reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Ja wczoraj miałam wieczór - Julka obtarła sobie pachwinkę od pieluszki i zaczerwienienie strasznie ją piekło. Pozwoliłam latac obu na golasa. Julcia ani razu się nie zsiusiała za to Majka 3 razy! Za każdym razem tłumaczyłam, że jak sisi to trzeba pokazać mamie. Bez pieluchy nie działało dopiero jak założyłam to jak zrobiła to podeszła i pokazała. Dotknęlam a ona gorąca. Jak widać zaczynają rozumiec ale dopiero po zrobieniu :)
Strasznie były śpiące - darły się już od 17. Julka po 18 mi zasnęła i nie mogłam jej dobudzić. Nic nie pomagało. Po 19 dałam im kasze - umyłam je, przebrałam w piżamki i położylyśmy się we trzy na naszym łóżku w sypialni. Przytuliły się do mnie po obu stronach a ja im śpiewałam i zasnęły w 5 minut. Dosłownie!
Cieszę się, że już sobota - minął mój pierwszy tydzień w pracy! Pewnie weekend minie błyskawicznie!

reklama
Gemini ja co do nockiczkow postanowilam ze nie bedziemy szalec i kupilismy te zwykle Disneya jakies.
U mnie to samo co u Iws prawie..Majka czasem cos zrobi i wiecej wola i siada a Julke nocnik nie wiele interesuje i jeszcze nic nie zrobila do niego ale jestem cierpliwa bo wiedze dookola ze ok 2 lat dopiero dzieciaki raczej zaczynaja wolac same. Za to moje wolaja FU jak kupke zrobia i chca zeby im zmienic:)
Mysle zeby kupic ta deske na sedes i moze bardziej sie przekonaja do robienia czegos na duzy kibelek..

Marlena witamy serdecznie Ciebie i Twoje maluszki:)

A ja wczoraj jaki mialam piekny dzien:) Rano mama przyjechala i caly dzien z malymi byla a ja pojechalam do mojej przyjaciolki na kawe najpierw a pozniej wymyslilysmy ze do kina pojdziemy:) Kino prawie puste, bo 13.30 byla:D film taki sobie, bo akurat tylko z tych co nas interesowaly lecial SZEFOWIE WROGOWIE z Aniston, nawet pozniej byl troche smieszny, ale za to wypoczelam ze hoho, a po kinie jeszcze zakupy szybkie:)takie dni moglyby sie zdarzac czesciej:)

Ostatnia edycja:
dziewczyny co do wagi maluchów to mój Jasiek mniejszy juz jest większy od siostry a mineły 2 tyg i widać ze apetyt rośnie, dzieciaki piją mi teraz po 70ml i zastanawiam się ile i kiedy powinnam zwiększyć im dawkę mleczka? czy uzależnione od apetytu czy też wieku???

i jeszcze pytanie o butelki czy za każdym użyciem butelki myjecie je w płynie a potem przegotowana woda?czy można je wymyć pod bieżącą wodą a potem dopiero wygotowanie bez płynów??

dzięki:)

Aniu - zazdroszczę takiego dnia - mnie już taki pewnie nie czeka... teraz będą dotychczasowe obowiązki plus praca... teraz z największym wyczekiwaniem będę pewnie wypatrywać weekendów. Ale po tygodniu zauważyłam, że zaczynam myślec o innych rzeczach a czas z dziewczynkami jakoś lepiej wykorzystuję. Może wróci mi dawna cierpliwość bo została troszkę nadszarpnięta w czasie wychowawczego :)

i jeszcze pytanie o butelki czy za każdym użyciem butelki myjecie je w płynie a potem przegotowana woda?czy można je wymyć pod bieżącą wodą a potem dopiero wygotowanie bez płynów??

dzięki:)

jak były całkiem malutkie myliśmy bez płynu,dokladnie szorowalismy a potem wyparzalismy,teraz myje płynem,płuczę i przelewam wrzątkiem.jest specjalny plyn do butelek i smoczkow firmy NUK ale nic Ci o nim nie potrafię powiedziec bo nie uzywalam.

My dopiero wstalismy ale mielismy pobudke w nocy.Zoska krzyczala strasznie,chyba zabki kolejne ida..Wrocila o 5 do lozka a tak od 2 w nocy J bujal ja na lezaczku..A ja mialam pobudke znow o 4 ,Hania postanowila sobie ogadadac i pospiewac do 6 potem znow poszla spac i o 7.30 znow spiewy.ale przytrzymalam ja do teraz.
A zoska tak strasznie wrzeszczy ze cala rodzina na nogach.Nie wiem,dlatego ciagle odwlekam przeniesienie ich do swojego pokoju.Ona ma dosyc czesto takie jazdy,wtedy nawet Max na rowne nogi sie zrywa.Hania zaczya plakac.Chyba jescze pozwlekam,wiem e im wczeniej tym lepiej ale nie wyobrazam sobie ich wspolnych nocek .
Wogole ostatnio zle znow sypiam,Hanka wczesnie sie budzi i skrzeczy,a w nocy poplakuje.

A na nudy
Twins, Twins & Sextuplets 1/6 - YouTube

Witam Mamusie:)
Więc i ja dołączam do rozpakowanych podwójnych mam:-)
Nasze bliźniaki urodziły się dokładnie tydzień temu t.j. 14.08. poprzez poród naturalny. Antek -2950g 57cm Olek-2550g 54cm
Pozdrawiamy:-)

gosia to dopiero trzeba miec cierpliwośc:-D
patrzalek WITAMY:-)gratulacje dla szczęśliwych rodzicow;-)czekamy na zdjęcia małych przystojniaków!

A my miło spędziliśmy ostatnie dwa dni.W piątek przyjechali do nas znajomi na noc,nawet do pubu na piwko z kumpelą wyszłam:-)No a wczoraj my pojechaliśmy do nich.Dziś pięknie słoneczko świeci więc może zrobimy jakiegoś grila?Ktoś się pisze???Szkoda,że tak daleko od siebie mieszkamy:-(Pozdrawiam,idę kończyc rosołek;-)

Patrzalek gratulujemy!!!!!!Piekna waga!Juz jestescie w domciu?
Jak pierwsze wraznie?:-D

Moniora cierpliwosc tomalo powiedziane.Ale ci ludzie chyba maja anielska cierpliwosc,ciagle sie smieja i sa zadowoleni.Ja bym chyba oszalala:-D

reklama
Do góry