reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki

reklama
fionka pisze:
osinko tak sobie pooglądałam twój brzusio i na oko wydaje mi się wielkościowo taki jak mój, napisz mi proszę ile przytyłas i ile masz wzrostu (jeśli możesz oczywiście)

Fionka, mam 171cm wzrostu, utyłam 11kg, w brzuszku, w najszerszym miejscu mam 99cm. :)

mokkate pisze:
Osinka- to faktycznie masz mały brzucholek. Ja mam 97cm przy 160cm wzrostu...

żebys widziała jak się wsciekałam, gdy dziewczyny zamieszczały swoje brzuszki, a ja nadal nic nie miałam ;)
mam szerokie biodra - pewnie tam mała zrobiła sobie legowisko ;)

osinko to mamy dokładnie tyle samo wzrostu i przyrost wagi prawie taki sam (ja 12 kg do tej pory) a zapytałam dlatego, że już mam dosyć słuchania od mojego lekarza, że zbyt dużo [rzybieram na wadze i już czułam się jak jakiś dziwoląg ale ty jesteś kolejną dziewczyną, która na tym etapie ciąży przybyła trochę ponad 19 kg, więć bez przesady chyba jest to w miarę normalne ;)

fionka pisze:
osinko to mamy dokładnie tyle samo wzrostu i przyrost wagi prawie taki sam (ja 12 kg do tej pory) a zapytałam dlatego, że już mam dosyć słuchania od mojego lekarza, że zbyt dużo [rzybieram na wadze i już czułam się jak jakiś dziwoląg ale ty jesteś kolejną dziewczyną, która na tym etapie ciąży przybyła trochę ponad 19 kg,  więć bez przesady chyba jest to w miarę normalne ;)

fionka, aleś mnie zmroziła!! utyłam 11 kg (jedenaście) a nie 19 ;)
mój ginekolog też narzeka, że za dużo utyłam, w/g niego będzie mi później ciężko zrzucić, ale to juz chyba powinno być moje zmartwienie ;D

osinka pisze:
fionka pisze:
osinko to mamy dokładnie tyle samo wzrostu i przyrost wagi prawie taki sam (ja 12 kg do tej pory) a zapytałam dlatego, że już mam dosyć słuchania od mojego lekarza, że zbyt dużo [rzybieram na wadze i już czułam się jak jakiś dziwoląg ale ty jesteś kolejną dziewczyną, która na tym etapie ciąży przybyła trochę ponad 19 kg,  więć bez przesady chyba jest to w miarę normalne ;)

fionka, aleś mnie zmroziła!! utyłam 11 kg (jedenaście) a nie 19 ;)
mój ginekolog też narzeka, że za dużo utyłam, w/g niego będzie mi później ciężko zrzucić, ale to juz chyba powinno być moje zmartwienie  ;D

oczywiście że się pomyliłam bo miałobyć trochę ponad 10 kg ;D ;D ;D sory

dokładnie uważam że to my będziemy się później martwić a nie oni więc niech się odczepią, ja zawsze byłam chuda to nawet będę zadowolona jak zostanie mi z 5 kg

reklama
fionka, mnie jakoś te kg nie przeszkadzają, więc niech spada mój gin ;)
będziemy karmiły piersią, to schudniemy, nie widzę problemu - zresztą mój mąż mówi, że w końcu jest się do czego przytulić ;D

Do góry