reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciaży

reklama
29 tydz i 10kg na plusie troszkę jestem przerażona:/

Ale nie masz czym :D ja w 25 tygodniu mialam 9 na plusie a teraz we wtorek mam wizytę to się okaże ile znowu przybylo. Najważniejsze żeby dzidzia ladnie rosla. Z młodą po 4 miesiącach wróciłam do wagi przed ciąża a nawet mniej a bylam ogromna bo 18kg na plusie. Wiec nie taki diabeł straszny...

ja tez stawiam finalnie na 16-18, jakos sie zrzuci wczoraj z dalszej rodziny spotkalam laske co niedawno 2 dziecko urodzila mowie, ze musze sie opanowac z jedzeniem bo juz gin zwrocil uwage i jak powiedzialam ze te 10-12kg mam na liczniku to sie wsciekla, ze ktos ma jakies ale bo w ciazy sie tyje i tyle, ze w obydwu prawie 20 przytyla w jednej byla ogromna w drugiej prawie nie bylo widac i od razu zeszlo od karmienia nie ma co ciezarnej w kompleksy wpedzac

Papercut ja uważam , że racja. Jeśli nie obzeramy się jak dzikie to nie poradzimy nic na to tycie. Przecież tak jest w ciąży. Dzidzia , wody i łożysko również swoje ważą. Wiadomo , że nie 10 kg ale jednak. Ja tam się nie przejmuje. Nic nie poradzę. Później będę się martwić. :)

p19udqk3i1x6xig4.png

ja tez stawiam finalnie na 16-18, jakos sie zrzuci wczoraj z dalszej rodziny spotkalam laske co niedawno 2 dziecko urodzila mowie, ze musze sie opanowac z jedzeniem bo juz gin zwrocil uwage i jak powiedzialam ze te 10-12kg mam na liczniku to sie wsciekla, ze ktos ma jakies ale bo w ciazy sie tyje i tyle, ze w obydwu prawie 20 przytyla w jednej byla ogromna w drugiej prawie nie bylo widac i od razu zeszlo od karmienia nie ma co ciezarnej w kompleksy wpedzac

Mój gin na ostatniej wizycie jak się zwazylam i bylo kolejne 3kg do kompletu to stwierdził ze taka kolej rzeczy

reklama
Mamakulka, to mamy ten sam termin. Czyli będę patrzyć na Twój suwaczek [emoji3] bo mi w telefonie chyba sie nie da zainstalować.
Z ta waga w ciazy i zrzucaniem to u każdej bywa rożnie. Ja z córka przytyłam 11 kg, po porodzie było mnie mniej o 5 kg. Karmiłam Małą 10 miesięcy, nie obżerałam sie, chodziłam na spinning a waga w dół nie szła. Dopiero jak zakończyłam karmić próbowałam przez miesiąc sama schudnąć ale bezskutecznie. Poszłam do dietetyka i dopiero wtedy udało mi sie schudnąć z 7 kg.

Do góry