reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

witajcie
dzięki za słowa otuchy no mam nadzieję,że będzie dobrze, torbiel ma 6mimietrów więc chyba nie dużo
dzieciaki i mi dają czadu albo śpią albo się drą im dalej tym gorzej, myślałam,że jak będą rosły będzie lepiej skończyło się spanie dwójki, teraz robią zmiany i nic nie moge zrobić w domu, pozostają wola boska spacery
pozdrawiam

reklama
Witam Was Dziewczyny !!! Jestem nowicjuszem na BB i od razu trafiłam na takie fajne forum...
Jestem Mamą Bliźniaczek które mają już 2 lata (bardzo szybko to zleciało,niestety ) i 5-letniej Królewny...

HACIEJKA witamy Cię ciepło:) Z jakiego miesiaca są Twoje dzieciaczki-blizniaczki (córy, rozumiem??) ?? Napisz jak mają na imię :)
GEMELO zgdzam się z Tobą co do torbieli:) Ja poproszę link do audiobooków bo tez nie mam czasu na czytanie, a teraz to i głosu nie mam... Choć juz dzisiaj jest lepiej ale to jeszcze nie to:no:
Gratulujemy ząbka u Alexa i "mama" u Maxa;-) A ja nie moge nic pic bo psikam sobie antybiotyk do nosa i do gardła.... Ale pomaga, to najwazniejsze:tak:
GOSIA BIG wiesz, że ja Ciebie rozumiem, że masz juz dość dzieciaków bandziorzaków... Moje tez nam dawały w kość... Ale jak skonczyły 7mies, to sie zrobiło spokojnie. Niech to trzyma Cię przy życiu:) I nie daj sie dzieciom:) Dobrze, ze juz jest ładna pogoda, to mozna spokojnie hasac po dworze:tak: Ja w ubiegłym roku spędzałam całe dnie z małymi na spacerach... W domu było marudowo, a na dworze cisza i spokój... :crazy: Moze jakaś babcia lub ciocia ci zabierze dzieci na 2-3 godziny??:cool:

Moje bandziory na dworze od 11.30:) Ja mam troche spokoju:happy:
Wczoraj byłam na testach psychologicznych i zawodowych z tego szkolenia PRACOWNIK-PRYTWANIE MAMA.. Testy miały trwac 2 godz, a ja je rozwaliłam w 40min. Przesło sie juz w życiu troche takich tescików... hehe cwiczenie czyni mistrza. Ciekawe co mi z nich wyjdzie:cool:
A poza tym szukam i szukam i nikt mnie nie chce do pracy... juz mnie to wk...:wściekła/y::sorry2:
17go kwietnia robimy dziewczynom iprezkę urodzinową. Musze zamowic torciki:) dwa oczywiscie. I obmyślic menu. Ale jestem cwaniak... wkrecam sie do nich z moimi imieninami:) Beda 3 pieczenie na jednym ogniu:)
Miłego dnia;-)

[COLOR=purpl/COLOR]

COLOR=purple]majka-[/COLOR]8 kg-jak ty to kochana robisz?podziwiam.:tak:

jak to co mam czworo dzieci i czasu na jedzenie brak ;)
A my dzisiaj wybralismy sie do lekarza z twarzyczka malej i lekarka stwierdzila ze to prawdopodobnie bedzie alergia i oid dzis dajemy malej nutrimigen. Co najgorsze malemu chyba tez sie zapowiada takie cos na buzi..
no właśnie ja jutro się wybieram z Roksanką bo ma straszne krostki na buźce taka czerwoną kaszkę i podejrzewam niestety skazę białkową , mój najstarszy syn ma i choć ma już 7 lat nadal się z tym paskudztwem męczymy :(

U mojej małej buzia wyglada jak poparzona, takie plamy ciemne i oprócz tego krostki. Od wczoraj dajemy inne mleko i czekamy na efekty, mam nadzieje ze u malego to nie wyskoczy, chciaz zauwazylam wczoraj malenkie zmiany na policzku.
Ja tez jako niemowle mialam problemy z mlekiem, ale teraz jest wporzadku, takze licze ze malenka nie bedzie alergikiem.

