reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki :) ❤

reklama
Dziękuję dziewczyny. Właśnie potrzebuję by ktoś powiedział że jest piękny. Wszyscy wokół natomiast mówią alee duuuży. To jest jedna z tych rzeczy które gdy zbyt często się słyszy to wkurza. I numer jeden na liście rzeczy których nie powinno się mówić ciężarnej

cb7wugpju04jz4q8.png

Wy mnie rozumiecie.. powiedzcie czy jestem normalna czy może jednak jestem przewrażliwiona i zakompleksiona.. ale coraz bardziej przeszkadzają mi komentarze na temat mojego brzucha ciążowego.

Chciałabym choć raz usłyszeć że jest piękny, nie duży, nie wielki, nie chcę żadnych porównań do innych brzuchów, do innych ciąż.

Zaczynam już myśleć jak on będzie wyglądał po porodzie i aż się boję tego flaka :(
To jest moja trzecia ciąża, każda ciąża zostawiła ślad w postaci oponki i ślad na mojej samoocenie :(

Ja wiem że ludzie nie mówią tego specjalnie żeby mi przykrość sprawić ale jednak sprawiają.
I zamiast się z brzuszka cieszyć to ja wręcz odwrotnie boję się ile to on jeszcze urośnie i ile jeszcze usłyszę.

Nawet nie mam ochoty go nikomu pokazywać. Zdjęcia będę wklejać już tylko wam bo wiem że czujecie się choć trochę podobnie jak ja.

Elifit tak patrzę teraz na twój brzuszek i naprawdę zastanawiam się skąd Ty masz te kompleksy.. Jesteś mega szczupła i masz śliczną, wystającą piłeczkę, niejedna przyszła mama chciałaby wyglądać tak jak Ty.. także głowa do góry i nie martw się bo kompletnie nie masz czym, wyglądasz pięknie :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Noemi chyba właśnie dlatego że jestem tak szczupła i mam niewielki biust to tak ten brzuszek widać.

Ja naprawdę podobam się sobie w ciąży, nie tyje nigdzie tylko brzuch rośnie.. no ale jak ludzie mi non stop mówią "ale duuuży" zamiast "ale ładnie wyglądasz w tej ciąży" .. to po prostu mnie to przerasta.
Ja wiem że moje kompleksy mogą się komuś wydawać błache ale dla mnie są sporym zmartwieniem bo są moje :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Noemi chyba właśnie dlatego że jestem tak szczupła i mam niewielki biust to tak ten brzuszek widać.

Ja naprawdę podobam się sobie w ciąży, nie tyje nigdzie tylko brzuch rośnie.. no ale jak ludzie mi non stop mówią "ale duuuży" zamiast "ale ładnie wyglądasz w tej ciąży" .. to po prostu mnie to przerasta.
Ja wiem że moje kompleksy mogą się komuś wydawać błache ale dla mnie są sporym zmartwieniem bo są moje :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja Cię w pełni rozumiem, też zaczynam się powoli czuć jak słoń, mimo, że nikt nie komentuje mojego brzucha.. A Ty zwyczajnie się nie przejmuj, tacy są ludzie, zawsze muszą skomentować, ciesz się że rośnie Ci tylko brzuszek, a nie Ty cała, bo naprawdę super wygląda taka wystająca piłeczka :)

Elfit wyglądasz naprawdę pięknie ! Myślę, że większość przyszłych mam chciałaby tak prezentować sie w ciazy jak Ty ! pamiętaj jednak, że mimo wszystko bycie w ciazy polega niestety głównie na skupianiu się na brzuchu, prędzej ktoś powie, że masz maly/duży brzuszek niż o rany, ale urosła Ci dupa ;) i nie sądzę, by za każdym razem miałoby to mieć negatywny wydźwięk. Dopóki mnie nie dotyczył ten temat nie spodziewałabym się, że kogoś tak mógłby zabolec taki komentarz. Najważniejsze, że tak jak wspominałaś Ty czujesz się wspaniale w swoim ciele ! :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Elfit wyglądasz naprawdę pięknie ! Myślę, że większość przyszłych mam chciałaby tak prezentować sie w ciazy jak Ty ! pamiętaj jednak, że mimo wszystko bycie w ciazy polega niestety głównie na skupianiu się na brzuchu, prędzej ktoś powie, że masz maly/duży brzuszek niż o rany, ale urosła Ci dupa ;) i nie sądzę, by za każdym razem miałoby to mieć negatywny wydźwięk. Dopóki mnie nie dotyczył ten temat nie spodziewałabym się, że kogoś tak mógłby zabolec taki komentarz. Najważniejsze, że tak jak wspominałaś Ty czujesz się wspaniale w swoim ciele ! :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Hehe no tak dupy nikt tak bezpośrednio nie skomentuje. Dzięki za ten komentarz poprawił mi humor :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja bym nerke oddała żeby wyglądać tak jak Ty elifit!
Ja w swoim zyciu ważyłam już ponad 96 kg (przy 176cm) w ogole mi to nie przeszkadzało w tamtym momencie, ale sytuacja na boisku wymusiła na mnie schudnięcie i spadłam do 73kg... Więc przerobiłam pełem wachlarz wagowy i teraz juz wiem, ze do grania najlepsza waga dla mnie to ok77-79kg i takiej sie tez trzymalam... A teraz... Znów zaczynam puchnąć (z najmilszego powodu jaki mnie do tej pory spotkał w zyciu) ale gdzies tam w srodku obawiam sie, ze po wszystkim znow zostane z tymi 96 kg i bedzie mi cholernie ciezko wrocic do sportu...
Także ciesz sie swoją piłeczką, bo wiekszosc tu Ci jej chyba zazdrosci;))

a8doqqmz725nh9h0.png

reklama
Eli dajże spokój! Masz piękną piłeczkę - bynajmniej (czy przynajmniej? Nigdy nie wiem ;p )widać ze jesteś w ciąży a nie ze masz nadwagę ;)
Ja czuję się zajebiście mimo, że brzucho mam większy niż w poprzedniej ciąży - jedyne co mnie trzyma to ze teraz nie zamierzam przytyć 20kg ;) też nieco boje się flaka, a najbardziej tego jak się pogłębi moje rozejście mięśni prostych. Jeszcze w połogu się skontaktuję z fizjo aby dobrał ćwiczenia + kinezjotaping i mam nadzieję do lata coś z tym zrobię. Ale poza tym jest super.

Do góry