reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze biusty

A

athena83

Gość
Dzieewczyny wczorej z racji programu Rozmowy w toku wspomniałam o rozmiarach staników. Wiem, że ponad 80% Polek nosi źle dobrany stanik-niestety.
Jeśli któraś z was chce poznać właściwy rozmiar niech zmierzy się ciasno pod biustem (stanik się rozciąga, centymetr nie) i luźno w biuście tu podaje elektroniczny kalkulatro rozmiaru który pokaże wam rozmiar wyjściowy. Ja przy wymiarach 76cm pod biustem i 102 w biuście nosze rozmiar 70G.
***Elektroniczny bra-fitter***
Dla chętnych i czasowych dziewczyn polecam poczytać
LOBBY__BIUŚCIASTYCH:) - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Stanikomania!
Balkonetka.pl
Sama chętnie służe pomocą i z tego co na razie widze to prosze Gryzkę o pomoc bo ona tez jest uświadomiona w kwesti stanikowej.

reklama
O kurczę... Zmierzyłam sie mam 90 pod i 109 w biuście. wyszedł mi rozmiar 80H :szok: ja nigdy takiego nie kupowałam... a teraz w D chodzę... oj przy najbliższej okazji kupuję odpowiedni stanik, bo fakt faktem juz mi w tych co mam niewygodnie.... dzięki z aten kalkukator :***** ;-)

to niemożliwe!!!!!

według tego kalkulatora rozmiaru mam 70 E :szok::szok::szok::szok: chyba jakas pomyłka:-D:-D:-D:-D

zmierzyłam jeszcze raz no teraz lepiej wtedy zle zmierzyłam teraz wyszło 75D, fakt kupilam ostatnio 75 C i nie moge do nosic bo mnie uciska, wiec z B skoczyłam na D SZOK

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Paula raczej to nie jest pomyłka mi kalkulator podaje 70G i własnie taki stanik mam teraz na sobie...i lezy świetnie.

Kochana teraz jest ok wtedy zle zmierzyłam po prostu zla miarka i dlatego zle mi wyszlo ale D to ok wiec ja tez nosze sły stanik bo nosilam 75C ale pora zmienic chyba je::::::::) fajnie ze stwotzyłas ten wątek:)

U mnie ten kalkulator nie działa.
Przed ciążą nosiłam 75A lub 70B w zależności od firmy. Teraz noszę 75B przy obwodach 77cm/90cm a kalkulator mi pokazał 70D, gdzie w obwód 70 to ja w życiu teraz nie wejdę a do miseczki D to musiałabym mieć ze 4cm więcej w biuście...

Ja kiedyś, krótko przed ślubem byłam w polecanym sklepie bieliźnianym w Poznaniu, gdzie panie podobno świetnie dobierają stanik, ale rozczarowałam się, bo na siłę chciały mnie ubrać w coś z wielkimi poduchami push up, a ja mimo posiadania małego rozmiaru, dobrze się z tym czuję i bynajmniej kompleksów nie mam, i chciałam normalny stanik - panie jednak tego nie zrozumiały :-(

Mam centymetr mniej od ciebie i w 70 wchodze spokojnie i jest mi wygodnie (czasami noszę jeszcze 65)....a miseczka D wcale nie jest duża przy obwodzie 70.
To nie wiem... ale w posiadane przeze mnie 70-tki się nie dopnę, a i ostatnio w moim 75 robi mi się ciasnawo i zapinam na ostatnią haftkę... wiadomo że stanik musi się dobrze ciasno trzymać ale nie może uciskać przecież... (najczęściej kupuję bieliznę na Bielizna damska, bielizna erotyczna - Sklep INTYMNA.PL™ albo w sklepie internetowych Corin)
teraz kupiłam sobie pierwszy ciążowy/do karmienia i właśnie 75B, leży świetnie :tak:
Jak będę w Poznaniu, to postaram się skorzystać, ale to chyba już po ciąży bo teraz już powoli sił brak na takie wojaże zakupowe ;-)

Umnie kalkulator wyliczył 70H a na sobie mam 70 GG to jest chyba rozmiar miejszy ale jest narazie idealny może następny kupie już 70H

reklama
No te z Lady's Place widze że są super nie znałam tego sklepu ale chyba też wybiore jakiś z tych do karmienia.Mi kiedyś siostra uświadomiła jaki mam naprawde rozmiar bo kiedyś kupowałam tylko75B i niby zawsze był dobry ale jednak teraz jak znam właściwy rozmiar to dopiero jest to!

Do góry