reklama
Monila- GRATULACJE...jeje miałysmy termin na ten sam dzien
a Ty się lepiej nie spiesz
T
taycia
Gość
Kasica, Monilla - najszczersze gratulacje Dziewczyny!
Karolinkaz
Ten dzień już niedługo!:)
Kasica, Monila gratulacje! I pomyśleć że jak my będziemy rodzić to tych dwóch przystojniaczków będzie już miało 2-3 miesiące...
Blackberry
Fanka BB :)
Monila - gratuluję dzielnej mamusi, a młodemu Karolkowi dużo zdrówka życzę!!!
szczerze mówiąc mam nadzieję, że moje cudo wykluje się troszkę wcześniej - koło 38tc :-) ale ponoć chłopcom na świat się nie śpieszy..
szczerze mówiąc mam nadzieję, że moje cudo wykluje się troszkę wcześniej - koło 38tc :-) ale ponoć chłopcom na świat się nie śpieszy..
Ostatnia edycja:
Karolinkaz
Ja też planuje wcześniejMonila - gratuluję dzielnej mamusi, a młodemu Karolkowi dużo zdrówka życzę!!!
Blackberry
Fanka BB :)
taaaaa obawiam się, że planować to my sobie możemy...Ja też planuje wcześniej
Karolinkaz
Ja bedę skakać, biegać i nie wiem co jeszcze, byle się szyjka otworzyła i skurcze przyszłytaaaaa obawiam się, że planować to my sobie możemy...
reklama
Jak sie komus spieszy z porodem,to są tzn naturalne metody jego wywoływania i zasada jest taka,ze jak dziecko gotowe to sie zacznie jak nie to i tak nici. Jak byłam w ciazy z Natką to sie tym zaczęłam interesować jak juz miałam dosc i takie tam chwile załamki....Trzeba poszukać w necie,ale z tego co pamietam są takie metody jak: picie naparu z liści( nie owoców!) malin,łykanie oeparola( czy innego wiesiołka), wypicie olejku rycynowego albo zrobienie lewatywy( jedno i drugie powoduje przeczyszczanie organizmu i ten sielny ruch robaczkowy moze tez wywołac skurcze). Ja sie nie odważyłam zastosowac tych metod,mnie zainspierował do porodu mąż. Wrócił w piatek z pracy,powiedział ,że własnie jest jego pierwszy dzień urlopu,wiec fajnie by było jak bym urodziła-śmialismy sie po pachy z tego( dodam ze byłam dokłądnie w ostatnim dniu 38tyg),pojechaliśmy na piątkowe duże zakupy,a ja nad ranem o 4 zaczęłam rodzić,wiec miał jak sobie zażyczył( zawsze mówiłam,że w gruncie rzeczy jestem posłuszną żoną;-) ). i tak oto o 4 rano zaczęło sie tzn odchodziły mi wody i pojwiały sie coraz wieksze skurcze,a o 17.55 urodziła sie Natka-troche jej to zajęło,co?Ale jak sie rodzi to kompletnie nie czuje sie tego upływającego czasu
Ale,ale odeszłam od temtu,gratulacji z okazji narodzin. Monilla,Kasia jesteście super dzielne mamusie. Usciski dla Was i dzieciaczków
Ale,ale odeszłam od temtu,gratulacji z okazji narodzin. Monilla,Kasia jesteście super dzielne mamusie. Usciski dla Was i dzieciaczków