reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

reklama
dziewczynki brzuszki są super, wszystkie takie zgrabniutkie:tak:.
Ja nie piłam w ciąży w ogóle, po co kusic los??? Gdyby było coś nie tak (nawet nie spowodowane piciem alkoholu), to pewnie do końca życia bym sobie nie wydarowała i się obwiniała.
A tak na marginiesie wg mnie nie ma gorszego widoku niż ciężarna pijąca chociażby kieliszek wina. Widok odrażający:no:, tak samo, jeśli chodzi o papierosy. Pamiętam jak parę lat temu widziałam nawaloną jak działo znajomą w 7-8 miesiącu ciąży z papierochem w ręku:wściekła/y:. Porażka...
Z kolei moja druga koleżanka paliła przez całą ciążę i jak robiła to przy mnie, to czułam się zażenowana.

My zaczęliśmy starać się na samym początku sierpnia - mieliśmy własne lokum więc czemu nie? I jak się okazało udało się za pierwszym razem, chociaż każdy test był negatywny. Poszłam do swojej pani ginekolog do przychodni i usłyszałam że za wcześnie na wykrycie ciąży, że mam przyjść za dwa trzy miesiące... poszłam prywatnie i usg wykazało 5 tydzień. Szczęście niesamowite. Na tą okazję zafundowałam sobie jedno piwko malinowe i od tej pory nic. A ciągnie czasami. Palenie rzuciłam ale też coraz bardziej ciągnie. Chyba z nerwów.

a to moj brzuchal z dnia dzisiejszego :)

W tych gaciach osobistego wyglądam - jak spaślak :)

i wersja odziana :)

reklama
Do góry