reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciążowe brzuszki :) ❤

Lola myślę że szukasz w mojej sytuacji siebie a niepotrzebnie. Spokojnie, nie mam problemów z anoreksją ani nic takiego. Nie jestem też wychudzona ani tym bardziej nie wyglądam jak kościotrup. Proszę cię nie obrażaj szczupłych dziewczyn.
To są po prostu moje kompleksy które ktoś mi przypomniał i zabolało. Każdy jakieś swoje kompleksy ma tak? Jedni narzekają na pupe uda brzuch inni na brak pupy biustu lub na flak. To sa tak samo ważne kompleksy dla mnie jak dla ciebie temat wagi.
Już mi przeszło spoko możesz się uspokoić :)

cb7wugpju04jz4q8.png

No jakbym czytała o sobie. Całe życie zmagałam się z tym, że jestem wysoka i szczupła. Bardzo wysoka i bardzo szczupła. I jak słyszałam różne komentarze w tym temacie, to mnie skęcało. Teraz już oczywiście przeszło, ale też tak mam czasami, że jak ktoś na odcisk nadepnie... I nie chodzi o to co mówi, ale JAK.
A wyglądasz pięknie! Mi też taka piłeczka okrąglutka z przodu wystaje :) I jestem z niej MEGA dumna ;)

reklama
Uważam, że powinniście być dumne z takiego ciała!
Ja tam kiedys jak głupia się cieszyłam, że ktoś wolal na mnie chudzielec lub kościotrup.
Wg to lepiej brzmi niż tluscioch, spaslak, hipopotam, drożdżówka, pączuś.

Macie idealne sylwetki, łatwiejsze życie, prostsze zycie, zawsze ciuchy dobierzecie, zawsze będziecie pociągające dla facetów, nie musicie sobie odmówić kremówki, zawsze świetnie w ciuchach wygladacie.
Nie musicie brzucha wciągać.
Tysiące zalet. Ja żadnych wad nie widzę.
Powinniście się cieszyć że swoich ciał, tym bardziej jak na nie zapracowalyscie.
Jesteście idealne!!!
A mały biust? Co z tego, zakładanie stanik push- up i po sprawie.
A takie wielorybki jak ja nawet nawet bielizną wyszczuplajacą nic nie zakryją.
Ja akceptuję wszystkich i kazdy rozmiar (siebie nigdy nie zaakceptuje), ale wiem że szczupły ma lepiej. Taka prawda, tak było jest i będzie.
Więc cieszcie się że swoich idealnych wymiarów :)

Ale fajna pamiątka! Super pomysł. A na marginesie ciekawe ile w tym prawdy, że maluszki lubią muzykę klasyczną?
Tak szczerze? Wydaje mi się, że to też zależy od upodobań rodziców. Jeżeli mama nigdy nie kochała Chopina to nie ma chyba sensu zmuszać malucha:) Jaś chyba lubi, mam wrażenie, że z ciekawością nasłuchuje... Kiedyś go zapytam :)

@Grama80 u mnie w w1 ciąży pępek nico wylazł około 28tc dopiero. Teraz mam lekką przepuklinę i rozstęp mięśni prostych ale tragedii nie ma. Do załatwienia ćwiczeniami i kinezjotapingiem.

Grama wypchany pepek to nic imnego jak przepuklina i raczej nie jest oczekiwanym efektem moze pojawic sie przy zbyt slabych miesniach brzucha, wiec lepiej zeby go nie wypchnelo :-)

Nie powiedziane, że każdemu wypchnie ale mocno uogólniasz. Wystarczy zajrzeć na grupę fb o rozstępie mięśni prostych brzucha po ciąży i okazuje się, że zarówno to jak i przepuklina dotyka w takim samym stopniu kobiety mocno wysportowane. Prawdopodobnie dlatego, że mocno wyćwiczone mięśnie są twardsze i mniej podatne na rozciąganie. Więc różnie bywa. Z resztą lekko wypukły pępek w ciąży nie równa się przepuklinie. Ale to widać dopiero po połogu.

Uważam, że powinniście być dumne z takiego ciała!
Ja tam kiedys jak głupia się cieszyłam, że ktoś wolal na mnie chudzielec lub kościotrup.
Wg to lepiej brzmi niż tluscioch, spaslak, hipopotam, drożdżówka, pączuś.

Macie idealne sylwetki, łatwiejsze życie, prostsze zycie, zawsze ciuchy dobierzecie, zawsze będziecie pociągające dla facetów, nie musicie sobie odmówić kremówki, zawsze świetnie w ciuchach wygladacie.
Nie musicie brzucha wciągać.
Tysiące zalet. Ja żadnych wad nie widzę.
Powinniście się cieszyć że swoich ciał, tym bardziej jak na nie zapracowalyscie.
Jesteście idealne!!!
A mały biust? Co z tego, zakładanie stanik push- up i po sprawie.
A takie wielorybki jak ja nawet nawet bielizną wyszczuplajacą nic nie zakryją.
Ja akceptuję wszystkich i kazdy rozmiar (siebie nigdy nie zaakceptuje), ale wiem że szczupły ma lepiej. Taka prawda, tak było jest i będzie.
Więc cieszcie się że swoich idealnych wymiarów :)

