reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

A można kupić inną szczepionkę? Jest dostępna na rynku? Bo mi się coś kojarzy, że jak jakiś czas temu czytałam o MMR to było gdzieś napisane, że oprócz niej nie ma żadnej innej zarejestrowanej...ale może coś mylę.

reklama
Ja już sama nie wiem....niby porobili badania i udowodnili, że po szczepionce nie wzrosła liczba zachorowań na autyzm, że wskaźnik pozostał taki sam, więc postawili tezę, że nie wywołuje ona autyzmu....Napisano także, że właśnie w okresie, w którym następuje to szczepienie zaczyna ujawniać się autyzm i stąd też rodzice wiążą to ze szczepieniem, a to po prostu genetyka- akurat wtedy pojawiają się pierwsze oznaki autyzmu....Musimy dziewczyny porozmawiać jeszcze z naszymi lekarzami....co oni powiedzą....

Ewelino ja myślę, że może po 2 roku życia zaszczepię...

A można kupić inną szczepionkę? Jest dostępna na rynku? Bo mi się coś kojarzy, że jak jakiś czas temu czytałam o MMR to było gdzieś napisane, że oprócz niej nie ma żadnej innej zarejestrowanej...ale może coś mylę.
Jest inna szczepionka, nawet pielęgniarka mówiła mi jak się nazywa, ale zapomniałam. Spytam 1 października, bo wtedy idziemy na szczepienie WZW B.

W tym filmie, który kiedyś oglądałam - lekarze, którzy brali się za wyjasnienie tej sprawy byli zwalniani z pracy. Więc chyba coś w tym musi być. Było tam przedstawione jak ta szczepionka wywołuje autyzm. Wpływało to głównie na chłopców.

reklama
Do góry