reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Witajcie, my tez siedzimy w domu, mąż w pracy... Jak się na chwile przejasniło na dworze, to wzięłam dziewczyny do parku. W drodze powrotnej ... aż mi trudno uwierzyc, że to się stało... połamał nam się wózek :szok: Normalnie rurka z tylnym kółkiem odłamała się i odpadła. To się stało na jednym z takich gigantycznych krawężników, jakie codziennie mam do pokonania. Te krawężniki, nierówne chodniki, schodki i inne takie g...a, to i wózek nie wytrzymał, lekka aluminiowa spacerówka. Szlag mnie trafił.

No a jeśli chodzi o komentowanie i wszelkiego rodzaju dobre rady na temat dzieciaczków, to ja się przyłączam do grona zbulwersowanych, bo też mam serdecznie dosyć uwag na temat moich dzieci. Ja moje córki staram się ubierać różnie, to mnie ludzie pytają, dlaczego nie ubieram ich tak samo, skoro to bliźniaczki. Dlaczego zakładam niebieską bluzę dziewczynce i, moim zdaniem best of, "dziewczynki i bawia się autkami?".
A więc, ubierasz jednakowo to źle, nie ubierasz jednakowo też źle, tylko co komu do tego? Ps. dzięki dziewczyny za zaproszenia na fb :-) Ja tam jestem początkująca, dopiero odkrywam :-p

reklama
dokładnie Gemini te komentarze sa żenujące i nie na miejscu a niektóre to świadczą o braku kultury osobistej. Już kiedyś pisałam jak facet na mnie prawie nakrzyczał jak powiedziałam że karmię dziewczynki mlekiem modyfikowanym:angry:, bo on był karmiony cycem do 3 rż! Wg mnie na inteligentnego to on w związku z tym nie wyrósł:-p
A wiesz że moje kobietki też bawią się samochodami? Ale ja tez lubię samochody (tylko te większe), więc co się dziwić.
Durni ci ludzie są , oj durni:laugh2:

Z fb to się nie przejmuj, ja rozgryzałam go z pół roku i dalej nie kumam wszystkich opcji:sorry:

Kasiu oj tak mysle ze to super okres naprawde! nie moge sie nadziwic nieraz jak dzieci rosna i madrzeja z dnia na dzien! ale jakie to super doswiadczenie przygladac sie temu z tak bliska:)))
Co do nocnikow to moje dziewczyny omijaja je szerokiem lukiem..juz zaczelam sie zastanawiac czy moze im od mikolaja nie kupic tych lepszych..fisher price'a czy jakichs..moze je zmobilizuja do siedzenia..chociaz nie wiem czy jest sens kase wydawac bo dzieci widze ze tak powyzej 2 lat same zaczynaja rozumiec i nie wiem czy wyglad nocnika ma jakies znaczenie!
Moje dziewczyny tez lubia samochody:)ale w sumie motory bardziej!Tatus je zarazil. Przerwal jezdzenie jak sie urodzily a ostatnio znowu kupil motor crossowy i je wozil po podworku. Najlepsze ze one wogole sie nie boja! kuzyna synek stal i patrzal ale nie wsiadl! a dziewczyny odwazne:)
Trzymam kciuki za wieczor zeby udalo Wam sie wyskoczyc!Nawet jak dziadki tylko do pilnowania spokojnego snu sie przydadza to i tak juz bardzo wiele:)

Jolu ale Twoje panny juz duze! Najlepsze zyczenia z okazji ukonczenia 2.5 roczku:) buziaki:*

Gastone zdrowka dla dzieciaczkow!trzymaj sie!

Malygosiak
co do ubierania, ja tez widocznie do patologii naleze bo ubieram male identycznie! lubie je takie poprostu. Do tego sa jednojajowe wiec kazdy sie dziwi jak je rozrozniamy:) ja nie mam z tym najmniejszego problemu wiec co mnie interesuje ze inni maja:D mysle ze to tak jak ze wszystkim, rozne sa opinie ale normalny czlowiek powinien uszanowac to ze to nasze dzieci i ubieramy je jak chcemy a jak wypowiadaja tak zlosliwe i obrazliwe opinie to znaczy ze to z nimi jest cos nie tak. Ja tam nie czytam za duzo! wchodze najczesciej tylko tu do Was i mi wystarczycie!:)

Ostatnia edycja:
macie racje dziewczyny,komentarze z jakimi się spotykamy są mega głupie czasami,kiedyś facet mnie pyta czy to chłopiec i dziewczynka - drobny szczegół ze "patologicznie:-D"-jak zawsze ubrane tak samo;-) czapka z kokardką i wogole tak "babsko" ..no ale mógł to przeoczyć to na moja odpowiedz ze obie dziewczynki on wielce zdziwiony - ale jedno ma kręcone włosy a drugie nie..:szok:myślałam ze się posikam ;-) loczek na głowie miał chyba oznaczać "loczka" gdzie indziej;-)
natomiast podejście samych mam np na forach to już inna sprawa,przecież oczywiste jest że każda z nas robi po swojemu,i nie każdemu musi się to podobać ale wzajemny szacunek to podstawa.

anulka ja tez lubie tu z Wami byc..tak jakos czuje sie tu "u siebie",jak mam problem to sie nim podziele,zawsze ktos cos doradzi ale nien czuje sie oceniana....i to jest fajne uczucie,dlatego staram sie tu zagladac jak tylko moge choc juz maz uwaza ze to nałog;|) ale ze on ma swoj i siedzi na forum samochodowym to tylko sie zmieniamy przy kompie:-)

witam was wieczorowo....z domu :( Wyjście nie wypaliło - w ogóle ostatnio coś nie trybi między mną a męzulem. Mam wrażenie że coś się wypaliło,już nie jest tak jak dawniej - no ale mam nadzieję że to przejściowe, wszystkie małżeństwa mają gorsze chwile...

lenna widziałam te wózeczki na allegro ale ja zdecydowałam się kupić pojedyncze. Ale te są czaderskie:tak:

reklama
Do góry