reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciążowe brzuszki :) ❤

Wiecie co byłam dziś u koleżanki która ma termin 3 tyg wcześniej i usłyszałam od jej znajomej że nie widać żebym miała na później. Tak na pocieszenie dla koleżanki ale smutno zrobiło się mnie. I tak znów refleksja naszła co daje prawo ludziom do komentowania brzucha. Ja oczywiście obróciłam to w żart i powiedziałam że 50% to tłuszcz, jej teściowa też zazartowała że po śliwkach a ja na to że po tych tu biegających śliwkach (Aru i Zu). No.ale przykro się zrobiło że obca baba wielkość brzucha komentuje :(

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Wiecie co byłam dziś u koleżanki która ma termin 3 tyg wcześniej i usłyszałam od jej znajomej że nie widać żebym miała na później. Tak na pocieszenie dla koleżanki ale smutno zrobiło się mnie. I tak znów refleksja naszła co daje prawo ludziom do komentowania brzucha. Ja oczywiście obróciłam to w żart i powiedziałam że 50% to tłuszcz, jej teściowa też zazartowała że po śliwkach a ja na to że po tych tu biegających śliwkach (Aru i Zu). No.ale przykro się zrobiło że obca baba wielkość brzucha komentuje :(

cb7wugpju04jz4q8.png
E tam, ja bym się nie przejmowała. Pewnie nie miała nic złego na myśli.

Eli to masz takie mysli jak ja:D
Moja kolezanka ma termin dwa tyg po mnie i po niej mało co widac a ja nie mieszcze się w spodnie ciążowe w ktorych jechalam z synem do porodu:D tak ze wiesz nie jestes sama ;) na szczescie nie słyszę zadnych komentarzy od ludzi bo bym mordowala:D

Dziewczyny nie jesteście same. Ja teraz chodzę w ciuchach w których chodziłam w 1 ciąży dużo później. Brzuch mam jak w 25- 27 tyg poprzedniej ciąży i wagę prawie też. A się naprawdę nie objadam. W poprzedniej ciąży nie uważałam. A teraz wręcz uważam bo się boję co dalej będzie. Z zamierzonej max wagi na końcu nici jak nic:) Ale najważniejsze zeby zdrowa dzidzia byla. Damy radę, kto jak nie my...

A u mnie moze I brzuch wiekszy ale z waga jest ok niz we wczesniejszych ciazach.
Z Filipem mam w starej karcie ciazy waga startowa 50 kg . W 22 tygodniu mialam 60 kg . Czyli 10 kg na tym etapie mialam juz wiecej .
A teraz 57 kg start. I teraz w 22 tygodniu waze 62,5 kg.czyli 5,5 kg na plusie.
No ok mimo wszystko wciaz waze 2,5 kg wiecej hahahahaha.

Nasz 22 tydzien. ( Dokladnie 21+2)
1471261781857.jpg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1471261781857.jpg
    1471261781857.jpg
    69,9 KB · Wyświetleń: 669
Wy mnie rozumiecie.. powiedzcie czy jestem normalna czy może jednak jestem przewrażliwiona i zakompleksiona.. ale coraz bardziej przeszkadzają mi komentarze na temat mojego brzucha ciążowego.

Chciałabym choć raz usłyszeć że jest piękny, nie duży, nie wielki, nie chcę żadnych porównań do innych brzuchów, do innych ciąż.

Zaczynam już myśleć jak on będzie wyglądał po porodzie i aż się boję tego flaka :(
To jest moja trzecia ciąża, każda ciąża zostawiła ślad w postaci oponki i ślad na mojej samoocenie :(

Ja wiem że ludzie nie mówią tego specjalnie żeby mi przykrość sprawić ale jednak sprawiają.
I zamiast się z brzuszka cieszyć to ja wręcz odwrotnie boję się ile to on jeszcze urośnie i ile jeszcze usłyszę.

Nawet nie mam ochoty go nikomu pokazywać. Zdjęcia będę wklejać już tylko wam bo wiem że czujecie się choć trochę podobnie jak ja.

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Wy mnie rozumiecie.. powiedzcie czy jestem normalna czy może jednak jestem przewrażliwiona i zakompleksiona.. ale coraz bardziej przeszkadzają mi komentarze na temat mojego brzucha ciążowego.

Chciałabym choć raz usłyszeć że jest piękny, nie duży, nie wielki, nie chcę żadnych porównań do innych brzuchów, do innych ciąż.

Zaczynam już myśleć jak on będzie wyglądał po porodzie i aż się boję tego flaka :(
To jest moja trzecia ciąża, każda ciąża zostawiła ślad w postaci oponki i ślad na mojej samoocenie :(

Ja wiem że ludzie nie mówią tego specjalnie żeby mi przykrość sprawić ale jednak sprawiają.
I zamiast się z brzuszka cieszyć to ja wręcz odwrotnie boję się ile to on jeszcze urośnie i ile jeszcze usłyszę.

Nawet nie mam ochoty go nikomu pokazywać. Zdjęcia będę wklejać już tylko wam bo wiem że czujecie się choć trochę podobnie jak ja.

cb7wugpju04jz4q8.png

Wariatka!!!!! Najpiekniejszy jaki tu widziałam!!!!! Zawsze chciała miec taka doklejona piłkę i być taka szczupla!!!!! Tys oszala. Ja bym pod chmury glowe trzymala i jeszcze wiekszy chciała taka idealna

Joshi jaka laseczka w kiecuszcze bardzo kobieco

Do góry