reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
Sumka, czy w tej cudownej książce, którą polecałaś, jest rada jak przekonać trzylatka, żeby dał sobie obciąć włosy?:sorry: Nic nie skutkuje a Miki zarasta:eek: Jak coś będzie to już kupuje!

Pewnie jakby ją całą przeczytać toby się coś o włosach znalazło, ale ja dopiero w połówce więc ...:-D
Kuba za to u fryzjera ja trusia siedzi i nawet ma strzyżenie gratis, bo to najgrzeczniejsze dziecko jakie nasza fryzjerka strzyże :-D. Typowy bliźniak z dwoma osobowościami.:-D:-D

Pewnie jakby ją całą przeczytać toby się coś o włosach znalazło, ale ja dopiero w połówce więc ...:-D
Kuba za to u fryzjera ja trusia siedzi i nawet ma strzyżenie gratis, bo to najgrzeczniejsze dziecko jakie nasza fryzjerka strzyże :-D. Typowy bliźniak z dwoma osobowościami.:-D:-D

hehe Sumka jakbyś o Karolu napisała i o fryzjerze i o tej podwójnej osobowości, tylko my niestety nie mamy gratis...za to co i rusz jakiś odchył mu się zdarza i ma takie przejściowe fobie-protesty na coś - od 2 dni nie chce się myć :baffled:

Kasia - ja myślę że trzeba by akoś podstępem próbować - żeby to on sam stwierdził że trzeba włosy obiciąć bo np czegoś z długimi nie mozna zrobić , bo za gorąco, bo tata czy ktoś tam inny ma krótkie, bo....nie wiem konkretnie ale pomyślcie - może jakiegoś haka znajdziesz na niego...no i może tak chwilowo sprawe przyciszyć - żeby nie było to strzyżenie codziennie na tapecie...

Baśka u nas tez był strajk z myciem:tak: ale kupiłam mu z Ziaji płyn - mydło do kapieli o zapachu coca - coli i jest zachwycony teraz wychodzic nie chce.

Strzyzenie u nas bezproblemowo tatuś strzyze i vice versa maszynka idzie w ruch:-D obydwaj sa zachwyceni.

A witaminy ja daje takie tabletki NUTRILITE™ Multiwitamina, one sa do zucia i Wojtek zajada bez problemu:szok:

Ola na hasło fryzjer, pędzi do niego co sił w nogach. Siedzi grzecznie. Wręcz bym zaryzykowała, że bardzo lubi odwiedzać to miejsce. U nas za to jest bunt na mycie zębów. Już nie mam siły z nią walczyć. Mówiłam jej o robakach, nieświeżym oddechu, nic nie pomogło.

U nas jesli chodzi o fryzjera to problemu nie ma - byl raz bardzo mu sie podobalo - poszedlby jeszcze ale mamie szkoda go obcinac ;-) Kapie sie chetnie ale szaleje na maxa a ie sie myje - tak ich tata nauczyl, ze kapiel tp przedluzenie dnia/zabawy a nie mycie sie :-(

Fredka u mnie Zoska protestuje przy myciu zebow..katastrofa - sama myje ale jak chce poprawic to nie ma mowy: zagryza szczoteczke albo wrzeszczy i tyle.

A co do witamin to mnie sie wydaje, ze Julkowi troche zelaza dodakowo by sie przydalo. No ale poczekam z tym do wizyty u naszego pediatry. Daje mu na co dzien tran i tyle (tez nie zawsze a falami).
Fredka teraz tran to nie taka zla rzec bo masz go w roznych smakach(albo zupelnie bez samaku), zelkach, cukierkach i innych cudach. A o pozytywnych skutkach tranu ogolnie wiadomo wiec mysle ze warto wlaczyc to w diete malucha.

Fredka u mnie Zoska protestuje przy myciu zebow..katastrofa - sama myje ale jak chce poprawic to nie ma mowy: zagryza szczoteczke albo wrzeszczy i tyle.

Ha! Jakbym o Oldze czytała:eek:
A Miki oprócz tego nieszczęsnego ścinania/golenia włosów nie ma innych widzimisię (zawsze golił Radek, u fryzjera nie był i iść też nie chce...). Kąpiel zawsze chętnie, z zębami też no problem

reklama
Kasia ja bym spróbowała Oldze przynajmniej grzywkę ciachnąć i w ten sposób wejść mu na ambicję, że ona grzeczniutka. :-D Albo kupić jakąś badziewną lalkę i dać się zabawić we fyzjera, a potem na odwrót. Ja do tej pory pamiętam że jak byłam mała to tak niecierpiałam fryzjera że mama zawsze musiała mnie czyś przekupywać :-D

Do góry