A my bylismy dzis na bioderkach, doktor badal i robil usg i wszystko wporządku. :-)
Pod koniec badania maleńka pokazała p.doktorowi jak sie prawidłowo odbija, ale smiac mi sie chcialo jak kulturalnie sie pożegnała, z takiego małego ciałka 3x głosne beeee. :-D

Justyś, daj maila, to Ci wyślę plik z linkami, bo jest ich dość sporo. Ana krtań polecam homeovox. Biorę zawsze przy zapaleniu krtani, które do niedawna zdarzało mi się 2 razy w roku i szybko zaczynam normalnie mówić. Jak dla mnie jest to najlepszy lek.

Luckaa, mam nadzieję, że małej szybko przejdzie wysypka. Dobrze, że na bioderkach wszystko ok. My dzisiaj też byliśmy na bioderkach, ale tylko z Maxiem bo lekarz kazał u niego skontrolować ze względu na nierówne fałdki na udach, ale wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Majka, mój brat cioteczny też miał skazę białkową i to dość ostrą. Ciotka wyleczyła go z niej danonkami :tak: Teraz nie ma żadnych problemów z tym.

Od wtorku chodzę sobie na siłownię i powiem Wam, że takiego przypływu energii jaki mam po ćwiczeniach dawno nie miałam. Super się po nich czuję i są pierwsze efekty w postaci lekkiego ujędrnienia ud :-)

cześć dziewczyny. :-)
Mam pytanie czy wasze bliźniaki przechodziły zółtaczkę. Wychodząc ze szpitala lekarka powiedziała mi że moje mają ale małą. We wtorek była położna i stwierdziła że jescze maja. Nie wiem czy to nie za długo i co z tym robić. Moi chłopacy mają 14 dni i po jedzonku popłakują :-( jaka może byc tego przyczyna? Bo wydaje mi się że na kolki to jescze za wczesnie.

Paulinka
ticker.php

Ostatnia edycja:
Luckaa współczuję alergii :-( A musicie pić Nutramigen? My mamy Pepti - jest lepsze w smaku. Moje dziewczyny nie chciały się tknąć Nutramigenu.
Majka może to nie skaza tylko zwykła wysypka? Tego Wam życzę!!!!!!

A co do tych Danonków, o których pisze Gemelo, to już kilka razy słyszałam, że pomogły na skazę...ciekawe :happy:

Gemelo, czy ja również mogę prosić o linki? Mój adres: bura @ buziaczek . pl
Moje panienki też mają niesymetryczne fałdki, ale na szczęście bioderka OK :tak:

Zoska moje dziewczynki nie miały w ogóle żółtaczki.
U nas kolki zaczęły się, jak malutkie miały 2,5 tygodnia :-(

Witajcie my byliśmy na szczepionce i o dziwo chłopaki bardzo spokojni są po niej, nockę też ładnie przespali, oczywiście bez nocnego karmienia się nie obyło ale przynajmniej się chłopaki nie darli :-)
moje kruszynki ważą 6640 i 6740 Pozdrowionka:-)
attachment.php

Ostatnia edycja:
reklama
czesc mamuski!!:happy:
ja tylko tak na chwilke,bo jestem strasznie zabiegana.jutro robie mega dużą imprezke urodzinową moich dzieci i nie mam czasu na nic.:no:od rana pieczenie,krojenie na sałatke,poprostu ,masakra.a jak by tego było mało to dzieci daja mi dzisiaj popalic,:no::wściekła/y:jak na złosc nie chca spac i marudza.a ja naprawde dzis nie mam zbyt wiele czasu dla nich.:-(
mam nadzieje że jutro wszystko mi sie uda i bedzie super imprezka.;-):tak:

milenka-super dzieciaczki ważą.:tak:
buziaczki dla nich.

Do góry