reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Baska już jest lepiej ... tłumaczenia pomogły ...nikogo nie bije ...czasem jeszcze porozrzuca zabawki ...ale ogólnie jest poprawa
Pani w przedszkolu też była poinformowana o niektórych wydarzeniach .. i może to był błąd ...dlatego że to trochę zaważyło na jej stosunku do Sandry .... zaczęła wynajdować różne niestworzone rzeczy ...typu np "zespół aspergera ":szok:
Na szczęscie ja też mam trochę "wykształcenia pedagogicznego" pracowałam w przedszkolu dwa lata ,potem w szkole i dużo gorsze dzieci się miało .... :-D nic takiego nie dałam sobie wmówić
ale przynajmniej zaczęła się nią bardziej zajmować ..zwracać na nią uwagę ..itp
Termin do psycholaga już umówiłam dośc długi okres oczekiwania bo na 6.07 choć może do tego czasu już jej przejdzie ...ale i tak pójdziemy jak mi pani powiedziała głównie chodzi o zachowania społeczne
był taki moment że wszystkimi bardzo rządziła :eek: myślała pewno że to klony babci ..... która sama jest sobie winna bo we wszystkim jej ustępowała a sandra z racji tego że często chorowała więcej przebywała z babcią niż w przedszkolu i nie miała się gdzie "uspołecznić ";-)Logopeda która przy okazji jest psychologiem stwierdziła że to mały Napoleon ...chciała się dostać do grupy ale i od razu też zostać jej przywódcą :zawstydzona/y:. kontaktu z dziećmi też mało bo koledzy i koleżanki starszego brata nastolatka to chyba nie najlepsze dla niej towarzystwo ...a pogoda taka że i na plac zabaw nie można wyjść ...ale ... Ciesze się bo wreszcie zaczęła chcieć chodzić do przedszkola ...wystarczyło większe zainteresowanie ze strony pań .....i już idzie z chęcią

Kasia ja tez myśle że to zęby tym bardziej że to piątki

Ostatnia edycja:
reklama
Oby to były tylko ząbki. Olga, trzymaj się!

Kakaw, super, że widać światełko w tunelu :-) jeszcze trochę i wszystko będzie dobrze.

Ostatnia edycja:
No trzymam za Was Kakaw kciukasy...Sandra ma prawo na bunt... i z pewnoscia jej przejdzie...ale zeby panie takie choroby wymyslaly zaraz :O

Kakaw wierzyłam, że dacie sobie radę. Sandrunia jest mądrą dziewczynką i szybko dojdziesz z nią do ładu. I za to trzymam kciuki.

oj a mi Ola kaszle od kilku dobrych dni. Chyba zapiszę ją do lekarza. Pierwszy raz tak mi długo kaszle. Martwi mnie, że jest to kaszel odrywający. A te kilka dni to zaraz będzie 2 tygodnie:szok:. A innych objawów nie ma. Daje jej mucosolwan i eurespal i nic nie przechodzi.

Fredzia ja daje zamiast Mucosolwanu, Flegaminę w tabletkach 1/2 tabletki 2 razy dziennie i nam pomaga syropy juz poszły w niepamięć, wszystko daje w tabletkach;-)

Sylwia zaczęłam się właśnie zastanawiać czy mucosolwan nie jest za słaby. Dzisiaj dostała już flegaminę. Muszę tylko uważać bo często po niej w nocy wymiotuje.

U nas lepiej skutkują tabletki;-) chetnie łyka itp a np eurespal w syropie jest ohydny w smaku wiec daje z przeciwzapalnych nurofen 200 pół tabletki

reklama
Do góry