reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Pati u mnie w domu wiem, ze mama zawsze w takich przypadkach rivanolu uzywala do robienia okladow ale czy to jest dostepne tam albo czy masz to w apteczce? Moze lepiej skocz do apteki i kup cokolwiek a jutro do lekarza sie przejdz. Przynajmniej na noc owiniesz to choc troche odkazi.

reklama
Ja to zawsze staram się mieć maść tribiotic w domu bo ona ma super działanie na wszelkie skaleczenia ale z takich domowych sposobów to nic mi do głowy nie przychodzi:no:

a u nas chyba tym razem jednak przyplątało soę coś z drogami moczowymi , Iza od 18 mi popłakiwała że ją pupa boli, dopiero przed chwilą zasneła. Nie wiem co robić, wynik badania moczu odbieram jutro i pójdę z tym do lekarza, no ale to jutro, a co jak obudzi się w nocy z płaczem.... :-:)-:)-(

ell w kwestii smoczka nic nie poradzę , bo Iza smoczka nigdy nie doiła
Pati też niestety nic nie podpowiem

eh w ogóle wszystko do d...:-(

Pati może chociaż wodą utlenioną jej polej, jodyna to chyba bardzo piecze???
Irmaa - może chociaż jakis syropek przeciwzapalny - przeciwbólowy jej dasz jeśli się obudzi? Nie wiem na ile to na takie schorzenie działą, ale na pewno nei zaszkodzi, my musieliśmy dziś w nocy podać bo KArol o 00.30 pobudka, wielki płacz, ręce w buzi - prawie całe dłonie wkłada tak po piątkach dłubie :( posmarowaliśmy, daliśmy z wielkim trudem nurofen ale i tak do 2 nie było spania :(:(:( a o 6 pobudka do pracy...

Pati, paluszek najlepiej do rivanolu. A co do jodyny, to jest roztwór wodny (nie piecze) lub alkoholowy (piecze jak cholera). Mój Małż mówi, że może tez być roztwór sody oczyszczonej w ciepłej wodzie.

Ell
, co do smoczka, to moja koleżanka obcięła smoczek, tak, że nie dało się ssać. No i pomogło.
Wojtek nigdy nie był smokowy.

Irmaa moja córka miała kiedyś też zapalenie dróg moczowych no i brała antybiotyk ale do tego pediatra kazała nam przemywać pupę i resztę rumiankiem- w aptece są takie gotowe nawet roztwory rumiankowe do przemywania albo można je do kąpieli dodawać ale bez lekarza się nie obejdzie

Dzieki za rady...
Konieczny lekarz jak najszybciej bo niunia biedna moja kochana walnela sie w palucha i krew polecia:-( Jak pech to pech...

My tez przeszlismy bakterie w moczu -dokladniew chrzciny...No i tu bylo szczegolowe badanie bo nie kazdy antybiotyk dziala na bakterie...u nas jeden nie zadziala i byl szzegolowe badanie mocu i wtedy dobrali juz odpowedni...
Izka zdrowka...

Karolku bezbolesnego zabkowania...Dobrze ze to juz ostatnie...

reklama
dzięki
Baśka dałam jej już łyżeczkę panadolu, ale chyba za bardzo nie pomogło bo rzuca się po całym łóżku , stęka i co chwilę budzi:-(

Do góry