reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

reklama
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy:-) Trochę miałam doła, żę u mnie już 2,5 kg na plusie - bo wczoraj byłam w księgarni i oglądałam ksiązkę - "Ciąża tydzień po tygodniu" i przy opisie tygodni 17-21 było jak wół napisane - że przyrost wagi 2-3 kg. Co znaczyłoby, że ja juz mam za dużo....

Aga - dawaj teraz Ty swoje zdjęcie:-)

Malina29 nie przesadzaj 2,5 kg to nie duzo!!!!!!!
Ja mam 8 na plusie i gdzie do maja?????? Bede jak lokomotywa!!!!!!!!!!!!!

no rzeczywiście przesadzam, bo to moja pierwsza ciąża
zawsze miałam kompleks wagi i wciąż nie mogłam nad nią zapanować, dlatego troche panikuję, ze na pewno przytyje 30 kg jak moja mama..
ale dobrze, że tu na forum trochę mnie temperujecie :-)))))

I myślę, ze duzo fajniej jest przyjmować ciąże i jej uroki z uśmiechem, zamiast zamartwiac się - przecież bobas i tak zrekompensuje mi wszystkie małe minusiki

Schudłam bo mam taaakie mdłości :eek: , że nie mogę na jedzenie patrzeć, ale spokojnie już mi to mija i zaczynam nadrabiać:-). A z wrażenia to troche wyprzedziłam czas ,zaczynam 15 tydzień.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy:-) Trochę miałam doła, żę u mnie już 2,5 kg na plusie - bo wczoraj byłam w księgarni i oglądałam ksiązkę - "Ciąża tydzień po tygodniu" i przy opisie tygodni 17-21 było jak wół napisane - że przyrost wagi 2-3 kg. Co znaczyłoby, że ja juz mam za dużo....

Aga - dawaj teraz Ty swoje zdjęcie:-)
moje będzie w poniedziałek :-)

A oto i mój brzusio w 15 tyg.

Załączniki

• 15.jpg
    15.jpg
    42,3 KB · Wyświetleń: 57
A ja mam taki jak Frigga juz w 14-tym tygodniu, no moze ciut mniejszy, ale niewiele. Jak bede w 9-tym miesiacu to bede wygladala jak taki maly slonik, bo jestem niewysoka, a dziecko pewnie bedzie znow duze. I znow maz, tak jak przy pierwszej ciazy bedzie sie ze mnie smial i mowil na mnie "le petit éléphant", co znaczy maly slonik. :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
no to teraz ja 4 miesiąc i dla porównania 2 więc rośnie :-)
ja się cieszę, bo brzuszek może w ciągu ostatnich kilku nie tak z dnia na dzień wyszedł:-D

Załączniki

• aga 4 m.jpg
    aga 4 m.jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 49
  • aga porównanie 2 miesi.jpg
    aga porównanie 2 miesi.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 50
Do góry