reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

reklama
malina dzięki, oj na tym kalkulatorze to będę ponad 60 wązyła..
no i największy prszyrost masy ciała 20tydzień, az sie boję :szok:
wypadnie akurat w okolicy Świąt:szok:

malina dzięki, oj na tym kalkulatorze to będę ponad 60 wązyła..
no i największy prszyrost masy ciała 20tydzień, az sie boję :szok:
wypadnie akurat w okolicy Świąt:szok:

hihihi - to przynajmniej masz świetny powód by przez święta smacznie popodjadać:-)
ale te kalkulatory to oczywiście jakies tam uogólnienie, szacunek, wiadomo, kazda z nas jest inna - i w rzeczywistości przyrosty wagi moga być zupełnie różne od tego tu podają.
Aczkolwiek dla mnie to taki mobilizator, by sobie za mocno nie folgowac z zachciankami

bardziej restrykcyjny ten kalkulator. Ale słyszałam i czytałam w różnych publikatorach że od 35 tyg. waga już nie rośnie a wręcz często spada (przynajmniej takie jest założenie ;-)) - a tam jest cały czas przyrost aż do 40tyg.

a to mnie zdziwiłaś z tym, że od 35 tc już się nie przybiera - jest to baaaardzo optymistyczna wiadomość dla mnie ;-))))

bardziej restrykcyjny ten kalkulator. Ale słyszałam i czytałam w różnych publikatorach że od 35 tyg. waga już nie rośnie a wręcz często spada (przynajmniej takie jest założenie ;-)) - a tam jest cały czas przyrost aż do 40tyg.
ja słyszałąm, ze od 38 się juz nie tyje, tylko chudnie, chyba ze wczesniej dzidzia gdzieś na zołódku się usadowi wtedy też ciezko jest jesc

ja słyszałąm, ze od 38 się juz nie tyje, tylko chudnie, chyba ze wczesniej dzidzia gdzieś na zołódku się usadowi wtedy też ciezko jest jesc

haha, ile specjalistów - tyle opinii a jak będzie to każda zobaczy sama :tak: Ja nie zamierzam się obżerać ale jak będę miała potrzebę się nafutrować czymś dobrym to na pewno katować się nie będę :-) Święta czekają nas wszystkie i to jeszcze 2 - bo i na Wiekanoc się załapiemy,więc na pewno jakiś ślad zostawią:-D

haha, ile specjalistów - tyle opinii a jak będzie to każda zobaczy sama :tak: Ja nie zamierzam się obżerać ale jak będę miała potrzebę się nafutrować czymś dobrym to na pewno katować się nie będę :-) Święta czekają nas wszystkie i to jeszcze 2 - bo i na Wiekanoc się załapiemy,więc na pewno jakiś ślad zostawią:-D
ja staram sie też trochę uważać, nie jeść codziennie pizzy, czy kebabów, i staram się jeść codziennie owoce i warzywa.... na obia ddziś robię zupę jarzynowa:-)
a co do świąt to myslę, że przyżyję je jakoś :-)
w końcu zołądków wielkich chyba nie mamy :)

reklama
średnia
min. - maks.

Tydz.: 4
46.3 kg
(46.3 - 46.4 kg)

Tydz.: 8
46.7 kg
(46.6 - 46.8 kg)

Tydz.: 12
47.7 kg
(47.4 - 48.1 kg)

Tydz.: 16
49.5 kg
(48.9 - 50.1 kg)

Tydz.: 20
51.5 kg
(50.5 - 52.5 kg)

Tydz.: 24
53.8 kg
(52.5 - 55.3 kg)

Tydz.: 28
56.1 kg
(54.4 - 58 kg)

Tydz.: 32
57.9 kg
(55.8 - 60.1 kg)

Tydz.: 36
59.6 kg
(57.3 - 62.1 kg)

Tydz.: 40
61.4 kg
(58.7 - 64.2 kg)

wg tego kalkulatora juz za duzo przytylam ale co mi tam przed ciaza mialam niedowage​

Do góry