reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

no a ja sobie chyba wykrakałam....bo dzisiaj cały dzien mnie muli...z jednej strony jestem glodna...zjem i od razu MUŁ....:eek:

reklama
hehe u mnie jak u większości z was okropnie ciągnie podbrzusze i to już od ponad tygodnia.. w ostatnich dniach bardziej nasilone.. "gorące" piersi, pryszcze takie że nie mogę patrzeć w lustro.. cała twarz, szyja, ręce, dekolt, plecy.. fuj. Do tego - uwaga - boli mnie kość ogonowa ;) Ogólnie zwiększone pragnienie, odrzuca mnie od kawy i nie mogę przełknąć mojej ukochanej pepsi (śmierci mi strasznie i jest okropnie gorzka).

Sali mnie migdaly niestety nie pomogly,ale moze bedziesz miala wiecej szczescia:-)h
Czy ktos probowal ta slawna branzoletke przeciw mdlosciom?

A z moich objawow to jeszcze psikanie i katar,podobno istnieje cos takiego jak katar ciazowy.czyli taki lekki katar,ale to troche inaczej jak przy typowym przeziebieniu

Justyna co to za bransoletka? Rozwiń się bardziej ;-)
Też mam taki dziwny katar- myślałam że to początek przeziębienia... przyznam że nigdy nie słyszałam o katarze ciążowym :zawstydzona/y:zaraz pogłębię temat ;-)

Agatko jak widzisz to w Twoim zalaczonym artykule tez jest o tym "katarze";-)

A no wiec, tajemnicza branzoletka dziala podobno uciskowo na miejsce na dloni w ktorym znajduje sie punkt akupunktury, punkt odpowiedzialny za mdlosci. Ale szczerze, to ja np. w czasie porodu mialam akupunkture i na nadgarstkach i na lydkach- no wiec nie dzialalo nic...
No nic kupie ja i zobacze. Czasami mam nadzieje,ze moze mnie mdlosci omina:tak:...podobno kazda ciaza inna:-D
Tymczasem dziewczyny rozsadza mi glowe i nie bardzo chce brac przeciwbolowe. dodam,ze w dwoch poprzednich nie bylo takiego problemu:eek:

a dziewczyny zmienily Wam się juz brodawki?? bo mi się znacząco powiekszyly i są juz zdecydowanie ciemniejsze...a cycki to mam chyba rozmiar większy...nie wyobrazam sobie zeby mialby byc jeszcze większe...juz mam miseczke D....:szok::szok:

reklama
Ikasia u mnie trudno powiedziec, bo karmie.Natomiast ogolnie piersi sa inne i tak naprawde juz na pare dni przed zatrzymaniem okresu zauwazylam, ze sa inne niz zwykle,ciezko mi nawet wytlumaczyc to, ale mnie one wydawaly sie takie"plastelinowe" jakies nie moje;-)i to juz mi troche dalo do myslenia o ciazy;-)

Do góry