reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Fredka, u nas nie sprawdzał - może słyszał jak mówi do mnie, albo po prostu go to nie interesowało. Miki wymawia już r, ale nie wymawia "syczących" literek

reklama
My już też dawno po bilansie. Mowy nie sprawdza bo sama z nim gada od małego to wie co i jak a zresztą jak chodzę z Magdą na zajęcia do logopedy to kiedyś go sprawdziła i nie ma żadnych zastrzeżeń bo gada jak stary. Tak po bilansie wszystko ok. Martwiła się zawsze jego niskim wzrostem ale podskoczył ostatnio. Ma 100 cm i jest ok także do poradni nas nie skieruje. Waga 16 500 kg. Jedyne co to po powrocie do PL jak do niej pójdziemy to dostaniemy skierowanie na skontrolowanie siusiaka bo niby sprawdzała i jest ok ale da do specjalisty jeszcze na przebadanie.

u nas syczące wymawia pieknie, a zamiast r mówi l stąd lowel np. A waga 20 kg równe a wzrost to nie wiem ale mysle ze 105 to spokojnie, zmierze go później.
A własnie sprawdzają na bilansie pisiora? czy tam wszystko ok?
Wojtek ostatnio zauwazyłam ze lubi sie nim bawić i tak go wyciąga ze normalnie szok. Szczególnie jak lata na golasa w basenie itp,

ha u nas tez lubi sie pobawić - zresztą pamietam od małego lubił - a Bartek na swojego w ogóle uwagi nie zwraca;)
lekarka u nas sprawdzała - jest ok
Karol wymiawia r i sz cz też ale nie zawsze - zależy jak mu sie akurat uda...

wyczytałam i sprawdziłam niechcacy, tzn póxniej dopiero doczytałam ze zbyt duże spożycie gumy do żucia powoduje rozwolnienie, i spowodowało u Wojtka:szok:

reklama
O a to nowosc...nigdy nie slyszalam o takich skutkach ubocznych :-D Mloda lubi te rozowe orbit np. ale ona zuje tak z 4-5 min max i oddaje...

Do góry