reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki!

eh, a z moją wielką nadwagą, to chyba brzuchol wyskoczy dopiero w 9miesiącu :-)
ale przynajmniej Bąblowi ciepło zimą będzie pod taką warstwą tłuszczu ;D

reklama
Ulkan - mi lekarz powiedział, że chyba zaczęłam już wodę zbierać w organizmie, bo dużo przybrałam. Ale w sumie w pierwszej ciąży też tak miałam - do 9 tygodnia przytyłam 6 kilo(???), a jak straciłam dzidziusia, to po wyjściu ze szpitala miałam od razu 3 mniej :| nie wiem od czego to zależy. Teraz przytyłam 2,5 kg do 9 tygodnia, a nie jem jakoś super dużo - mam wrażenie, że spuchłam i już w żadne spodnie się nie wciskam :| (trauma - musze non stop nogi golić i w sukienkach chodzić:p)

Natalia ojej to na prawdę sporo przybrałaś do 9 tygodnia, to chyba faktycznie woda Ci się zatrzymuje w organizmie. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 13 kg do 7 miesiąca, bo w 7 miesiącu urodziłam Zuzię.

Kiniusia - ja się pocieszam tym, ze moja siostra w 4/5 miesiącu wyglądała jakby miała zaraz na porodówke jechać, ale potem już nic nie utyła. No i mój mi mówi, że wcale nie tyje - tylko, że mi biust rośnie:p

Ja mam jeszcze bęben ;-) po pierwszej ciąży... I z Tymkiem szybko tyłam i też zbierała mi się woda, a ja jeszcze nadciśnienie miałam, także przytyłam wtedy 30 kg, a po porodzie -14 kg od razu. A teraz jak na razie nic nie przytyłam, ale brzuch wystający. Koleżanka jak mnie ostatnio po miesiącu zobaczyła, to stwierdziła, że schudłam :-p

Moja waga caly czas stoi w miejscu :) Bogu dzieki, bo 7tc to troche za wczesnie na dodatkowe kilogramy jak dla mnie :)

Zdjecia z wczoraj: czyli rowny 7tc
IMG_0613 - Kopia.jpgIMG_0639 - Kopia.jpg

Czescdziewczyny
u mnie waga ok 1 kg do przodu... ważyłam ok 55-55,5 kg przed ciąża. waga była raczej w normie ciągle ale wahała sie o te 0,5 kg. w zaleznosci od pory o kotroej sie wazyłam, przedwczoraj wazyłam się na wieczór waga wskazywała 57 kg a rano była juz 56,2 :) ( a to dopiero 8 tydzien i 2 dzień ) piję dużo wody, ale mało siusiam...mam nadzieje ze woda nie pozostaje we mnie :D
a jak już siusiam tomusze siedziec i siedziec... :D hihi

mam nadzieje ze do końca kwartału max 1,5 kg wytrzymam :D
a brzuszek mam troche widoczny ale wyglada to tak jak bym sie najadła i miala wzdęcia. nie byłam super płaska ale mialam brzuszek a teraz sie zakrąglił :D

Ja dziewczyny w pierwszej ciąży przytyłam 20kg ale szybko wróciłam do swojej wagi. Nie miałam brzuszka wcale przed tą ciążą. Tylko teraz szybciej mi on wychodzi dlatego noszę luźne bluzki. Jak porównuje zdjęcia z ciąży z Danielem a teraz to jestem wizualnie jakieś 3-4 tygodnie do przodu niż z Daniem. Postaram się wstawić zdjęcia w tym tygodniu to same zobaczycie:-)

reklama
Do góry