reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

hahahah no to ja według tego kalkulatora powinnam byc już w 32 tygodniu ciąży:-D:rofl2::sorry::eek:, a może dalej nawet- nie ważyłam się już 2 tygodnie, więc nie mam pojęcia jaka jest teraz moja waga

reklama
hahahah no to ja według tego kalkulatora powinnam byc już w 32 tygodniu ciąży:-D:rofl2::sorry::eek:, a może dalej nawet- nie ważyłam się już 2 tygodnie, więc nie mam pojęcia jaka jest teraz moja waga
hahaha a do dobre.
a słuchaj nie rozmawiałaś może z lekarze na temat twójego tycia? czy to nie aby napewno przez te twoje leki, które brałaś?

hehe - mnie do 60. dzieli tylko 1,5 kg - jakie wy szczypiory jesteście :-) - naprawde Wam zazdroszczę - ja całe życie marzyłam by wazyć maksymalnie 52 kg :-)
ha, ha to na poprawę Twojego humoru moja wyliczanka:
Wzrost (cm): 177
Waga przed ciążą (kg): 63
Twoje BMI przed ciążą: 20.11
Twoja waga w poszczególnych tygodniach ciąży:
średnia
min. - maks.

Tydz.: 4
(63.3 - 63.4 kg)

Tydz.: 8
(63.5 - 63.7 kg)

Tydz.: 12
(64.3 - 64.8 kg)

Tydz.: 16
(65.6 - 66.6 kg)

Tydz.: 20
(67.1 - 68.7 kg)

Tydz.: 24
69.9 kg
(68.8 - 71.1 kg)

Tydz.: 28
72 kg
(70.5 - 73.5 kg)

Tydz.: 32
(71.7 - 75.3 kg)

Tydz.: 36
(73 - 77.1 kg)
A obecnie waga jak w 20 tyg... Smaczku niech doda fakt, ze jeszcze tylko 0,5 kg dzieli mnie od wagi męża :zawstydzona/y: Dobrze, ze chociaż wyższy jest...

bardziej restrykcyjny ten kalkulator. Ale słyszałam i czytałam w różnych publikatorach że od 35 tyg. waga już nie rośnie a wręcz często spada (przynajmniej takie jest założenie ;-)) - a tam jest cały czas przyrost aż do 40tyg.

No nie wiem... poprzednio najwięcej przytyłam w 8-9 mcu ciąży.

to wg tego kalkulatora u mnie powinno to wyglądać tak:
średnia
min. - maks.

Tydz.: 4
61.3 kg

(61.3 - 61.4 kg)

Tydz.: 8
61.6 kg
(61.5 - 61.7 kg)

Tydz.: 12
62.5 kg
(62.3 - 62.8 kg)

Tydz.: 16
64.1 kg
(63.6 - 64.6 kg)

Tydz.: 20
65.9 kg
(65.1 - 66.7 kg)

Tydz.: 24
67.9 kg
(66.8 - 69.1 kg)

Tydz.: 28
70 kg
(68.5 - 71.5 kg)

Tydz.: 32
71.5 kg
(69.7 - 73.3 kg)

Tydz.: 36
73.1 kg
(71 - 75.1 kg)

Tydz.: 40
74.6 kg
(72.3 - 76.9 kg)

Narazie idzie super, nawet troche mniej niż przewidują....................ale wątpię że taki idealny przyrost wagi utrzyma się dalej :confused2:
A co tam, jeść coś trzeba :tak:

reklama
Jestem w 15 tygodniu ciąży. Mam 168 cm i przed ciążą na wadze było 56 kg, teraz jest 58,5 kg - także rosnę i rosnę. Na szczęście nie przybywa mi narazie nigdzie tylko na brzuszku :). Moja mama w obu ciążach przytyła około 5 kg i dość szybko powróciła do wagi sprzed ciąży. Ale gdyby to miało pomóc Maleństwu, to mogę wyglądać jakbądź :).:-)

Do góry