reklama
B
Bura
Gość
Gluten możesz zacząć wprowadzać już teraz. Manna błyskawiczna wystarczy - możesz dodać ją do deserku lub zupki. Tylko nie pamiętam ile dziennie tej kaszki trzeba dać, lepiej gdzieś sprawdź. I traktuj to jako nowość, nie podawaj z innymi nowymi produktami, obserwuj reakcję. Gluten może uczulać tak jak wszystko.
Z glutenem radzę ostrożnie, bo wiele dzieci reaguje na niego źle. Ogólnie jest tak, że jeśli nie wprowadzi się w 5 miesiącu, to można wprowadzać dopiero w 10 miesiącu. Ogólnie w 5 i 10 miesiącu są jakieś "okienka", w których można go wprowadzać. Jak się przegapi 5 miesiąc lub dziecko źle zareaguje, to potem trzeba czekać aż do 10 miesiąca.
Ja dzisiaj przelotem bo właśnie się pakujemy i wyjeżdżamy na Mazury. Tylko jeszcze nie wiem na ile. Możliwe, że na cały miesiąc
Ja dzisiaj przelotem bo właśnie się pakujemy i wyjeżdżamy na Mazury. Tylko jeszcze nie wiem na ile. Możliwe, że na cały miesiąc
GOGA BIG dziekuje za przywitanie, ale kochanie jest na forum od dawanaaaaa. moj szczegolowy opis porodu zrobilam dla IZY MAMY BLIZNIAKÓW. ja urodzilam tydzien po tobie))) razem przechodzilysmy z forum blizniaczego na rozpakowane mamuski
yenefer
Fanka BB :)
GOGA BIG dziekuje za przywitanie, ale kochanie jest na forum od dawanaaaaa. moj szczegolowy opis porodu zrobilam dla IZY MAMY BLIZNIAKÓW. ja urodzilam tydzien po tobie))) razem przechodzilysmy z forum blizniaczego na rozpakowane mamuski
ale faux pax Ale zawsze miło się kolejny raz powitać
iws
To jeszcze zapytam jak częśto można dodawać kaszkę do mleka? Tzn. ile takich posiłków dziennie? Wczoraj dałam dziewczynom na wieczór. Oczywiście nie tyle łyżek co na opakowaniu tylko miej żeby tylko zagęścić mleko (chyba smakowało - ryżowa z jabłkiem) bo szukały smoka od butli. Nie ulały - no mże Jula ciut - ale ona to jest "oczy by jadły".
B
Bura
Gość
Ja tak do 6 miesiąca dawałam raz (na śniadanie), a później już 2 razy dziennie. Tylko ja kaszki zaczęłam podawać wcześniej niż Ty, zaraz po 4 miesiącu.To jeszcze zapytam jak częśto można dodawać kaszkę do mleka? Tzn. ile takich posiłków dziennie? Wczoraj dałam dziewczynom na wieczór. Oczywiście nie tyle łyżek co na opakowaniu tylko miej żeby tylko zagęścić mleko (chyba smakowało - ryżowa z jabłkiem) bo szukały smoka od butli. Nie ulały - no mże Jula ciut - ale ona to jest "oczy by jadły".
Gosia_x_bonus i gratis
witajcie
Pauli kochana przepraszam,ale już kiedyś pisałam,że dzieci mi mózg zabrały hi hi, dziś latałam przed sklepem i szukałam auta gorąco mi było, już panika,że pewnie nie zamknęłam, ukradli, a po chwili zjarzyłam,że przyjechałam samochodem taty, a nie swoim...
dziś na szczepienie, ale mam stresa nie lubię takich wizyt, normalnie kara zobacze ile rybki moje przytyły, oczywiście dam znać
no w końcu pogoda my całe dnie na podwórku i jest lepiej mniej krzyczą...
pozdrawiam odezwę się wieczorem
Pauli kochana przepraszam,ale już kiedyś pisałam,że dzieci mi mózg zabrały hi hi, dziś latałam przed sklepem i szukałam auta gorąco mi było, już panika,że pewnie nie zamknęłam, ukradli, a po chwili zjarzyłam,że przyjechałam samochodem taty, a nie swoim...
dziś na szczepienie, ale mam stresa nie lubię takich wizyt, normalnie kara zobacze ile rybki moje przytyły, oczywiście dam znać
no w końcu pogoda my całe dnie na podwórku i jest lepiej mniej krzyczą...
pozdrawiam odezwę się wieczorem
reklama