reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga- przybieramy i tracimy zbędne kilogramy :) BEZ KOMENTARZY

mnie sie tez podoba, w tamtej ciazy bylam 2 kg nad gorna granica... a teraz to nie wiem, musze stanac na wadze u lekarki bo nie mam... niby dobrze, ale w sumie szkoda tak nie wiedziec

reklama
Ja jak na razie 6,5 kg na plusie.

Znalazłam taki kalkulator i mieszę się także nie jest źle :)

Kalkulator przyrostu wagi w ciąży - *-spam-*

RANY A JA SIE PRZERAZIŁAM TYM NOWYM KALKULATOREM W DRUGA STRONE. To chyba niemoziwe ze powinnam teraz wazyc ponad 67 kg....toż to solidna niedowaga a to tez zmartwienie

Ja korzystam z tego kalkulatora ktory poleciła mi polozna
Kalkulator wagi w ciąży - Twój portal o zdrowiu waga jest pośrodku wiec wskazuje na NORME i nie przeraza mnie moj wyglad ani odbieganie od wyznaczonych norm

aa waga przed 53/54 kg ( wzrost 160cm)
tydz 7 54,7
tydz 14 55,6
tydz 19 57,6
tydz 22 58,8
tydz 24 59,8
tydz 28 60,6
tydz 30 61,0
tydz 34 62,6

Czyli +8kg ( zgodnie z BMI sprzed ciąży przyrost powinien miescic sie miedzy 11kg a 14 kg)

No ok a ile zrzucamy przy porodzie?

Ostatnia edycja:
Ja przytylam dopiero 4,5 kg. Kurde, ale ja przecież nie trzymam żadnej diety, każdego dnia wcinam przed snem....a jakoś tak mało mi przybywa dodatkowych kg. Mam nadzieje, ze babelek rośnie zdrowo :-(

przed: 90,6
8tc - 90,7
10tc - 88,7
13tc - 88
15tc - 87
19tc - 88,6
20tc - 88,9
później długo było w okolicy 91, a teraz jak przygrzmociłam, to wyskoczyło 95
:zawstydzona/y:
więc na plusie jakieś 4,5kg

RANY A JA SIE PRZERAZIŁAM TYM NOWYM KALKULATOREM W DRUGA STRONE. To chyba niemoziwe ze powinnam teraz wazyc ponad 67 kg....toż to solidna niedowaga a to tez zmartwienie

Ja korzystam z tego kalkulatora ktory poleciła mi polozna
Kalkulator wagi w ciąży - Twój portal o zdrowiu waga jest pośrodku wiec wskazuje na NORME i nie przeraza mnie moj wyglad ani odbieganie od wyznaczonych norm

Jejciu co kalkulator to inna skrajność w moim przypdku :-D Wg portalu o zdrowiu mam 1kg nadwagi... A wg familii mam konkretną niedowagę:szok:

Przed ciążą ważyłam 47kg
29tc 56kg

Więc toczę się powoli w stronę 60:-)

Ja jestem 9 na plusie (w pierwszej ciąży w 31 tyg miałam plus 12) W każdym razie do porodu szłam z wagą 75 kg, po 5 dniach ważyłam 69 - czyli w szpitalu pozbyłam się 6 kg;) Al potem to już błyskawicznie. Po 3 miesiącach ważyłam 58 czyli kilogram mniej niż przed ciążą. Teraz startowałam z 60 kg, więc jak na razie dobrze się trzymam. Zobaczymy jak długo;)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry