reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Witam:-)
yen-tak właśnie wygląda u nas robienie zdjęc...ja też wolałabym profesjonalistę,no ale najważniejsze,że nam się udało:tak:
gastone-naszą białą ścianę udawał ręcznik,haha.Ale zdjęcie przyjęli bez problemu...
morgenrod-racja,nie ma sensu porównywac,moje do tej pory się różnią pod każdym chyba względem:tak:
iws-ja mam ten problem z Kacprem,tylko że on budzi się coraz szybciej i domaga się naszego łóżka...a ja chciałam im zrobic osobny pokój...jakoś sobie tego nie wyobrażam...
marlena-witamy i czekamy na zdjęcia:-)

A nam wycieczka do Dublina się udała;-)Trochę pozwiedzaliśmy...Podróż tam okazała się pestką...gorzej powrót,bo bąble na zmianę krzyczały,albo ze śmiechu albo ze złości!Ludzie aż się odwracali w autobusie,co się dzieje:tak:Pogoda była super jak na Irlandię.Paszporty mamy do odebrania 31.08,ale pojadę we wrześniu,jak moja mama będzie.Już umówiłam się z kumpelą.Spędzimy tam same cały dzień;-)Trzeba babcię wykorzystac!Później wkleję zdjęcia na naszą grupę.BUŹKA!!!

reklama
marlena ale słodkie okruszki na tych zdjęciach - teraz to pewnie sa już duże chłopy;-)

moniora super że przy okazji załatwiania spraw urzędowych udało wam sie trochę pozwiedzać. Masz jakiś patent na zabawianie dzieci w czasie podróży?
Ja już się zastanawiam co im kupic na nasz wyjazd - będziemy lecieć ponad 5h i na razie przychodzi mi do głowy: znikopis, nowe książeczki, bajka na dvd. Czym jeszcze można zająć dziecko w podróży?? To pytanie także do reszty mam :))))))

Już pisałyśmy o tym kilka postów wcześniej,nie możesz porównywać dzieciaczków bo się tylko niepotrzebnie będziesz stresować,to że są bliźniakami nie znaczy ze muszą cokolwiek robić tak samo,każde z nich ma inne potrzeby wiec zupełnie sie nie przejmuj ,że jedzą inaczej.U mnie od poczatku były i są różnicę,mam pulpeta i chudzinę :tak:

dzieki :) troche wyluzowalam. Martwilam sie bo Lucas urodzil sie z waga 2100 Maya 2800 a teraz on jest wiekszy, dosc ze szybko nadrobil to i jeszcze przegonil siostre ;)

Morgenrood - z dzieciaczkami tak przeważnie jest że te które urodziły się z mniejszą masą urodzinową szybciej przybierają na wadze. U mnie Michał był prawie kilogram lżejszy od Kamila a teraz jest cięzszy od niego o 300 g.

Marlena - witam i ja nową mamusię.:-)

yen-patent pytasz?Szczerze,to chyba takiego nie ma...A jak jest to tylko na chwilę.My też pobraliśmy różne nowe zabawki ale to raczej nie pomogło.Napewno weź ulubione przekąski dziewczynek,coś co mogą podjadac bez ograniczeń:-)Zapakuj np.owocki pokrojone do pojemników.Zajęcie murowane:-DNo a w samolocie to już całkiem inna sprawa.Dzieciaczki mogą raczkowac,chodzic,biegac a przy tym zaczepiac innych pasażerów:tak:Chyba,że traficie na wredne stewardessy jak my ostatnio:wściekła/y:Będzie dobrze;-)A może akurat Maja i Lenka będą grzeczne jak aniołki:tak:
morgenrood-u nas Kacper urodził się mniejszy a teraz waży ponad kg.więcej od siostry,ale mimo to są na najniższej siatce centylowej.Małe drobniaki,taka natura moich pociech:tak:

reklama
hej

Chłopaki wstali o 6 rano zjedli mleko i myślałam , że nie będą spać do 11-12 ,a tu zaskoczenie Emilek śpi ,a Alanek przysypia :-). Wczoraj jak zasnęli o 19,30 to wstali obydwoje o 23 ,a potem o 2,20 i spali do 6 rano. :tak:Cud ,bo zawsze budzą się o 22 , 24 i tak koło 3 rano.

Do góry