reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki

Agao: zoomem optycznym możesz robić zdjęcia w przybliżeniu, są zoomy 4-krotne i 12-16-krotne, wszystko zależy do czego chcecie wykorzystać aparacik.

reklama
kaśka no tak na codzień dla nas do brzusia i dzidziola jak się wykluje :D taki dla amatorów w miarę dobry i łatwy w obsłudze no i tani ni wiem czy za 1500-2000 da radę co kupić a może taniej??????

Aga spokojnie, za 1500 będziesz miała minoltę z 10-krotnym optycznym, kodaka chyba też (jeszcze zależy ile będzie miał pikseli). my mamy półtorarocznego kodaka, na który można dokupić nakładki z obiektywami, ale to będziemy kupować w niemczech bo o ponad połowę taniej. mi jednak marzy się minolta, ale wcześniej chcę kupić kamerę, a potem pomyślimy o aparacie.

a ile najlepiej tych pikseli ??? i czy ten 10 krotny to oki??? gdzie najlepiej kupić???? co to te nakładki???

a to od Was już zależy, dla mnie 10-12 byłoby gucik. nam najlepiej doradził sprzedawca w media, ponad półgodziny z nami dyskutował i porównywał aparaty. ja mam w moim kodaku tylko 4 zoomu optycznego i do mojego modelu są nakładane obiektywy z większym zoomem. pokukajcie, może przed świętami będą jakieś obniżi, my na to liczymy w związku z zakupem kamery.

a to w tym sięnie orientuję - przy wyborze o tym dyskutował Krzysiek, ja tylko sięprzysłuchiwałam są 3, 4, 5, 6 mln pikseli i wyższe, ale to są zabawki już raczej bardziej profwsjonalne

agao - im większa matryca, tzn. 4, 5 mlnowa - tym wieksze potem masz mozliwości - możesz ustawić i robić zdjecia w małej rozdzielczości, albo większe i bardzo duże - takie zdjęcia są lepsze, bo możesz je później obrobić w fotoshopie, wykadrować, jak źle zrobiłaś ujęcie itp.
myśle, że 4, 5 mln matryca Ci na początek wystarczy...

zoom optyczny jest super - możesz robić zdjęcia makro (z bliska), możesz fotografowac dalekie obiekty, robić szerokie ujęcia itp.

radziłabym Ci aparat na kartę compact flash - te karty są najbardziej uniwersalne, najszybsze, sa raczej bezwaryjne, poza tym jest duży wybór tych kart - od 64MB do 1, a nawet 2GB - my zmieniamy non stop aparaty, ale zawsze jestesmy wierni karcie cf

to chyba takie najwazniejsze rzeczy o ile moge Ci skromnie doradzić ;) jakbyś coś chciała wiedzieć - wal śmiało do mnie na gg albo pisz e-mail, potem wróci moja fachowa siła, to najwyżej dopytam, mój Krzyś to świr foto ;)

reklama
hey ale jestem dumna mój brzusio zrobił się duży w końcu super mama nawet powieziała że jak byłam tydzień temu to tak średnio coś widziała a teraz jak byłam powiedziała żźe spora piłka mi się zrobiła ;D

Do góry