reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze biusty

Athena bardzo fajny temat:-D:-D, super, że go załozyłas, ja tez się pomierzyłam i oczywiscie mam źle dobrany stanik:-:)-(

reklama
super , dzięki za ten wątek
juz znalazłam kilka sklepów u siebie i to nawet niedaleko i zamierzam się ta wybrać :-)

Ojojoj, chyba coś nie tak jest albo ze mną albo z tym kalkulatorem
Pod biustem mam 82cm, w biuście 98cm i wychodzi mi.....................75E!!!
Toż to nie możliwe! Przed ciążą nosiłam 75B, teraz dopiero co kupiony dwa dni temu stanik jest w rozmiarze 80C (i pasuje jak ulał), a w żaden który ma obwód pod biustem 75 już się po prostu nie mieszczę. Więc co jest nie tak???

athena83 dzięki za ten kalkulator,wreszcie wiem jaki rozmiar biustonosza powinnam nabyć.
Mam 90 pod i 103 w biuście wg obliczenia powinnam nosić rozmiar 80E. Ale czy oby nie będzie mi zaciasno pod?

Wiedźmo nie mozna patrzeć oddzielnie na obwódi miseczkę...to jest jena całość...i jak znam ten kalkulatro to ten rozmiar na 95% będzie na ciebie dobry.....sprawdź czy w tym Twoim 80C fiszbiny przylegają do mostka i czy obejmuja całą pierś...fiszbina w dobrym staniku ma leżeć na mostku i kończyć się w środku pachy. Gdybyś założyła ten 75E w dobrym sklepie firmy np. Panache to bys już więcej nie chciała nosić tego 80C.
No niby wszystko leży u mnie jak trzeba, ale zdecydowanie nie omieszkam przy najbliższej okazji zajść do jakiegoś porządnego sklepu bieliźniarskiego i spróbować ten 75E. Chociaż ta literka nieźle mnie bawi bo ja to zawsze miałam mały biust, teraz też nie jest jakiś dużo obfitszy niż przed ciążą, a miseczka 'E' to już mi się kojarzy z całkiem przyzwoitymi bimbałkami:-D

no , no - widze , ze watek sie rozkreca ;) Na poczatek slow kilka dla "niedowiarkow" - tak tak dziewczyny, Wy naprawde macie TAKIE rozmiary ;) I "H" wcale nie musza oznaczac "wielkie balony" wedle meskiego slownika ;) Tez przez lata ubieralam sie w Triumphy czy Samanthy, z braku laku wybierajac za luzne obwody pod biustem - w zwiazku z czym podbiec kawalek do autobusu bylo masakra.. biust wypadal czy to gora czy to dolem .. wiekszosc Was pewno zna to z autopsji ;)

Co do samych rozmiarów:
Umnie kalkulator wyliczył 70H a na sobie mam 70 GG to jest chyba rozmiar miejszy ale jest narazie idealny może następny kupie już 70H
to sie moze jak najbardziej zdrzyc. Sa tzw "ściśliwce i rozciągliwce" - wedle nazwy: modele ktore sa znacznie bardziej ścisłe w obwodach (slabo sie rozciagaja i dlugo trzymaja swoj rozmiar, nawet po wielu wielu praniach i dlugim noszeniu) oraz rozciagliwe - modele, ktore juz po tygodniu czy dwoch robia sie troszke wiekszym rozmiarem "pod" ;) Adekwatnie jest z miseczkami - sa modele "wielkomiseczkowe" i "malomiseczkowe" - pamietajcie tez, ze tak naprawde kazda z nas ma inne uksztaltowanie piersi - stad na jedna pasuja lepiej jedne modele a na druga - zupelnie inne ;)
Dlatego nalepiej imho jest wybierac sobie stanik w sklepie stacjonarnym - i to takim, ktory jest wymieniony przez athene;) Bo nawet jesli ktoras z nas poleci model - to sie moze okazac, ze na nas samej nie lezy zyt szczegolnie (nawet jak wymiary sie gadzaja). Albo lubimy po prostu inny typ stanika - no mniej "rakietujacy" ;]
Pamietajcie tez, ze do nowego stanika trzeba sie troszke przyzwyczaic. Szczegolnie do nowego ukladu biustu w nim - wczesniej lubilam "kreske" pomiedzy piersiami.. w sensie - biust nie miescil sie w miseczkach, fiszbiny o mostku to nigdy nie slyszaly. Jak odkrylam Swoj Nowy Rozmiar - bylam zaskoczona, a po 2 dniach polubilam ich "rozdzielnosc" ;) Zadnego wiecej pocenia sie miedzy piersiami (doprowadzalo mnie to do szalu!), zadnego wyskakiwania .. Tkwily one grzecznie na swoich miejscach, obojetnie od wyczynow sportowych ;>

A, potarzam linki wklejone przeze mnie na watku głownym:
Lobby Biusciastych -LOBBY__BIUŚCIASTYCH:) - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Stanikomania - Stanikomania!

Ojojoj, chyba coś nie tak jest albo ze mną albo z tym kalkulatorem
Pod biustem mam 82cm, w biuście 98cm i wychodzi mi.....................75E!!!
Toż to nie możliwe! Przed ciążą nosiłam 75B, teraz dopiero co kupiony dwa dni temu stanik jest w rozmiarze 80C (i pasuje jak ulał), a w żaden który ma obwód pod biustem 75 już się po prostu nie mieszczę. Więc co jest nie tak???
Wiedzmo, a czy fiszbiny miedzy piersiami w tym 80C przystaja do mostka? Kwestia 80 czy 75 moze byc kwestia "scisliwosci/rozciagliwosci". Ale to jak leza fiszbiny - to wazne ..

Aha .. podejrzyjcie sobie link .. i sie przekonacie, ze jednak rozmiar ma znaczenie ^^ :) Kwestia rozmiaru

ups .. chyba sie troche popowtarzalam z Athena ;) przepraszam - malec po wczorajszym szczepieniu siedzi w domu i troche opoznia pisanie mamusi ;)

Gryzka linki już wrzuciłam wszystkie trzy...ale miło że ktoś ma [ojęcie...im nas więcej tym więcej na swoim przykładzie przekonamy dziewczyn do nowych rozmiarów....ja już sobie nie wyobrazam stanika w rozmiarze 75D/80C...NIGDY...teraz biust mi nie skacze, nie wypada...wygląda świetnie task jak piszesz.
ja takze - zgincie przepadnijcie stanikowe sily nieczyste ! Ja wczesniej nosilam jakies 80/85f - najwieksza literka, ktora moglam znalezc .. ;> a teraz - roznica kolosalna .. ;)

reklama
Na tym wątku to się nie wypowiadam, bo raczej nie mam o czym:-D:-D:-D:-D
Nędzne A z którego teraz zrobiło się słabe B:-D:-D:-D:-D

Do góry