reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Pearl u nas tez intensywne wstawanie siadanie trwalo okolo tygodnia i juz prawie zapomnialam jak Wam smecilam:tak:;-)
Pamietam zdanie Post ktora mi napisala cos w stylu "Andula ty wiesz ile on czekal aby stanac" i jakos latwiej bylo mi pozniej z nim "walczyc":tak::-)
Ja za 30 min ide do lekarza :tak:

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow:tak::tak::tak:

reklama
A wiec lekarka powiedziala ze dziecko samo musi sobie poradzic ,gdyz jest to tylko malutka infekcja wirusowa ufff oby rzeczywiscie samo przeszlo.:tak:Mam mu dawac tylko wapno i cebion :tak:W domu potrafi chrzakac 5 razy na minute a u lekarza ani razu nie chrzaknal :baffled:
Doktor mowi do mnie "juz dawno nie widzialam takiego grzecznego dziecka ":-D:-D:-D:-D:-D:-Da ja sobie mysle przypominajac wczorajszy dzien yhyyhyh ..;-):-)

Andula to dobrze że nic poważnego z Michałkiem. My wczoraj byliśmy na pobraniu krwi pierwszy raz ale Maks był dzielny, chyba bardziej ja się stresowałam

no to nic musimy czekac...:eek:
A o ktorej Wy kladziecie dzieciaczki na drzemke i ile razy?
Szymon idzie spac ok 13 i spi jak dobrze pojdzie 2 godziny, no i to tyle...

U nas siadanie trwało gdzieś 2 tygodnie potem nauczył się wstawać więc były kolejne 2:baffled:teraz już jak usiądzie to się sam kładzie na brzuszek i tak jak Lenka kręci się w łóżeczku aż zaśnie:tak:jak jest bardzo zmęczony to muszę mu pomóc:sorry:
Pearl ja małego klade jak jest śpiący tj, trze oczka, zaczyna popłakiwać, sam się nie umie zabawić, zwykle jest to 8 rano-spi 40 min, potem koło 13 w wózku na spacerze też 40 min a potem ok 15/16 też z godzinkę. Ale to zalęzy od dnia np. ostatnio 2 dni pod rząd zasnął o 16.45 a wstał o 22:sorry:
Ja dzisiaj byłam zapytać lekarki bo małemu wychodzą czerwone plamy na słońcu pomimo że grubo go smaruje kremem z filterm 50, a jak przychodzimy do domu to znikają-lekarka stwierdziła że może to byc alergia na słońce:baffled:
Kuba zaczyna naśladować szczekanie psa:-Djak mu mówię jak robi piesek to robi hahahaha:-D:-D:-Dnie wiem czy świadomie ale tak mu wychodzi:-D

Pearl Mis spi 2 razy :tak:
Pierwszy raz w okolicach 9 spanko trwa od 40min do 1.5h:tak:
Drugi raz okolo 14-15 spi od 20 min do 1.5h :tak:

reklama
Pearl - moja śpi około 11:00-11:30 do 13:00-14:00. I to zazwyczaj jedyna drzemka, czasem na spacerze około 17:00-17:30 ale to nie dłuzej niż 40 min.

Do góry