reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza Waga

A mi waga stanela w miejscu juz od paru dni mam 70 kg, a jam jak zawsze. No ciekawe jak dla mnie moze byc, niunia wazy tyle ile trzeba wiec sie nie zamartwiam. Gozdziczek-a czy kolezance celulit tez sam z siebie zszedl??? Bo mnie nie tyle waga boli co raczej skorka pomaranczowa na udach i pupie. Czy sie ma dwa kilo w ta czy w tamta to nie takie wazne a ta pomarancze to widac z daleka...:-(

reklama
Monia-na USG bylo okey, wszystko w najlepszym porzadku, mala zdrowa, wazy 3148 gram i termin wciaz mam na 16 czerwca. Juz w innym watku pisalam :-)

no wlasnie nie zauwazylam na poczatku;-)

Izka mi tez nie zmieniaja daty, ciagle niby ten 16 choc jak mialam usg w 18 tyg ciazy czy jakos tak co jest podobno najbardziej aktualne by dac date porodu to wyszlo na 14. No ale jak mnie sie ktos pyta to zawsze mowie ze 16.

Izka

Ty się tą wagą nie przejmuj, bo piszą że w ostatnich tyg. przed porodem waga może nawet o dwa kilo zlecieć.

Szkoda że ja tak nie mam :-:)-D

Izka o ten cholerny cellulit nie pytałam :(((((((((( ale z tego co czytałam i słyszałam to ten typowo ciązowy znika po ciązy ! ja tez w zyciu wczesniej nie mialam tej skórki a teraz ... o zgrozo, moje uda i posladki nie wyglądaja jakby były moje !! :wściekła/y: ale jestem dobrej myśli, więc Ty też bądź :cool2: nie ma to jak pozytywne myślenie :happy::cool:

Ja moją wagę omijam szerokim łukiem, pewnie pojutrze u ginki dowiem się bolesnej prawdy że dobiłam do 20.. :eek:
Dziewczyny a jakie kosmetyki polecacie na ujędrnienie skóry po porodzie? No i co na te okrutne medale macierzyństwa - rozstępy? :-(

Szopka ja używam Musteli na rozstępy - no i chyba żadnych nie mam (chyba, bo na piersiach mam jakieś cusie, ale to może żyłki - pojęcia nie mam :eek:). Zastanawiam się też nad kupieniem z tej samej serii kremu do pielęgnacji po porodzie. Oczywiście, w aptece kupa kasy - ale w aptekach na allegro to już znacznie sensowniej...

ja też używam Musteli ale... mam rozstepy na biodrach. Drugą tube już zużyłam ale no cóż pojawiły się i jest ich co raz więcej:( brzuch i cycki czyste...

reklama
a ja od początku smaruje sie oliwkami, najpierw mialam takie specjalne dla kobiet w ciąży z niemieckiej firmy ale za nasze ok. 40 zł, później sie przeżuciłam na oliwke HIPPa ( skład ten sam co w tamtej oliwce, głównie chodziło o olejek z migdałów jak dobrze pamietam) a teraz od 2 m-cy stosuje po prostu oliwke bambino, i moze sie to wydac smieszne ale nie mam żadnych rozstepów, mimo ze byłam naprawde chuda przed ciążą i wszyscy mi mówili że bede je miala na 10000% , a przytyłam juz 21 kg

Do góry