reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Yen - gratulacje dla córy! To teraz jak zacznie poznawac świat od strony biegania pełna parą! to zobaczysz jak zaczną w jednej sekundzie znikac Ci z pola widzenia!.
Moja Majka ostatnio za to ma nowa zabawę. Chowa się w różne miejsca - w domu, w ogrodzie... ja ją wołam a ona cicho siedzi. Latam i szukam... a ona nagle wyskakuje i się śmieje. Mój Cudak i ciągle rysuje i wszystko co możliwe je łyzką - nawet kanapkę nakłada sobie i wkłada do buzi.

reklama
Kurcze same Majki tu na forum :p nawet nie wiedzialam,ze to takie popularne imie :szok:
PLAZMASCREEN?! buhahahahahaha:-D przebija Meline :p
wiekszosc Anglikow nie wie gdzie lezy Polska... pytaja mnie gdzie to jest, czy to gdzies kolo bieguna PN i czy jest tam bardzo zimno... Gaszzzz , really ? :eek:

Witam:-)Po pierwsze dziewczyny GRATULUJĘ nowej roli na naszym forum:tak::tak::tak:Yen Wam pierwszych wyczekiwanych kroczków...
Na moją Maję mówią Mia,staram się poprawiac ale niektórym osobom to ciężko wchodzi do głowy,Nadia to Nadia,Kacper to Kasper a Zuza to Susanah.Gorzej z nazwiskiem...z tym każdy ma problem;-)U nas kolejny pochmurny ale też bezdeszczowy dzień.Maluchy śpią,ja naszykowałam obiad i czekam aż dziewczyny wrócą ze szkoły.O właśnie się budzą...trzeba zupkę naszykowac.Oczywiście mama karmic nie będzie,bo na to nie pozwolą:-)A dziewczyny starszych dzieci jak to teraz u Was z mową?Moje wszystko rozumieją,co do nich mówię,o co je proszę ale żeby w mowie się wyrywały to z tym ciężko.Pozdrawiam!

moniora coraz więcej mówią ale jeszcze bez szaleństw. Powtarzają bardzo dużo po nas. Maja pieknie mówi TATUŚ, aż mnie zazdrość bierze bo MAMUSIA to za trudne słowo. Poza tym proste DAJ, MAM, TO , CO TO?, DZIDZI, NIE, TAK, PAPA, LALA, DZIDZIA, BABA, NANA(czyli Lena), KAKA (czyli kot), KUPA itd...mogłabym jeszcze wymieniać:tak:

Kasiu kochana gratulacje dla Lenki! i po co sie bylo martwic;)to teraz sie bedziesz rozrywac na prawo i lewo:D
Ja tez bylam zla ze male mowia na M tatuś a na mnie mama! ale wymyslilam ze latwiej od mamusi powiedziec MAMUŚ! brzmi podobnie jak tatus i od razu powtarzac zaczely:)))wogole teraz to tak gadaja ze szok! majka zjadla rano parowke, przyszla do kuchni i mowi GUGA!(to znaczy druga):D daje im banana w wozku, przelamuje a one krzycza pół! widocznie od babci podlapaly jak mowila bo pierwszy raz slyszalam:) i chodza ciagle i uwawaj (uwazaj)! wszystko tak z dnia na dzien sie zmienia ze az milo patrzec:)ach te nasze madre dzieci:)))

Milena nie tylko na forum Majki..wszedzie gdzie sie nie rusze jest ich pelno! na placu zabaw jak jestemy co najmniej z 3 zawsze sa:D

Iws u nas to male maja zabawe z tatusiem ktora sie nazywa CICHO CICHO:) codziennie po kapaniu chowaja sie z tatusiem pod narzute na naszym lozku w sypialni i mowia cicho cicho a mama szuka:) wczoraj wchodze do pokoju ich, szukam Majki a ona pod stolikiem siedzi i mowi cicho cicho i sie smieje:D smiesznie jest z tymi naszymi dziecmi czasem:)

Ostatnia edycja:
Yen w porównaniu z moimi Maja i Lenka mówią bardzo dużo:tak:Oczywiście takie podstawowe słowa już załapały ale większośc jeszcze do nauki.Narazie się tym aż tak bardzo nie przejmuję,wiadomo dzieci różnie się rozwijają,myślę,że na nie też przyjdzie czas:tak:

Dzięki dziewczyny za miłe słowa - donoszę uprzejmie że Lena biega jak szalona i w życiu nikt by nie powiedział że ona zaczęła wczoraj chodzić:szok:

Monia ja też się nie przejmuję tym że mało mówią, bez przesady, mają jeszcze kupę czasu, a my chwilkę spokoju od pytań: a dlaczego???:-)

Ania czy ty też uważasz że teraz zaczyna się najfajniejszy wiek? Słodziaki są przecudowne z tych naszych małych istotek.
Już wdrożyłam nauke słowa MAMUŚ - dzieki:-D

reklama
To i ja się przyłączam do gratulacji dla Lenki :-)) A u nas o dziwo Nina dzisiaj pozowliła się ubrać bez problemu, nawet sama sobie golfik wybrała. Ło matko, pierwszy dzień od miesiąca bez batalii i gonitwy :-D Chyba wyczaiła, że mama sie na forum skarżyła na niesubordynację.

Milena dobre z tą meliną, naprawdę się uśmiałam :-)

Morgenrood a Ty mowisz dobrze po niderlandzku?

Do góry