Każdy ma na szczęście inny gust i ja uważam, że tak długo jak nie jest się zaniedbanym trzeba kochać swoje ciało. Ja np uwielbiam moje duże cycki. Widzę, że ważąc te 53-55kg przy wzroście 167cm po 1 ciąży to było za mało. Lubię mieć tyłek i nogi. Dla mnie ideał pięknego ciała to od pasa w dół JLo czy Kim Kardashian. Mój niemąż też docenia ze jest za co chwycić i nie obija się o kości :p przy czym nie jestem pulchna tylko nadal szczupła ale nie jest to budowa ciała modelki. Teraz dla mnie waga idealna to 58-60 kg i tego się trzymam.
Co do brzuszków - moją koleżanka jest teraz w 40tc, jest szczupła i wysoka i brzuś wydaje się ogromny ;) ale taki urok szczuplaczków. I tak jak już pisałam bynajmniej nikt ciąży nie pomyli z nadwagą ;)

Ja mam wypchany pępek. Miałam w dwóch poprzednich ciazach i nie
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Wypchany pępek to jest przepuklina pępkowa. Przepraszam, że się tak śmiało wypowiadam, ale to z mojej profesji i z niejedną kobietą po porodzie pracowałam. Przepuklina ta najczęściej się wchłania po porodzie i wzmocnieniu mięśni brzucha, nie jest niebezpieczna jeżeli nie daje silnych dolegliwości bólowych, nie jest rozległa i nie ma zagrożenia uwięźnięcia jelit. :)

@Grama80

Nie powiedziane, że każdemu wypchnie ale mocno uogólniasz. Wystarczy zajrzeć na grupę fb o rozstępie mięśni prostych brzucha po ciąży i okazuje się, że zarówno to jak i przepuklina dotyka w takim samym stopniu kobiety mocno wysportowane. Prawdopodobnie dlatego, że mocno wyćwiczone mięśnie są twardsze i mniej podatne na rozciąganie. Więc różnie bywa. Z resztą lekko wypukły pępek w ciąży nie równa się przepuklinie. Ale to widać dopiero po połogu.
Bonusowa , ja nie powiedziałam, że każdej dziewczynie ze słabymi mm wypchnie pępek źle mnie zrozumiałaś, a może zbyt ogólnikowo napisałam. Jednak częściej dotyka przepuklina kobiety, które mają osłabione mięśnie. I zależy o czym mówimy, bo dla mnie wypchnięty pępek to nie lekko wystający :) I lekarz w ciąży może już ocenić nie tylko po połogu.
Ale mniejsza z tym ja napisałam to czego jestem pewna ze swojego zawodu i pracy z kobietami :)

Ja też nie miałam wypchanego pepka. Moja kuzynka ktora jest mega szczupła też w ciąży nie miała wypchanego pępka.
Ja tam się nie znam czy to przepuklina czy nie :p

Bonusowa , ja nie powiedziałam, że każdej dziewczynie ze słabymi mm wypchnie pępek źle mnie zrozumiałaś, a może zbyt ogólnikowo napisałam. Jednak częściej dotyka przepuklina kobiety, które mają osłabione mięśnie. I zależy o czym mówimy, bo dla mnie wypchnięty pępek to nie lekko wystający :) I lekarz w ciąży może już ocenić nie tylko po połogu.
Ale mniejsza z tym ja napisałam to czego jestem pewna ze swojego zawodu i pracy z kobietami :)

Spoko może źle zrozumiałam :) mi chodziło tez o to, że po 1 ciąży pępek wrócił do stanu pierwotnego dopiero jak memłon (flaczek czy jakkolwiek nazwać pociążowy brzuch) się zrobił znów płaski. Zanim to nastąpiło nadal był lekko wypukły. Wtedy przepukliny nie miałam. Po 2 ciąży juz jest tak samo jak rozstęp kresy białej. Napisałaś, że owa przepuklina może się nie zdarzyć kobietom z mocnymi mięśniami. A ja na ww grupie widzę właśnie w dużym stopniu kobietki, które przed ciążą wyglądały jak instruktorki fitness a po porodzie przepuklina + rozstęp na 5 palców. I to właśnie miałam na myśli mówiąc, że nie powiedziane iż mocne mięśnie przed tym uchronią.
Dodatkowo właśnie trzeba rozróżnić fizjologiczną wypukłość pępka w zaawansowanej ciąży od patologii ;)

Spoko może źle zrozumiałam :) mi chodziło tez o to, że po 1 ciąży pępek wrócił do stanu pierwotnego dopiero jak memłon (flaczek czy jakkolwiek nazwać pociążowy brzuch) się zrobił znów płaski. Zanim to nastąpiło nadal był lekko wypukły. Wtedy przepukliny nie miałam. Po 2 ciąży juz jest tak samo jak rozstęp kresy białej. Napisałaś, że owa przepuklina może się nie zdarzyć kobietom z mocnymi mięśniami. A ja na ww grupie widzę właśnie w dużym stopniu kobietki, które przed ciążą wyglądały jak instruktorki fitness a po porodzie przepuklina + rozstęp na 5 palców. I to właśnie miałam na myśli mówiąc, że nie powiedziane iż mocne mięśnie przed tym uchronią.
Dodatkowo właśnie trzeba rozróżnić fizjologiczną wypukłość pępka w zaawansowanej ciąży od patologii ;)
Ja napisalam ze najczesciej pojawia sie przy zbyt slabych miesniach brzucha , a nie ze nie wystepuje u kobiet ktore maja mocne miesnie :-) a to roznica.
Czy to fizjologiczne zjawisko czy patologiczne powinien ocenic lekarz prowadzacy. Niestety prawie nikt tego nie robi , bo dla większości tego typu przypadlosci sa "normalne".

reklama
a moj brzuchol taki wielki ze zaczynam sobie robic kuku przy gotowaniu :/
1471560710503.jpg

tak go poparzylam olejem dzis :(

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1471560710503.jpg
    1471560710503.jpg
    40,4 KB · Wyświetleń: 858
Do góry