bolesne np kopanie w pęcherz jak bym miała sie zasikać :-) i te usilne próby wepchania się pod rzebra i nie chce z tamtąd iść mawet jak "go" masuje:-) Ja nie wiem kto mieszka w brzuchu dlatego to "go":-)

Do góry