reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Cześc dziewczyny
Wczoraj się zagapiłam i zapomniałam się pochwalić że moje chłopaki skończyły własnie okragłe półtorej roku. Ale oni ostatnio się rozgadali: Michał coś po swojemu napierdziela a Kamilek wszystko co mu się powie to początek wyrazu, a ile przy tym ma uciechy. Wczoraj się ostro natańcowali, chyba poczuli ze to dla nich szczególny dzień (wkońcu raz obchodzi się pótorej roczku.):-):happy:

Michałowi właśnie zaczęły wychodzić górne czwórki a nie ma jeszcze dolnych dwójek - jakaś dziwna kolejność. Nie wiem czy się mam martwić.:crazy:

To wszystkiego najlepszego dla chłopaków. Witamy w gronie 1,5 roczniaków i wzwyż.
Co do zębów to nie masz zupełnie czym martwić, czasem wychodzą w trochę innej kolejności. Na pewno wyjdą w swoim czasie.
Zazdroszcze wam że wasze dzieci już gadają. Moi to tacy leniwi, że szok. Dogadają się na yyy albo pokażą a gadać to kiepsko tylko po swojemu. Myślicie, że na późne gadanie może mieć wpływ smoczek, bo moi często go używają a gdzieś o tym czytałam?

reklama
Milena to prawda, grunt to organizacja, no coz latwo nie jest zwlaszcza na emigracji no majac jeszcze jedno dziecie, ale wsystko da sie zgrac:-)

Madziu wszystkiego najlepszego dla chłopaków półtoraroczniaków:-)

Yen i jak dziewczynki ? Biegunka przeszła ?

a my już jesteśmy gotowe na mrozy :tak:.....jeszcze tylko buty i najgorsze wydatki za nami...ufff..

malygosiak no no dziewczynki już gotowe na wielkie mrozy i na jazdę na sankach. Faktycznie jeszcze butki, no i czapki i będziesz miała z głowy zimę.
Nie chcę chwalić dnia przed zachode słonca ale dziś była tylko rano kupa a teraz cisza :))) Oby już było po wszystkim!

zoska wszystkiego naj dla półtoraroczniaków!!! Buziaki dla chłopców. A ząbkami nie martw się. Jest to tzw ząbkowanie niekolejne i bardzo często się zdarza.

madzia moje też nie gadają nie wiadomo jak. Majka więcej mówi ale Lena to tylko mama, tata, daj i cały czas gada coś po swojemu. Ja sie tym nie przejmują - przyjdzie ich czas. Zresztą bliźnięta często mają opracowany język między sobą i często się zdarza że późno mówią "normalnie".

Gastone dzielny chlopak z Twojego Maxia! jak duzo zalezy od nauczyciela:)

Ashiarona moje tez w rozkach spaly jak malutkie byly, tak przytulnie w tym jest:)ale to stare czasy:)

Iws ja tez pamietam te mrozy okropne! zima stulecia:) siedzenie w domu a pozniej takie zaspy ze wozek sie nie miescil na chodnikach..

Luckaa trzymam kciuki za obrone! ja sie bronilam w pazdzierniku a w styczniu rodzilam:) mialam juz spory brzuszek. Troszke sie stresowalam ale wiedzialam ze potraktuja mnie ulgowo i tak bylo:) bo jakbym im tak urodzila:D

Kasiu wspolczuje tych kupek! lepiej isc do lekarza bo nie wiadomo tak naprawde czy dawac smecte. Np nam pediatra nie kazala jak mialy wirusa jakiegos bo mowila ze musza sie oczyscic a smecta zatrzymuje..Pamietam ze Gastrolit dawalam bo oprocz napojow wazne sa elektrolity zeby uzupelniac. nie dobre za bardzo ale na sile udawalo sie troche przemycic. Wogole to nie wiem co sie dzieje, wszystkie dzieci chore dookola.. przeziebienia, wirusy..ta pogoda zdradliwa, wyglada ze cieplo a jednak to juz jesien i zimne noce.Jakas trzydniowka tez panuje u nas..w sumie lepiej 3 dni niz dluzej:)w kazdym razie zdrowka dla malutkich!

Zoska najlepsze zyczenia dla poltoraroczniakow:)

Malygosiak ale super dziewczyny przygotowane na zime:) to chyba kombinezony ze sklepu Tchibo co? widzialam dzisiaj tam i wydaje mi sie ze to te same?nas czeka zakup dopiero.

Dzisiaj mama u nas a ja sie obijam troche. Chyba mnie choroba bierze i plecy mi przewialo do tego. Ale bylo otwarcie nowej galerii u nas i oczywiscie bylam liste podpisac:)odebralam tez wyniki moczu i posiewu i okazuje sie ze sa ok wiec juz nie wiem co im jest! to chyba jednak zeby! czyzby te piatki tak dawaly sie we znaki? jeszcze nie czuc zeby sie wybijaly..juz sama nie wiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry