reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
ja dokad jem duzo koperku naprawde pomaga- co prawda chodze i sama pierdzę jak dzika (zawsze moge na Marysie zwalić nie? hehehe) ale jest z nią dużo lepiej. MOże spróbuj Asiu z tym koperkiem. do ideału nam dużo brakuje ale zawsze to cos

U nas na kupkę sprawdza się taki homeopatyczny preparat Chamomilla Vulgaris 15. To coś z rumiankiem czy sam rumianek nie wiem dokładnie, ważne że jak widzę że Olusia się pręży i nie może kupki zrobić to podaję jej to i po paru minutach (lu szybciej) ładne kupsko wychodzi.

PysiaB, a gdzie tego szukać, w aptekach, sklepach zielarskich? U nas z kupkami to jakaś porażka, nieraz nawet czopek glicerynowy nie pomaga...

Ja kupuję w aptece, ale żadko mają na stanie i trzeba zamawiać. Przynajmniej u nas, ale nie ma z tym problemu bo na drugi dzień mamy. To są takie granulki, 5 rozpuszcza się w nakrętce przegotowanej wody. Miałam dawać 3x5 granulek, ale teraz daję już tylko jedną dawkę jak widzę, że trzeba jej pomóc.

spróbuj posmarować bepathenem, bo na twarzy nie za bardzo spirytusem, a jak na ciałku to gazikiem w spirytusie przemyj, ja na twarz nakładam cieniutko tanno hermal-ten od odparzeń na pupie, ale po chłodniejszej nocy i tak znikają

a mi polozna powiedziala ze takie pryszczyki to tradzik noworodkowy i ze samo zejdzie tylko przemywac rumiankiem... wyglada to jak kaszka z pryszczykow z bialym czubeczkiem i samo sobie schodzi po kilku dniach. wiec juz nie wiem co to... ale tylko na twarzy to jest.reszta cialka ok.

reklama
Fakt przespane nocki to rewelacja. Ale Oleńka za to na brzuszku leżeć nie chce, a jak już leży to zapomnieć można żeby gówkę podnosiła. Jak widziałam jak wasze maluszki ślicznie główkę podnosząto zazdroszczę. Ale jak jest na rączkach to główkę już prosto trzyma i nie goni jej na wszystkie srony. Ale już nie wiem jak ją na ten brzuszek namówić.

Do góry