reklama
to ja z aktualizacją ;-)
waga w dniu porodu 77,7 kg [na czczo, na golasa ;-) przed pójściem do szpitala]
obwód brzucha 112 cm
teraz brzuch mi sflaczał, że dopinam się w swoje rzeczy, ale jeszcze tak wygląda na piąty miesiąc
waga 70,7
na razie nie zaczynam odchudzania [to jasne] ani tym bardziej żadnych ćwiczeń [jutro mi szwy ściągają]
zobaczymy na razie ile ssak wyssie ;-)
waga w dniu porodu 77,7 kg [na czczo, na golasa ;-) przed pójściem do szpitala]
obwód brzucha 112 cm
teraz brzuch mi sflaczał, że dopinam się w swoje rzeczy, ale jeszcze tak wygląda na piąty miesiąc
waga 70,7
na razie nie zaczynam odchudzania [to jasne] ani tym bardziej żadnych ćwiczeń [jutro mi szwy ściągają]
zobaczymy na razie ile ssak wyssie ;-)
Bona87
Mama Michasia
Dziewczyny, nic się nie martwcie!
Ja też się obawiałam o wagę, ale jak już pisałam na głównym, od razu po porodzie spadło mi 12 kg, więc jeszcze tylko 3 zostały do wagi sprzed ciąży, a i brzuch taki jak wcześniej. Sama się zdziwiłam, że to tak szybko, a teraz pewnie przy Małym się nabiegam, więc może jeszcze więcej zrzucę?
Powodzenia i nie załamywać się!!!
Ja też się obawiałam o wagę, ale jak już pisałam na głównym, od razu po porodzie spadło mi 12 kg, więc jeszcze tylko 3 zostały do wagi sprzed ciąży, a i brzuch taki jak wcześniej. Sama się zdziwiłam, że to tak szybko, a teraz pewnie przy Małym się nabiegam, więc może jeszcze więcej zrzucę?
Powodzenia i nie załamywać się!!!
Mi zostalo 2 tyg do porodu i waga ciagle do gory, juz prawie 80 kg na wadze czyli 20 na plusie, ale nie martwie sie tym....spuchnieta jestem dosyc mocno....Juz raz 23 kg po ciazy zlecialo to i teraz spadnie.
Pamietam ze wtedy na drugi dzien po cc mialam -8 kg.....a potem w 3 miesiace spadlo kolejne 9kg i przez nastepne 3 miesiace zeszla reszta, czyli 5 kg.
Reasumujac tak super jak Wam rozpakowane mamusie to mi nie zlatywala waga....ale ja juz tak mam, ze zdecydowanie latwiej mi sie tyje niz zrzuca
Pamietam ze wtedy na drugi dzien po cc mialam -8 kg.....a potem w 3 miesiace spadlo kolejne 9kg i przez nastepne 3 miesiace zeszla reszta, czyli 5 kg.
Reasumujac tak super jak Wam rozpakowane mamusie to mi nie zlatywala waga....ale ja juz tak mam, ze zdecydowanie latwiej mi sie tyje niz zrzuca
mama wikusi2010
Fanka BB :)
W dzień porodu 77,8 dzisiaj 12 dni po cc waga wskazuje 67,2 (startowa 64,7 wymarzona 60kg) czyli spadło 10,6 do wagi sprzed ciąży 2,5 kg do wymarzonej 7,2.... a brzuch wielki
ja zaczynałam ciążę z 64 chyba - już nie pamiętam
więc 13 do przodu
a z Arturem miałam tak samo - po porodzie i kilku miesiącach ważyłam w sumie 20 kg mniej - zeszłam z 76 do 56
ja do wagi podchodzę na luzaka, na zrzucanie przyjedzie czas, na wciągnięcie brzucha także, w końcu co sie rozciągało 9 miesięcy nie wciągnie się w tydzień ;-)
więc 13 do przodu
a z Arturem miałam tak samo - po porodzie i kilku miesiącach ważyłam w sumie 20 kg mniej - zeszłam z 76 do 56
ja do wagi podchodzę na luzaka, na zrzucanie przyjedzie czas, na wciągnięcie brzucha także, w końcu co sie rozciągało 9 miesięcy nie wciągnie się w tydzień ;-)
ewelinanice
Jestem załamana w 3 tygodnie 4 kilo .... waga startowa 65 ...obecnie na liczniku 83 (( masakra i jeszcze niecałe 3 tygodnie do terminu ....ehhh
Palindromea
Ewelinanice, spokojnie. Najwięcej tyje się pod sam koniec (bo dziecko się już nie "tworzy", tylko się rozrasta). Widzę po sobie (całą ciążę ładnie i stopniowo przybierałam, potem ostro przybyło, aż cały brzuch zrobił się jak u tygrysa pasiasty). A teraz już się uspokoiło. Ja nie tyję, stanęło na 85kg, czyli 21 na plusie. U Ciebie też tak będzie - pod koniec tycie się skończy.
mama2013
Palin- gdzieś wczoraj czytałam o symptomach zbliżającego się porodu, że waga przestaje rosnąć, a u niektórych nawet zaczyna spadać, więc może u Ciebie już niebawem nastąpi rozwiązanie :-)
Eweliniance- ja też ważę już chyba z 83kg aż się boję wchodzić na wagę, żeby się nie przerazić
Eweliniance- ja też ważę już chyba z 83kg aż się boję wchodzić na wagę, żeby się nie przerazić
reklama
Palindromea
Mama2013, termin mam na poniedziałek, więc czas najwyższy, żeby przestała rosnąć Bo jakby teraz jeszcze szło w górę, to ja nie wiem, na kiedy Mikołaj planowałby ewakuację
Podziel się: