reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki

oj wiem co przezywasz jesli chodzi o to przekrecanie sie. mnie do tego jeszcze bola starsznie kosci (miednica czy cos w sasiedztwie :) ) mam jakies klucia w chyba szyjce ale kazdy twierdzi ze to normalka (tylko mnie to wcale nie uspokaja) :)
och jeszcze niedlugo!!

reklama
no wlasnie mam nadzieje ze nie bolalo za bardzo, chociaz powiem szczerze ze momentami jestem juz tak zmeczona ze znioslabym wszystko by juz tulic malenstwo, ale niech tam jeszcze siedzi w brzusiu przymajmniej te dwa tygodnie. tylko zastanawia mnie czy to liczenie wg ruchow sie sprawdzi...

Ja też się boję czy dam radę bólowi, ale stwierdzam, że chęć zobaczenia maleństwa doda mi sił i wytrzymałości!

ja mam nadzieję, że chęć zobaczenia maleństwa i umęczenie ciążą przysłoni strach przed porodem i wszystko jakoś pójdzie

mokkate pisze:
Damy radę!!! Tyle już przeszłyśmy, to na końcówce nie zabraknie nam sił!!! ;D

Do "kilka dni temu" też tak myslałam, ale ostatni tydzień dał mi strasznie w kość i teraz mam inne zdanie... :(
Nie no, tak tylko mówię, bo i tak wiaodmo, że dla maleństwa wykrzesimy z siebie nieziemskie pokłady energii :)

To mój brzusio z poprzedniej niedzieli, tzn. z 5.02. Teraz mamy już nieco ponad 103cm w pępku :)

brzusio3bt.jpg

brzusio13zg.jpg

reklama
magdalenaB pisze:
oj wiem co przezywasz jesli chodzi o to przekrecanie sie. mnie do tego jeszcze bola starsznie kosci (miednica czy cos w sasiedztwie :) ) mam jakies klucia w chyba szyjce ale kazdy twierdzi ze to normalka (tylko mnie to wcale nie uspokaja) :)
och jeszcze niedlugo!!
Magdalena ,ja mialam takie same bole w krzyzu i udach,ze nie moglam sie ruszac,a znalesc sobie miejsce w lozku to bylo niemozliwe.Dzis jak bylam na USG komentowalismy to z moim lekarzem i on mi wytlumaczyl,ze kiedy tak boli to oznacza ze dziecko poprostu idzie "pietro nizej",czyli zastepuje do miednicy,a to dobry znak.

Do góry