reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Moim tez nie na ogol choc kapac sie lubia. Tyle, ze u nas kapiel - szczegolnie jak maz kapie- oznacza pol godziny zabawy extra a nie mycie. I czasem wychodza z wanny z brudna buzia....szok.

reklama
hahaha cicha to czasami jak u nas...mloda bawi sie a na mycie przeznacza 20 sek. plus mycie zebow...jak nie dopilnujesz to brudna by wychodzila :-D

Moi kapiel uwielbiają (Marysia już też) i tez niedopilnowani mogliby byc brudni po kapieli. Najlepiej kąpiel z pianką, nurkowaniem i myciem ścian (!!!). Ściany koło wanny mam zawsze czyste. :-D

A z brudzeniem się, to dopóki nie zauwazą, to im nie przeszkadza. Raczej nie lubia, jak mają ubranie ubrudzone jedzeniem, a Stas dodatkowo nie lubi mieć np. mokrej koszulki.

Martuni wyskoczyła wysypka na rączkach- pewnie od słońca, bo łapki dość mocno opalone, i wysypka tylko tam, gdzie jest opalone. Dostała wapno, klemastynę, łapki posmarowałyśmy fenistilem, i mam nadzieję, że nie będzie tego bardzo drapać... od jutra obowiązkowo krem z filtrem do przedszkola, obiecała, że będzie się smarować.

Martuś oby szybko zginęło!!! u nas u Bartka cały czas coś na nóżkach ale teraz mam nadzieję że to też od słońca...
Karol raczej nie zwraca uwagi że jest brudny, jak coś mokry to tak- leci się przebrać, a brudny po jedzeniu często bo ma masakryczny odruch wycierania rąk w ubranie (choć chusteczki stawiam mu pod nosem) którego nijak nie możemy zwalczyć...no i z jedzeniem nei ma problemów, sniadania gorzej mu wchodza i gorszy apetyt jak ma zaostrzenie alergii ale na co dzień to potrafi zjeść jak stary chłop:) ostatnio na topie kalarepki i truskawki - taki zestawik ;) a na obiadzik schabowy, ziemniaczki i kapustka - porcja której tatuś by się nie powstydził:)

Ja mam dwa mega brudasy. Ani jednej ani drugiej brud w niczym nie przeszkadza.
Muszę się Wam wytłumaczyć czemu tak rzadko ostatnio tu zaglądam. Byliśmy na działce, dziewczyny bardzo rozrabiają no i Ala. Znowu mamy duże problemy z kaszlem i dusznościami. Tak to jest uśmiechnięta i rozrabia ile się da ale to tylko pozory. no i moje samopoczucie jest bardzo źle. Mam koszmarnego doła i chce mi się płakać. Chrzciny za chyba 3 tygodnie a tu się zaczyna wszystko walić.

O tak, jak koszulka/sukienka mokra, to od razu przebierają
Baśka, prawdziwy Polak - schabowy z ziemniakami i kapustą rządzi ;-)
Fredka, trzymaj się! Ech, Ty to masz...

reklama
Do góry